ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΚΑΣΤΟΡΙΑ / ΙΩΑΝΝΙΝΑ 7 ΜΕΡΕΣ -ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

placeΘεσσαλονίκηΚατηγορία: Kαλοκαίρι 2024 - Ελλάδα

Γενικά

Διανυκτερεύσεις: Θεσσαλονίκη (1) , Ιωάννινα (3) , Καστοριά (2) 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
ΚΑΣΤΟΡΙΑ: LIMNEON RESORT & SPA HOTEL 5*
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: GRAND SERAI HOTEL 5*
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: A.D IMPERIAL PALACE HOTEL 4*

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
08/07 ,15/07 ,22/07 ,29/07 ,05/08 ,12/08 ,19/08 ,26/08ΛΑΡΝΑΚΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗGQ 60209:30 - 11:30
15/07 ,22/07 ,29/07 ,05/08 ,12/08 ,19/08 ,26/08,02/09ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΛΑΡΝΑΚΑGQ 65118:10 - 20:00

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
A.D IMPERIAL PALACE HOTEL/ LIMNEON RESORT & SPA HOTEL/GRAND SERAI HOTEL08/07,15/07, 22/07 ,29/07, 05/08,26/084*/5*BB€835 €1110 €679
A.D IMPERIAL PALACE HOTEL/ LIMNEON RESORT & SPA HOTEL/GRAND SERAI HOTEL12/08,19/084*/5*BB€865 €1139 €709

Πρόγραμμα

1η Μέρα: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου θα πάρουμε τη πτήση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή από την αρχηγό μας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Οι επιλογές πολλές … Βόλτες για ψώνια στην Τσιμισκή, καφέ στην παραλία, Ταβέρνες στα Λαδάδικα και στα κάστρα. Ένα είναι σίγουρο η ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη θα σας μαγέψει… .

2η Μέρα: Θεσσαλονίκη – Παλαιός Παντελεήμωνας - Τρίκαλα – Μετέωρα – Ιωάννινα

Πρωινό και αναχώρηση για τη πόλη των Ιωάννινων με σταθμούς. Πρώτος μας σταθμός όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ, με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Συνεχίζουμε για τη πόλη των Τρικάλων. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Φρούριο, με το χαρακτηριστικό ρολόι του. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στο "Βαρούσι" οικισμός που αναπτύχθηκαν έξω και γύρω από το κάστρο με τα υπέροχα δίπατα σπίτια και τις μοναδικές εκκλησίες. Στη Συνέχεια θα διασχίσουμε την Κεντρική Γέφυρα, η οποία ενώνει την κεντρική πλατεία με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού. Θα θαυμάσουμε τη θέα στις καταπράσινες όχθες του Ληθαίου ποταμού και το άγαλμα του Ασκληπιού. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Συνεχίζουμε για τα επιβλητικά Μετέωρα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεωλογικά φαινόμενα του κόσμου. Θα επισκεφθούμε δύο από τις σημαντικότερες μονές, την ιερά μονή του Αγίου Στεφάνου και την Ιερά μονή του Οσίου Βαρλαάμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα και τακτοποίηση δωματίων..

3η Μέρα: Ιωάννινα -Νησάκι της Κυράς Φροσύνης – Κάστρο Ιωαννίνων – Μουσείο Βρέλλη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το «νησάκι της κυρά Φροσύνης». Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλή Πασά που σήμερα φιλοξενεί τα ξυλόγλυπτα εκθέματα του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Βαγγέλη Γκόγκου. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στο Κάστρο των Ιωαννίνων, το οποίο χρονολογείται από το 528 μ.Χ., έργο του αυτοκράτορα Ιουστινιανού με σκοπό να οχυρώσει το Βυζαντινό κράτος και διοικητικό κέντρο μετέπειτα κατά την τουρκοκρατία. Μέσα στα 200 του στρέμματα, το Κάστρο περιβάλει το τζαμί του Ασλάν Πασά, όπου σήμερα στεγάζεται το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, το Ιτς Καλέ νοτιοανατολικά, όπου βρίσκονταν τα ανάκτορα του Αλή Πασά, καθώς και την παλιά πόλη των Ιωαννίνων. Στο Ιτς Καλέ, συγκεκριμένα, υπάρχουν αξιόλογα λαογραφικά μουσεία. Επόμενος μας σταθμός το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, Θα σας εκπλήξει η λεπτομέρεια και η ποικιλία των ομοιωμάτων. Το γεγονός, όμως, ότι αναπαριστούν κάποιες από τις σημαντικότερες μορφές που σημάδεψαν την ελληνική ιστορία και ότι δημιουργήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες δε μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη.

