Κένυα & Ζανζιβάρη: Περιπέτεια & Χαλάρωση | Καλοκαίρι 2024 | Οργανωμένο Ταξίδι

placeΖανζιβάρηΚατηγορία: Kαλοκαιρινές Διακοπές 2024

Γενικά

Η Κένυα είναι μια χώρα που δελεάζει με τα εικονικά αξιοθέατα, τις φυλές, τους πολιτισμούς και τα θαύματα της φύσης όπως είναι για παράδειγμα η χιονισμένη κορυφή του βουνού της Κένυας

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΏρα
27/07, 03/08, 10/08, 17/08ΛάρνακαΝτουμπάι20:10 - 01:05
ΝτουμπάιΝαϊρόμπι10:15 - 14:15
ΝαϊρόμπιΖανζιβάρη18:30 - 19:50
ΖανζιβάρηΝτουμπάι22:20 - 05:00 (+1)
ΝτουμπάιΛάρνακα08:00 - 11:10

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΤρίκλινο
Golden Tulip Hotel (2 nights) 27/07, 03/08, 10/08, 17/084*BB€5580 O/R€5390
Ashil Mara Camp (2 Nights) 27/07, 03/08, 10/08, 17/084*FB €5580 O/R€5390
Lake Nakuru Lodge (1 Night) 27/07, 03/08, 10/08, 17/084*FB €5580 O/R€5390
Nungwi Beach resort by Turaco (3 Nights) 27/07, 03/08, 10/08, 17/084*HB€5580 O/R€5390
Fairmont the Norflok Hotel (2 Nights) 27/07, 03/08, 10/08, 17/085*BB€5940 O/R€5760
Luxury Bush Camp (2 Nights) 27/07, 03/08, 10/08, 17/085*FB€5940 O/R€5760
The Cliff (1 Night) 27/07, 03/08, 10/08, 17/085*FB€5940 O/R€5760
Emerald Zanzibar Resort and Spa (3 Nights) 27/07, 03/08, 10/08, 17/085*AI€5940 O/R€5760

Πρόγραμμα

1η μέρα: Λάρνακα – Ναϊρόμπι

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Λάρνακας και άφιξη στο Ναϊρόμπι της Κένυας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Στο αεροδρόμιο θα σας συναντήσει ο τοπικός μας συνεργάτης ο οποίος θα σας καλωσορίσει στη Κένυα και θα σας δώσει τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για τον προορισμό. Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε το ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ναϊρόμπι - Σαφάρι σε Εθνικό Πάρκο κοντά στο Ναϊρόμπι - Giraffe Center - Επίσκεψη σε Χριστιανικό Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο

Πολύ πρωινό ξύπνημα και πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Στις 06:00 το πρωί θα σας παραλάβει ο τοπικός μας συνεργάτης για μια σύντομη περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι όπου θα έχετε την πρώτη σας εμπειρία σαφάρι με την άνεση ενός 4Χ4 σαφάρι jeep. Το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται μόλις 10km νότια της πρωτεύουσας, ιδρύθηκε το 1946 και πρόκειται για το παλαιότερο Πάρκο της Κένυας.

Με την άφιξη σας στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι θα αντιληφθείτε την ιδιαιτερότητα του καθώς θα έχετε την ευκαιρία να αντικρίσετε λιοντάρια, ρινόκερους, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, βουβάλια, ζέβρες και πολλά άλλα ενώ στο βάθος θα αναφαίνονται οι ουρανοξύστες του Ναϊρόμπι. Παρόλο που το κέντρο της πόλης του Ναϊρόμπι βρίσκεται πολύ κοντά στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο, αυτό δεν αποτελεί κάποιο είδος ζωολογικού κήπου ή θεματικού πάρκου. Δεν θα δείτε ζώα σε κλουβιά ή πίσω από κάποιο φράχτη αλλά στο φυσικό τους περιβάλλον. Η πρώτη σας εμπειρία σαφάρι θα τελειώσει γύρω στις 11:00 το πρωί με την αναχώρηση σας από το Εθνικό Πάρκο.

Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε όπου αναμένεται να φτάσετε γύρω στις 11:30 το πρωί. Στη συνέχεια θα κατευθυνθείτε προς το «Giraffe Center». Θα έχετε την ευκαιρία να ανεβείτε στον πύργο που υπάρχει εκεί και να προσφέρετε φαγητό στις συμπαθέστατες καμηλοπαρδάλεις οι οποίες πιθανόν να σας ανταποδώσουν την κίνηση με ένα φιλί. Το «Giraffe Center» πρόκειται για ένα κέντρο προστασίας της υπό εξαφάνισης καμηλοπάρδαλης Rothschild. Με το πέρας της εμπειρίας σας στο «Giraffe Center», θα πραγματοποιηθεί στάση για προαιρετικό γεύμα.

