Καθαρά Δευτέρα 2023 - Ιορδανία

placeΑμμάνΚατηγορία: Εποχιακά

Γενικά

Η επίσκεψη στην Ιορδανία είναι σωστό ταξίδι στο χρόνο.

Άλλωστε, αυτό που την καθιέρωσε ως προορισμό είναι η επιβλητικότητα των ελληνιστικών και όχι μόνο μνημείων.

Τόποι όπως η Αντιόχεια (Γέρασα), η Πέτρα, τα Γάδαρα, η Πέλλα, το Δίον, η Φιλαδέλφεια (Αμάν), η Ίππος καθώς και τα φρούρια Αλ Ραμπάντχ και Καράκ παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Αν προσθέσουμε και τα βυζαντινά μνημεία της, μεταξύ των οποίων και μια ολόκληρη βυζαντινή πόλη, αλλά και τους ναούς με τα εξαίσια ψηφιδωτά, κατανοούμε γιατί η Ιορδανία αποτελεί μοναδικό προορισμό για αρχαιολογικό τουρισμό.

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
24/02/2023ΛΑΡΝΑΚΑΑΜΜΑΝRJ 13412:30 - 14:40
27/02/2023ΑΜΜΑΝΛΑΡΝΑΚΑRJ 13318:25 - 18:40

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
Coral Amman Hotel / Wadi Rum Al Sultana - Camp4*BB€780€940€680

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση για το Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, μια σύγχρονη πόλη με πολλά αρχαία ερείπια. Το Αμμάν είναι μια σχετικά νέα πόλη, κυρίως δημιούργημα του 20ού αιώνα. Ωστόσο, αν και δεν διαθέτει την ιστορική ιστορία και τις συναρπαστικές αρχιτεκτονικές ταπετσαρίες άλλων τοπικών πρωτευουσών, υπάρχουν πολλά εδώ για να σας ενθαρρύνουν να μείνετε λίγο πριν επισκεφτείτε την Πέτρα, τη Νεκρά Θάλασσα ή το Γουάντι Ραμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Check in στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας, που υπήρξε πρωτεύουσα του νομαδικού λαού των Ναβαταίων. Η ροδοκόκκινη πόλη που λαξεύτηκε στους βράχους πριν περίπου 2000 χρόνια, ψηφίστηκε πρόσφατα ως ένα από τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου και έχει κηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Περπατώντας στο στενό φαράγγι (Σικ) θα φθάσουμε στο εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Θα δούμε επίσης τον δρόμο των προσόψεων, τους βασιλικούς τάφους, την βυζαντινή εκκλησία και την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Μετά την επίσκεψη μας στα ερείπια της αρχαίας αυτής πόλης θα αναχωρήσουμε για το Ουάντι Ραμ, την "Κοιλάδα του Φεγγαριού", την έρημο του Λόρενς της Αραβίας. Η σημερινή μας διανυκτέρευση θα γίνει σε πολυτελείς σκηνές στην έρημο. Άφιξη στον καταυλισμό, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η

Σήμερα το πρωί θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι Ραμ με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, για ένα μοναδικό "σαφάρι" στην πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη, όπου ο Λόρενς είδε τους "Επτά Στύλους της Σοφίας". Κατόπιν αναχώρηση για τη Νεκρά Θάλασσα, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας, Ισραήλ και Δυτικής Όχθης και είναι 423 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας - το χαμηλότερο δηλαδή σημείο της επιφανείας της Γης. Αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα φαινόμενα του πλανήτη: τρία εκατομμύρια χρόνια πριν παρουσιάστηκε μια μικρή γεωλογική αναταραχή στην κοιλάδα του Ιορδάνη, ένα ρήγμα. Μέσα σε αυτό έρευσε και συγκεντρώθηκε θαλασσινό νερό διαμορφώνοντας έτσι μια μεγάλη ηπειρωτική λίμνη. Με την αλμυρότητα του νερού να φτάνει το 33,7%, καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο εξαιρετικά αλμυρό νερό της και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά βάθη της, εξ ου και το όνομά της Νεκρά Θάλασσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκέντρωση αλατιού είναι 8,6 φορές μεγαλύτερη από ό,τι είναι στον ωκεανό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την πόλη Madaba με τα μωσαϊκά, την πιο δημοφιλή και γνωστή από τον αρχαίο ψηφιδωτό χάρτη της Ιορδανίας και των Αγίων Τόπων. Ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, θα δούμε σημεία ενδιαφέροντος από διάφορες ιστορικές ιστορίες που καταγράφονται στη Βίβλο. Στη συνέχεια θα ανεβούμε στο όρος Nebo όπου λέγεται ότι πέθανε ο Προφήτης Μωυσής. Θα δούμε την Κοιλάδα του Ιορδάνη και τα ψηφιδωτά και στη Φραγκισκανική Εκκλησία του όρους Nebo. Γύρω στο μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αμμάν – Λάρνακα με πτήσεις της Royal Jordanian.
 • Μία αποσκευή 23kg και μία χειραποσκευή 7kg ανά άτομο.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* Superior στο Αμμάν με πρόγευμα και δείπνο .
 • Μια διανυκτέρευση στην έρημο σε campsite στο Wadi Rum.
 • Ομαδική τουριστική visa.
 • Όλες οι εκδρομές και οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Εισιτήρια εισόδου στα μνημεία που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Σαφάρι για 2 ώρες στην έρημο Wadi Rum.
 • Τοπικός διπλωματούχος ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Μεταφορά με άλογα στην Πέτρα για 800m μέχρι το φαράγγι.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Ποτά και προσωπικά έξοδα.
 • PCR Test ή ταξιδιωτική ασφάλεια (εάν χρειάζονται).
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
 • Σε περίπτωση αλλαγής ξενοδοχείων θα προσφέρονται ξενοδοχεία της ίδιας κατηγορίας.
ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
 • Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.
 • Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.
ΚΩΔ

TKS