4η Μέρα: Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Φαράγγι Βίκου

Πρωινό και αναχώρηση για τα περίφημα Ζαγοροχώρια. Η περιοχή είναι γνωστή κυρίως για τη χαράδρα του Βίκου, ένα σπάνιο φυσικό αξιοθέατο μήκους 12 χιλιομέτρων και βάθος 900 μέτρα. Στο χωριό Κήποι θα επισκεφθούμε το πολύτοξο γεφύρι του χωριού. Συνεχίζουμε για το Μονοδένδρι με τα παραδοσιακά σπίτια και καλντερίμια. Η πεζοπορία μέχρι το φαράγγι του Βίκου στο Μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής θα είναι μία μοναδική εμπειρία.

5η Μέρα: Ιωάννινα – Μέτσοβο – Καστοριά – Δισπηλιό - Λιμναίος Οικισμός - Σπήλαιο του Δράκου – Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό Μέτσοβο που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές της Πίνδου. Χρόνος για βόλτα και καφέ. Αναχώρηση για τη πόλη της Καστοριάς. Πρώτος μας σταθμός το το Δισπηλιό και ο Λιμναίος Οικισμός που μαρτυρά πως η περιοχή υπήρχε από τα νεολιθικά χρόνια. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα αναχώρηση για τη Σπηλιά του Δράκου που σύμφωνα με την παράδοση, στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Τελευταίος μας σταθμός το Μοναστήρι της θαυματουργής Παναγίας της Μαυριώτισσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η Μέρα: Καστοριά –Πρέσπες - Άγιος Αχίλλειος- Ψαράδες – Βαρκάδα στη Μεγάλη Πρέσπα

Πρωινό και αναχώρηση για τις «Διεθνείς Πρέσπες», τα «υδάτινα» σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και την Αλβανία. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω του φυσικού κάλλους της, της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της. Στη Μικρή Πρέσπα βρίσκουμε το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφτούμε. Επόμενος σταθμός ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Δοκιμάστε ψάρια της λίμνης, πιπεριές Φλωρίνης, τη ξακουστή φασολάδα Πρεσπών αλλά και πολλές άλλες ντόπιες λιχουδιές. Στη συνέχεια ακολουθεί λιμναία περιήγηση με βάρκα για να θαυμάσουμε δυο βραχογραφίες τις παναγίας, ένα ασκηταριό (διάσπαρτο εκκλησάκι) της Μεγάλης Πρέσπας όπως επίσης και τα όρια των συνόρων (Τριεθνές). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

7η Μέρα: Καστοριά – Έδεσσα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα

Πρωινό και αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες της και θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής για τη Λάρνακα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα-Θεσσαλονίκη-Λάρνακα με πτήσεις της Sky Express.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό στη Θεσσαλονίκη.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό στα Ιωάννινα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό στη Καστοριά.
 • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Τοπικός Αρχηγός /Συνοδός.
 • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων.
 • Καραβάκια για το νησί της Κυρά Φροσύνης και τη Μεγάλη Πρέσπα.
 • Μία αποσκευή 20 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρετε στα περιλαμβάνονται ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
 • Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.
 • Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
ΚΩΔ

TKNS