Γενικά

Το Ομάν θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες και πιο ειρηνικές χώρες της γης και αποτελεί έναν εξαιρετικό τόπο για οικογενειακές διακοπές. Οι κάτοικοί του είναι από τους πιο φιλόξενους του κόσμου. Τα χαμογελαστά τους πρόσωπα μαρτυρούν την προθυμία τους να μοιραστούν με τους επισκέπτες την μοναδική κουλτούρα τους και οι περισσότεροι ταξιδιώτες έχουν να διηγηθούν τουλάχιστον μία ιστορία αξιοθαύμαστης τοπικής φιλοξενίας.

Αναχωρήσεις

ΑπόΠροςΠτήσηΏρα
ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑGQ 60110:00 - 11:45
ΑΘΗΝΑΝΤΟΧΑQR 21209:30 - 13:55
ΝΤΟΧΑΜΟΥΣΚΑΤQR 463319:00 - 21:30
ΜΟΥΣΚΑΤΝΤΟΧΑQR 113105:00 - 06:10
ΝΤΟΧΑΑΘΗΝΑQR 20713:20 - 18:10
ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑGQ 60620:30 - 22:10

Τιμές (ανά άτομο)

Δίκλινο
€2290

Πρόγραμμα

1η ΜΕΡΑ Λάρνακα - Αθήνα

Αναχώρηση από Λάρνακα με προορισμό την Αθήνα. Ημέρα Ελεύθερη στην Αθήνα.

Διανυκτέρευση,

2η ΜΕΡΑ Αθήνα - Μουσκάτ

Πτήση από Αθήνα με Qatar Airways για Μασκάτ. Άφιξη στην γοητευτική πρωτεύουσα του Ομάν, συνάντηση με τον τοπικό μας συνεργάτη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ Μουσκάτ, Ξενάγηση

Ένα μοναδικό μείγμα αρχαίας και σύγχρονης αρχιτεκτονικής, το Μασκάτ είναι μια όμορφη, καθαρή πόλη, που περιβάλλεται από βουνά και βρέχεται από την Αραβική θάλασσα. Η πόλη έχει σημειώσει δραματική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες, ωστόσο είναι περήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά, την οποία διατηρεί αναλλοίωτη στο διάβα του χρόνου. Η σημερινή ξενάγησή μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο μεγάλο και εντυπωσιακό τζαμί του σουλτάνου Καμπούς (Qaboos), το οποίο ολοκληρώθηκε το 2001 και αποτελεί ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Θα συνεχίσουμε μέσω της περιοχής των υπουργείων, όπου θα δούμε μια σειρά από μοντέρνα κτίρια με πινελιές ισλαμικής αρχιτεκτονικής και θα επισκεφθούμε το παζάρι Μουτράχ (Mutrah Souq), στα στενά σοκάκια του οποίου αναδύονται δελεαστικά αρώματα μπαχαρικών, καφέ και λιβανιού, ενώ στα μαγαζάκια του ανακαλύπτει κανείς υπέροχα κοσμήματα, μοναδικά έργα τέχνης, αντίκες, περίτεχνα ξυλόγλυπτα και πανέμορφα σουβενίρ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο Μπαΐτ Αλ Ζουμπαΐρ (Bait Al Zubair), όπου θα γνωρίσουμε πολλά στοιχεία από την ιστορία και τον πολιτισμό του Ομάν. Τέλος, θα σταματήσουμε για φωτογραφίες έξω από το υπέροχο παλάτι Αλ Αλάμ (Al Alam) - την επίσημη κατοικία του σουλτάνου - που πλαισιώνεται από τα δίδυμα πορτογαλικά οχυρά Τζαλάνι (Jalani) και Μιρανί (Mirani). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Μουσκάτ, Ολοήμερη παράκτια οδική εκδρομή

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε το χωριό Quriyat και το φυσικό πηγάδι/καταβόθρα Μπίμα (Bimma), που οι ντόπιοι αποδίδουν τον σχηματισμό του σε μετεωρίτη - γι΄ αυτό και ονόμασαν το πάρκο που δημιουργήθηκε για την προστασία του "Haweat Najm", δηλαδή "το Βαθύ Πηγάδι του Αστεριού". Στην πραγματικότητα όμως είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης των ασβεστολιθικών βράχων από τα υπόγεια ρεύματα. Απέχει περίπου 600 μέτρα από τη θάλασσα και για τον λόγο αυτό τα τιρκουάζ νερά του είναι ένα μείγμα γλυκού και αλμυρού νερού. Οι διαστάσεις του είναι 50x70 μέτρα και το βάθος του φθάνει τα 20 μέτρα! Πέρα από τη δυνατότητα για κολύμπι, πολλοί έρχονται εδώ για ένα…"πεντικιούρ" από τα ψάρια. Συνεχίζουμε για να δούμε κάποια ακόμα από τα φυσικά θαύματα του Ομάν - τα Wadi Shab και Wadi Tiwi - τα ποτάμια γλυκού νερού που ρέουν μέσα από την κοιλάδα. Τελευταίος σταθμός μας η περίφημη παραλία Fins, γνωστή και ως "παραλία λευκής άμμου". Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Μουσκάτ - Νίζουα - Γκραν Κάνυον του Ομάν - Μισφάχ - Μουσκάτ

