Λευκωσία

Η Λευκωσία βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, έχει κάτι που ταιριάζει σε κάθε γούστο καθώς συνδυάζει τον πολιτισμό, την παράδοση και τον νεωτερισμό. Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου. Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η Λευκωσία είναι σήμερα η μόνη διαιρεμένη πρωτεύουσα σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις νότιες και βόρειες περιοχές να διαιρούνται με την «Πράσινη Γραμμή», μια αποστρατικοποιημένη ζώνη που διατηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Λευκωσία, η πρωτεύουσα του νησιού, συνδυάζει παλιά και νέα σε ένα πολυσύχναστο σύγχρονο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο και έναν αιώνιο πολιτισμό. Το κέντρο της πόλης είναι η παλιά συνοικία της, περιτριγυρισμένη από ένα τείχος φρουρίου από ψαμμίτη με τάφρο και προμαχώνες σε σχήμα καρδιάς, που χτίστηκαν από Ενετούς σε μια μάταια προσπάθεια να κρατήσουν τον τουρκικό στρατό τον 16ο αιώνα. Τα τζαμιά και οι φοίνικες δίνουν μια ανατολίτικη ατμόσφαιρα στην παλιά πόλη. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια με τα κρεμαστά μπαλκόνια και τον όμορφα ανακαινισμένο πεζόδρομο με καταστήματα χειροτεχνίας, καφετέριες και ταβέρνες. Φροντίστε να σταματήσετε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις τοιχογραφίες και το θαυμάσιο μουσείο βυζαντινών εικόνων.

Το βράδυ οι τουρίστες μπορούν να παρακολουθήσουν  μια συναυλία στην τάφρο ή μια έκθεση στην Πύλη της Αμμοχώστου, μία από τις τρεις πρωτότυπες εισόδους στην παλιά πόλη, η οποία έχει πλέον ανακαινιστεί και χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό κέντρο.

Η νέα πόλη απλώνεται πέρα από τα τείχη με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο πολυώροφων κτιρίων, γραφείων, καταστημάτων και καφετέριων, πεζοδρομίων, που επεκτείνεται σε προαστιακές κατοικημένες περιοχές.


Κλείστε το ξενοδοχείο σας μέσω της 

Orthodoxou Travel