Βουλγαρία-Ρουμανία - 8 Μέρες - Καλοκαίρι 2024

placeΣόφιαΚατηγορία: Kαλοκαιρινές Διακοπές 2024

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
01/07ΛΑΡΝΑΚΑΣΟΦΙΑFB 85619:00 - 21:15
08/07ΣΟΦΙΑΛΑΡΝΑΚΑFB 85516:15 - 18:20

Τιμές (ανά άτομο)

ΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΤρίκλινοΠαιδί
01/074*BB€950€1135€950€850

Πρόγραμμα

1η Ημέρα – Δευτέρα: Λάρνακα, Σόφια

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Σόφια. Άφιξη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα - Τρίτη: Μονή Ρίλα, Σόφια

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το Μπόροβετς – ορεινό θέρετρο. Επίσκεψη στο ιστορικό Μοναστήρι της Ρίλας, το μεγαλύτερο μοναστηριακό συγκρότημα στη Βουλγαρία. Το Μοναστήρι Ιδρύθηκε πιθανόν από τον Ιωάννη  Ρίλα τον 10ον αι. Το μοναστήρι ανακηρύχτηκε  από την UNESCO παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Προαιρετικό γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο. Επιστροφή στην Σόφια για  ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της  πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, η οποία κατοικείται εδώ και 7.000 χρόνια. Οι Ρωμαίοι την ανέδειξαν σε μια σπουδαία επαρχία. Από τον 14ον  αιώνα η πόλη, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βιτόσσα, πήρε το σημερινό όνομα, Σόφια. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι o μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στα Βαλκάνια, την Ελληνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, το Πανεπιστήμιο, το Βασιλικό Ανάκτορο το οποίο  στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Ναό της Αγίας Πέτκας  14ου αι. και άλλα αξιοθέατα της Σόφιας.  

3η Ημέρα - Τετάρτη: Μονή Ντρανκαλέβτσι, Φιλιππούπολη, Σόφια

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα ταξιδέψουμε για την Φιλιππούπολη, την πόλη των επτά λόφων. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ντραγκαλέβτσι που ιδρύθηκε το 1348 από τον βασιλιά Ιβάν Αλεξάντερ.  Η Φιλιππούπολη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Ιδρύθηκε το 340 π.Χ  από τον Φίλιππο, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διατηρεί εντυπωσιακή  αρχιτεκτονική από την εποχή της Βουλγαρικής Αναγέννησης. Στη παλιά πόλη είναι το εθνογραφικό μουσείο, το μουσείο της  Αναγέννησης, το  Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο,  ο Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και άλλα. Προαιρετικό γεύμα στην παλιά πόλη. Επιστροφή στην Σόφια και απολαύστε τον απογευματινό σας περίπατο στους πεζοδρόμους με τα μεγάλα καταστήματα.  

4η Ημέρα – Πέμπτη: Σόφια, Πλέβεν, Ρούσσε, Μονή Τρογιάν, Δούναβης, Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση αποσκευών και  αναχώρηση για την Ρουμανία. Καθοδόν, θα επισκεφθούμε την μονή Τρογιάν, το τρίτο μεγαλύτερο μοναστήρι της Βουλγαρίας, όπου φιλοξενείται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας. Συνεχίζουμε για την πόλη Πλέβεν,  που βρίσκεται σε  καταπράσινα χωράφια στα νότια  της κοιλάδας του Δούναβη. Στο Πλέβεν, θα θαυμάσουμε το περίφημο ΠΑΝΟΡΑΜΑ. Στην συνέχεια,  ξεκινάμε για το Ρούσσε – πού είναι η μεγαλύτερη πόλη της βορειοανατολικής Βουλγαρίας στο Δούναβη. Προαιρετικό γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο. Περνάμε  την Γέφυρα της Φιλίας, που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία πάνω από το Δούναβη και  άφιξη στο Βουκουρέστι. Θα θαυμάσουμε αξιοθέατα του Βουκουρεστίου. Βασιλικά ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου, Παλάτι της Νίκης, Λεωφόρος της Νίκης, πλατεία της Επανάστασης, Μνημείο Αναγέννησης, Εκκλησία του Κρετσουλέσκου κτισμένη με κόκκινα τούβλα το 1722, Παλάτι Κοινοβουλίου, και το Προεδρικό Μέγαρο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η Ημέρα - Παρασκευή: Μοναστήρια (Τσερμίκα, Πασαρέα, Σταυροπόλεως, Μιχάι Βόντα), Πατριαρχείο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το προάστειο του Βουκουρεστίου Τσερνίκα όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Τσερμίκα. Η Τσερνίκα ευρίσκεται σε πεδινή περιοχή, όπου το μοναστήρι υπάρχουν και δυο νησάκια, μέσα στην κοίτη του ποταμού Κολεντίνα, το νησί του Αγίου Νικολάου και το του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου. Ηγούμενος της Μονής ήταν ο Άγιος Καλλίνικος. Στην κεντρική εκκλησία ευρίσκονται τα λείψανα του, τα οποία αδιάκοπα θαυματουργούν και θεραπεύουν κάθε είδους σωματικές και ψυχικές ασθένειες. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο μοναστήρι Πασαρέα, στά Ρουμανικά «Μονή των Πουλιών», στην οποία μοναχή ήταν ἡ κατά σάρκα μητέρα τού Αγίου Καλλινίκου, αργότερα μοναχή Φιλοθέη. Ιδρύθηκε το 1813 από τον Ηγούμενο τής γειτονικής Μονής Τσερνίκας, Στάρετς Τιμόθεο. Το Καθολικό της κτίστηκε από τον Άγιο  Καλλίνικο τής Τσέρνικας το 1846 και τιμάται στην Πεντηκοστή. Στην συνέχεια, επίσκεψη στο μοναστήρι της Σταυροπόλεως, γυναικείο μοναστήρι στο κέντρο του Βουκουρεστίου και είναι αφιερωμένο στους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, κτισμένο το 1724 από τον Ηπειρώτη Αρχιμανδρίτη Ιωανίκιο Στρατονικέα.  Ξεκούραση και προαιρετικό γεύμα σε μια σειρά από εστιατόρια στους πλακόστρωτους πεζοδρόμους της πόλης. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο μοναστήρι του Μιχάι Βόντα. Αυτό το μοναστήρι είναι ένα πραγματικό κόσμημα, στην καρδιά της πόλης. Οι τοιχογραφίες μέσα και έξω είναι εκπληκτικές και εντυπωσιάζουν πολύ. Θα προσκυνήσουμε και ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου. Σίγουρα δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ρουμανίας και εάν είναι ελεύθερος ο Πατριάρχης θα πάρουμε ευλογία. 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6η Ημέρα - Σάββατο: Σινάϊα, Πλοϊέστι, Μπρασόβ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Ετοιμασία αποσκευών και συνεχίζουμε για την κοιλάδα Πραχόβα. Αρχίζουμε με την πόλη Πλοιέστι, θα θαυμάσουμε την όμορφη πόλη στις πεδινές εκτάσεις της Μουντένια. Η πόλη ιδρύθηκε το 1569 από τον βασιλιά Μιχάη το γενναίο. Μια ξενάγηση της πόλης με μεγάλο εμπορικό κέντρο και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι GHIRGIU, γυναικείο μοναστήρι  του 16ου αιώνα, όπου η περιοχή και το μοναστήρι είναι γεμάτο με ιαματικές πηγές. Στο όρος Μπουκέτσι των Καρπαθίων θα επισκεφθούμε την γραφική πόλη Σινάϊα και το μοναστήρι Σινάϊα που έκτισε ο Πρίγκηπας Μιχάϊ Καντακουζίνο και το ονόμασε μοναστήρι του όρους Σινά.  Προαιρετικό γεύμα στην τουριστική πόλη και ελεύθερος χρόνος για να κάνετε την βόλτα σας στα μαγαζάκια της πόλης. Συνεχίζουμε για το Μπρασόβ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

