Καλοκαίρι στη Βιέννη - Βουδαπέστη - Πράγα 2023

placeΠράγαΚατηγορία: Ευρώπη

Γενικά

Βιέννη - Παραδουνάβια χωριά - Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Μπρνο - Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
09/07, 16/07, 23/07, 30/07, 06/08, 13/08, 20/08ΛάρνακαΠράγαCY26007:30 - 10:00
16/07 , 23/07 , 30/07 , 06/08 , 13/08 , 20/08 , 27/08ΠράγαΛάρνακαCY26111:00 - 15:20

Τιμές (ανά άτομο)

ΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
09/07, 16/074*ΒΒ€1075€1375€899
23/07, 30/074*ΒΒ€1095€1395€919
06/08, 13/08, 20/084*ΒΒ€1135€1435€959

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, παραλαβή και άμεση αναχώρηση για την αριστοκρατική Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Αυστριακή πρωτεύουσα, που κάθε χρόνο καταλαμβάνει μία από τις υψηλότερες θέσεις στον ετήσιο κατάλογο των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής. Διανυκτέρευση.


2η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση από την Όπερα, τα Χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο, το νεογοτθικό Δημαρχείο, την ατμοσφαιρική Βοτίβκιρχε, το ανάκτορο Μπελβεντέρε κ.α. Συνεχίζουμε με τον περίφημο Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που είναι κτισμένος στο κέντρο της πόλης πάνω σε ερείπια δυο παλαιότερων ναών. Η σημερινή του μορφή είναι σε μεικτό ρομανικό ρυθμό, με κυριότερο χαρακτηριστικό του την πολύχρωμη, ψηφιδωτή στέγη του. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στους περίφημους κήπους του ανακτόρου Σένμπρουν που θα σας εντυπωσιάσουν. Όσοι επιθυμούν μπορούν προαιρετικά να επισκεφθούν το εσωτερικό των ανακτόρων. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο στη διάθεση σας. Οι εμπορικότεροι δρόμοι της Βιέννης όπως η Γκράμπενστράσσε, ο κεντρικός πεζόδρομος δίπλα από την πλατεία του Αγίου Στεφάνου και η Μαρίαχιλφερστράσσε, σας περιμένουν για τα ψώνια σας. Οι λάτρεις των μουσείων μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα εξαιρετικά μουσεία που διαθέτει η πόλη. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το ιστορικό καφέ Σεντράλ και να απολαύσετε ένα αυθεντικό στρούντελ μήλου ή μια τούρτα Ζάχερ, μαζί με τον καφέ σας. Διανυκτέρευση.


3η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μετά το πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό την Βουδαπέστη. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τα παραδουνάβια χωριά που βρίσκονται κατά μήκος του Δούναβη. Θα ξεκινήσουμε από το γραφικό χωριουδάκι του Αγίου Ανδρέα, γνωστό και σαν «χωριό των καλλιτεχνών» με τα γραφικά σοκάκια. Θα συνεχίσουμε με το Έστεργκομ, την παλιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας με το θησαυροφυλάκιο και τις κατακόμβες, και ακολουθεί το Βίσεγκραντ με το ομώνυμο κάστρο που δεσπόζει στην καταπράσινη κοιλάδα του Δούναβη. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό τη Βουδαπέστη, τη «βασίλισσα του Δούναβη». Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


4η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της Βουδαπέστης. Θα ξεκινήσουμε από την Πέστη όπου θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την περίφημη αλυσιδωτή γέφυρα των Λεόντων. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τη Βούδα που είναι κτισμένη σε λόφους για να δούμε την εκκλησία του Ματθία και τον περίφημο Πύργο των Ψαράδων στην περιοχή του κάστρου, που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα μέχρι σήμερα. Θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με μια επίσκεψη στον λόφο Γκέλερτ για μια πανοραμική θέα της πόλης και να θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης. Το απόγευμα ελεύθερο για να κάνετε τις βόλτες και τα ψώνια σας στην όμορφη Βουδαπέστη με την αριστοκρατική αρχιτεκτονική. Μπορείτε ακόμη να γευθείτε τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως το αυθεντικό Ουγγαρέζικο Γκούλας. Διανυκτέρευση.


5η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΜΠΡΝΟ - ΠΡΑΓΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την παραμυθένια Πράγα. Καθοδόν θα σταματήσουμε στη Μπρατισλάβα και στο Μπρνό, τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Τσεχίας, που βρίσκεται στην Ανατολική Μοραβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση.


6η μέρα: ΠΡΑΓΑ

Μετά το πρόγευμα ακολουθεί ξενάγηση της Πράγας. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή του κάστρου, η αλλιώς «καστρούπολη», με επίσκεψη στην οδό των Αλχημιστών και στον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό (γοτθικού ρυθμού) του Αγίου Βίτου. Θα περπατήσουμε την μοναδικής ομορφιάς πέτρινη Γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα και θα μπούμε στην παλιά πόλη, για να δούμε τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της. Στην πλατεία της παλιάς πόλης, θα δούμε το Δημαρχείο και το Αστρονομικό ρολόι που είναι και το ορόσημο της πόλης, όπου στον κτύπο κάθε ώρας κάνουν «παρέλαση οι 12 Απόστολοι». Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας στην παραμυθένια αυτή πόλη και να γευθείτε μοναδικό street food (φαγητό δρόμου), όπως τα περίφημα λουκάνικα με τη συνοδεία Τσέχικης μπύρας. Διανυκτέρευση.


7η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΠΡΑΓΑ

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, τη φημισμένη λουτρόπολη, με τα υπέροχα κτίρια Αναγεννησιακού ρυθμού. Είναι από τα σημαντικότερα και ομορφότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην κεντρική Ευρώπη, πασίγνωστο λόγω των ιαματικών πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες. Καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Στην ξενάγηση θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, το φυσικό θερμοπίδακα, τη Ρώσικη εκκλησία, το θρυλικό ξενοδοχείο Grandhotel Pupp, χτισμένο στα τέλη του 17ου αιώνα και πολλά άλλα. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την βόλτα σας στο γραφικό κέντρο κατά μήκος του ποταμού και να κάνετε τα ψώνια σας. Μην ξεχνάτε πως το Κάρλοβυ Βάρυ είναι η πηγή των περίφημων κρυστάλλων Βοημίας, για αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε τις αγορές σας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα. Διανυκτέρευση.


8η μέρα: ΠΡΑΓΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα ενθουσιασμένοι από το μοναδικό συνδυασμό και την αυτοκρατορική ομορφιά των τριών αυτών πόλεων.


Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Πράγα – Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Διαμονή για δύο (2) βράδια διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Βιέννη.
 • Διαμονή για δύο (2) βράδια διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Βουδαπέστη.
 • Διαμονή για τρία (3) βράδια διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην Πράγα.
 • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά.
 • Μεταφορές και εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Έμπειρος τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός.
 • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
ΚΩΔ

ΧΕΝ