Σήμερα θα εξερευνήσουμε την ενδοχώρα του Ομάν και την επιβλητική οροσειρά Χατζάρ. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι στην αρχαία πρωτεύουσα, την ορεινή πόλη Νίζουα. Εδώ θα επισκεφθούμε το επιβλητικό της φρούριο του 17ου αιώνα, ένα από τα πιο γνωστά κάστρα της χώρας, καθώς και το παραδοσιακό παζάρι/souq, όπου θα ανακαλύψουμε θαυμάσια χρυσά και αργυρά κοσμήματα και μοναδικά έργα τέχνης. Στη συνέχεια, μέσα από το βαθύ Φαράγγι Γκουλ (Wadi Ghul) θα φθάσουμε στο Τζέμπελ Σαμς (Jebel Shams), το "Όρος του Ήλιου", τον αδιαμφισβήτητο άρχοντα των βουνών. Το Jebel Shams βρίσκεται σε υψόμετρο 3.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι η υψηλότερη κορυφή της οροσειράς Jebel Al Akhdar. Εδώ θα απολαύσουμε τα ασύλληπτης ομορφιάς τοπία του περίφημου "Γκραν Κάνυον" του Ομάν. Το Μεγάλο Φαράγγι είναι ένα θαύμα της φύσης, που χαρίζει στον επισκέπτη του αλησμόνητες εμπειρίες. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το πανέμορφο χωριό Μισφάχ (Misfah), που είναι σκαρφαλωμένο στην πλευρά του βουνού, με τα στενά, πέτρινα μονοπάτια να οδηγούν στην κοιλάδα. Η ιστορία του φθάνει εκατοντάδες χρόνια πίσω και μέχρι σήμερα οι γεωργοί κάτοικοί του χρησιμοποιούν τις αναβαθμίδες και το αρχαίο αρδευτικό σύστημα με τα κανάλια του νερού, γνωστό ως aflaj, για τις καλλιέργειές τους. Επιστροφή στο Μασκάτ. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Μουσκάτ - Σαλάλα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πανέμορφη Σαλάλα, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ομάν, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ Σαλάλα, Σαφάρι με οχήματα 4x4 στην έρημο Rub Al Khali, Χαμένη πόλη Ουμπάρ, Ουάντι Ντάουκα (λιβανόδεντρα)

Σήμερα θα απολαύσουμε ένα σαφάρι με οχήματα 4x4 στην έρημο Ρουμπ Αλ Κάλι (Rub Al Khali), η οποία καλύπτει μια τεράστια περιοχή της Αραβικής Χερσονήσου. Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε τη θέση της χαμένης πόλης Ουμπάρ (Ubar), της επονομαζόμενης "Ατλαντίδας της Ερήμου". Στη συνέχεια μας περιμένουν οι μαγευτικοί αμμόλοφοι του Empty Quarter και το ουάντι Ντάουκα (wadi Dawka), το μέρος όπου φύονται τα περισσότερα δέντρα Boswellia sacra, από τα οποία, όταν χαραχθούν, ρέει το αρωματικό ρετσίνι - το ξακουστό λιβάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ Σαλάλα - Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα και ακολούθως για Λάρνακα.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια για όλες τις πτήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μια χειραποσκευή 8kg και μια αποσκευή έως 20kg για το αμπάρι
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* με πρόγευμα στην Αθήνα
 • 4 διανυκτερέυσεις στο Μουσκάτ στο ξενοδοχείο Grand Millennium με πρόγευμα
 • 2 διανυκτερέυσεις στο Σαλάλα στο ξενοδοχείο Hilton Salalah με πρόγευμα
 • Μεταφορές Αεροδρόμιο - Ξενοδοχείο - Αεροδρόμιο
 • Ασφάλεια Ταξιδιού 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αχθοφορικά, Φιλοδωρήματα
 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων
 • Ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κτλ
ΚΩΔΙΚΑΣ

ΜΝΣ