7η Ημέρα – Κυριακή: Μονές Αποστόλου Ανδρέα, Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Σιμπίου, Μπρασόβ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Σαξωνική πόλη Σιμπίου. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το γυναικείο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα(BERIVOII MARI), για εκκλησιασμό. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την ανδρική μονή Μπρινκοβεάνου, αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου και συνεχίζουμε για το γυναικείο μοναστήρι Καρτισοάρα, αφιερωμένο στους Αποστόλους Πέτρου και Παύλου, Τέλος, θα θαυμάσουμε την Σαξωνική πόλη του 12ου αιώνα Σιμπίου. Ξενάγηση στην πόλη, προαιρετικό γεύμα και επιστροφή στο Μπρασόβ. Θα περπατήσουμε στην πλατεία του Συμβουλίου γνωστή… σαν αγορά του Μπρασόβ με πλανόδιους μουσικούς και ακροβάτες να πλημυρίζουν την πλατεία ενόσω απολαμβάνουμε το καφέ μας, το σπίτι του εμπόρου, την μαύρη εκκλησία που είναι ο μεγαλύτερος Καθολικός ναός της Ρουμανίας, την παραμυθένια πύλη της Αικατερίνης με ορθόδοξη εκκλησία, την πλατεία ενότητας με τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου και πολλά άλλα εντυπωσιακά αξιοθέατα. Μην κοιμηθείτε…αλλά απολαύστε το περίπατο σας στα πλακόστρωτα δρομάκια της Μεσαιωνικής πόλης. 

8η Ημέρα: Βέλικο-Τάρνοβο, Σόφια, Λάρνακα

Μετά το πρωινό, ετοιμασία αποσκευών και αναχώρηση για την Βουλγαρία. Στο δρόμο, θα θαυμάσουμε την γραφική πόλη Βέλικο – Τάρνοβο. Ένας μεγάλος ποιητής, ο  Πέντσο  Σλαβεικώφ , χαρακτήρισε  την πόλη σαν «όνειρο  φωνογραφημένο από τον Θεό».  Απλώνεται αμφιθεατρικά,  ανάμεσα στις απότομες  όχθες του ποταμού  Ιάντρα. Συνεχίζουμε για την Σόφια και το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση για την Κύπρο.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Σόφια - Λάρνακα και φόροι Αεροδρομίων
  • (3) Τρείς διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο (COOP HOTEL) 4 αστέρων στην Σόφια, (2) Δύο διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστη NOVOTEL HOTEL 4 αστέρων και (2) Δύο διανυκτερεύσεις στο Μπρασόβ HP TOWER HOTEL 4 αστέρων με μπουφέ πρόγευμα.  
  • Μεταφορά από εκκλησία στο αεροδρόμιο και πίσω.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, με πολυτελές Ελληνικό λεωφορείο.
  • Επαγγελματίες Ελληνόφωνοι ξεναγοί Βουλγαρία και Ρουμανία. Συνοδός γραφείου.  
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς  χώρους, εκκλησίες
  • Φαγητά και ποτά
  • Φιλοδωρήματα
  •  Ότι είναι προαιρετικό
  • Ασφάλεια ταξιδίου
ΚΩΔ

LGTBA