ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

placeΑμμάνΚατηγορία: Εποχιακά

Γενικά

Ένα ταξίδι πλούσιο σε εικόνες και μοναδικό σε εμπειρίες, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε επιβλητικά μνημεία, που θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, στα ελληνιστικά, ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια.

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
15/03/2024ΛΑΡΝΑΚΑΑΜΜΑΝRJ 13412:40 - 14:50
18/03/2024ΑΜΜΑΝΛΑΡΝΑΚΑRJ 13317:00 - 17:25

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινο
GERASA or HARIR PALACE or SEVEN ROSES or Similar HOTEL 4*4*HB€855€995

Πρόγραμμα

1η μέρα: Λάρνακα – Αμμά

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, 2 ώρες πριν την αναχώρηση, όπου θα πάρουμε την πτήση για το Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, μια σύγχρονη πόλη με πολλά αρχαία ερείπια. Το Αμμάν είναι μια σχετικά νέα πόλη, κυρίως δημιούργημα του 20ού αιώνα. Ωστόσο, αν και δεν διαθέτει την ιστορική ιστορία και τις συναρπαστικές αρχιτεκτονικές ταπετσαρίες άλλων τοπικών πρωτευουσών, υπάρχουν πολλά εδώ για να σας ενθαρρύνουν να μείνετε λίγο πριν επισκεφτείτε την Πέτρα, τη Νεκρά Θάλασσα ή το Γουάντι Ραμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Check in στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση

2η μέρα: Αμμάν – Πέτρα – Αμμάν

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα θα επισκεφτούμε το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ιορδανίας. Η Ναβατέα πόλη Petra, που σημαίνει "πέτρα" στα ελληνικά, είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή αρχαία πόλη που έχει απομείνει στον σύγχρονο κόσμο και σίγουρα πρέπει να δουν οι επισκέπτες της Ιορδανίας και τη Μέση Ανατολή. Η πόλη ήταν η πρωτεύουσα των Ναβαταίων - Αράβων που κυριάρχησαν στα εδάφη της Ιορδανίας κατά τους προ-ρωμαϊκούς χρόνους- και χάραξαν αυτήν την πόλη στον παλιό βράχο με τους θαυμαστούς ναούς, τάφους και τα περίτεχνα κτίρια. Ωστόσο, τα λόγια δύσκολα μπορούν να αποδώσουν τη μεγαλοπρέπεια που αποπνέει η Πέτρα. Για να απολαύσετε καλύτερα την ατμόσφαιρα αυτού του αρχαίου θαύματος, επισκεφθείτε την νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν ο βράχος από ψαμμίτη λάμπει με το κόκκινο χρώμα του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Αμμάν – Μαντάμπα – Όρος Νέμπο – Νεκρά Θάλασσα – Αμμάν

Πρωινό και ολοήμερη επίσκεψη στη Μαντάμπα. Η πόλη της Μαντάμπα ήταν κάποτε μια συνοριακή πόλη των Μωαβιτών, κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας της από τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Αυτοκρατορία από τον 2ο έως τον 7ο αιώνες. Η πόλη αποτελούσε μέρος του συνόλου της Provincia Arabia που είχε καθιερωθεί από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τραϊανό για να αντικαταστήσει το Ναβαταϊκό βασίλειο της Πέτρας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Όρος Νέμπο Το Όρος Νέμπο θεωρείται από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας. Εκτός από τα υπέροχα αρχαιολογικά ευρήματα και την εξαιρετική πανοραμική θέα, λέγεται ότι από εκεί αντίκρυσε ο Μωησής την γη της Επαγγελίας. Η πόλη της Ιεριχώ στη Δυτική Όχθη είναι συνήθως ορατή από την κορυφή, όπως και η Ιερουσαλήμ σε ένα πολύ καθαρή μέρα. Τελευταία μας στάση η Νεκρά Θάλασσα της οποίας οι όχθες είναι πάνω από 400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Είναι το χαμηλότερο σημείο στην ξηρά. Το περίφημο υπεραλατόνερο του κάνει την επίπλευση εύκολη και η πλούσια σε μέταλλα μαύρη λάσπη του χρησιμοποιείται για θεραπευτικές και καλλυντικές θεραπείες στα θέρετρα της περιοχής. Περιήγηση στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Αμμάν – Λάρνακα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 1. Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αμμάν – Λάρνακα με πτήσεις της Royal Jordanian.
 2. Μία αποσκευή 20kg και μία χειραποσκευή 7kg ανά άτομο.
 3. Τρεις διανυκτερεύσεις στο Αμμάν με πρόγευμα και δείπνο.
 4. Όλες οι μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 5. Ομαδική τουριστική visa.
 6. Όλες οι εκδρομές και οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 7. Εισιτήρια εισόδου στα μνημεία που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 8. Ελληνόφωνος έμπειρος αρχηγός από Κύπρο.
 9. Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός (Ελληνόφωνος εάν υπάρχει δυνατότητα).
 10. Μεταφορά με άλογα στην Πέτρα για 800 μέτρα μέχρι το φαράγγι.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 1. Ποτά και προσωπικά έξοδα.
 2. Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 3. Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 4. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.
 • Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.
ΚΩΔ

TKNS