Ακολούθως, γύρω στις 15:00, θα έχετε την ευκαιρία να προσφέρετε στη τοπική κοινωνία και στα μη-προνομιούχα παιδιά. Θα επισκεφθείτε υπό τη συνοδεία του τοπικού μας συνεργάτη ένα ορφανοτροφείο – σχολείο της περιοχής και θα γνωρίσετε τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές καθώς επίσης και την όλη ομάδα που επιτελεί ένα υπέροχο κοινωνικό έργο. Προτού φτάσετε στις δομές, θα πραγματοποιηθεί στάση σε κάποια υπεραγορά για να προμηθευτείτε με αγαθά πρώτης ανάγκης τα οποία μπορείτε να χαρίσετε στα παιδιά. Προτείνουμε να γεμίσετε μια σακούλα με προϊόντα αξίας 10-20 ευρώ όπως τρόφιμα, τετράδια, μολύβια κλπ. Σημειώστε πως κάνεις δεν θα σας αναγκάσει να αγοράσετε κάτι όμως θα σας το συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα καθώς η συναισθηματική ικανοποίηση που θα νιώσετε προσφέροντας σε αυτά τα παιδιά θα είναι για εσάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Τέλος, υπογραμμίζουμε πως απαγορεύεται να δώσετε χρήματα είτε σε κάποιο από τα παιδιά, είτε στους υπεύθυνους της δομής παρά μόνο υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε το ξενοδοχείο σας για ξεκούραση και ελεύθερο υπόλοιπο. Για το βράδυ, ο τοπικός μας συνεργάτης μπορεί να σας προτείνει ποιοτικά εστιατόρια στη πρωτεύουσα της Κένυας για να περάσετε όμορφα το βράδυ σας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Γεύματα: Πρόγευμα

3η μέρα: Ναϊρόμπι - Εθνικό Πάρκο Maasai Mara

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση για τη γη των Maasai και πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Πάρκο Maasai Mara γύρω στις 07:30 το πρωί. Πρόκειται για μια περιοχή όπου η άγρια ζωή ευδοκιμεί. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε άγρια ζώα και πτηνά καθώς επίσης και τον ποταμό Mara ο οποίος διασχίζει το Εθνικό Πάρκο και δίνει ζωή στη περιοχή.

Άφιξη στο κατάλυμα σας γύρω στο μεσημέρι όπου θα γευματίσετε. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας και ελεύθερο υπόλοιπο για ξεκούραση μέχρι το απόγευμα όπου θα έχετε τη πρώτη σας εμπειρία σαφάρι και την άγρια αφρικανική φύση. Το Masai Mara φιλοξενεί εντυπωσιακά ζώα όπως λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, μεγαλοπρεπής καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, ρινόκερους, κοπάδια με ζέβρες και πολλά άλλα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Γεύματα: Πρόγευμα, Μεσημεριανό, Δείπνο

4η μέρα: Εξερεύνηση Εθνικού Πάρκου Maasai Mara - Επίσκεψη σε χωριό Maasai

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για πρωινό σαφάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μεσημεριανό γεύμα. Το απόγευμα θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον τρόπο ζωής της φυλής Μασάι, μιας κοινότητας ανθρώπων που εδώ και αιώνες ζουν παράλληλα με την φύση. Θα μάθετε λεπτομέρειες για την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Ακολουθεί επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

***Προαιρετική βόλτα με αερόστατο (περίπου 485 USD – πληρώνονται επιτόπου και είναι βάση διαθεσιμότητας):

Η σημερινή περιπέτεια ξεκινά λίγο πριν την αυγή. Πρόκειται για μια μοναδική βόλτα με αερόστατο πάνω από το Masai Mara. Εκτός από το ήχο του αερόστατου, επικρατεί απόλυτη ησυχία έχοντας έτσι την ευκαιρία να ακούσετε τους μοναδικούς ήχους από τα ζώα της άγριας φύσης που παρατηρούν τον ουρανό. Πρόκειται για μια διαφορετική περιπέτεια μέσα από την οποία μπορείτε να απολαύσετε το Masai Mara και τα άγρια ζώα που φιλοξενεί, λιοντάρια, ελέφαντες και πολλά άλλα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Στο τέλος της πτήσης, προσφέρεται στους επιβάτες πρωινό με σαμπάνια ενώ επιπλέον εκδίδεται πιστοποιητικό συμμετοχής στην πτήση.

Γεύματα: Πρόγευμα, Μεσημεριανό, Δείπνο

5η μέρα: Εθνικό Πάρκο Maasai Mara – Εθνικό Πάρκο Λίμνης Nakuru

Πολύ πρωινό ξύπνημα, πρόγευμα και αναχώρηση στις 07:30 π.μ. για το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Nakuru. Καθοδόν θα περάσετε μέσα από την γραφική κοιλάδα Great Rift με εκπληκτική θέα στο όρος Longonot και στη λίμνη Naivasha προτού φτάσετε στο κατάλυμα σας κοντα στην Λίμνη Nakuru. Τακτοποίηση με μεσημεριανό γεύμα.

Αργότερα, θα απολαύσετε απογευματινό σαφάρι γύρω από την λίμνη Nakuru. Η λίμνη βρίσκεται στην καρδιά της κοιλάδας Rift και είναι μια από τις πιο διάσημες λίμνες της Κένυας. Η λίμνη είναι παγκοσμίως γνωστή για την πλούσια της πανίδα. Αποτελεί σπίτι για διάφορα είδη πτηνών όπως τα γνωστά σε όλους μας φλαμίνγκο όπως και για πολλά θηλαστικά με σημαντικότερο το απειλούμενο με εξαφάνιση είδος του μαύρου Ρινόκερου.

Ακολούθως, επιστροφή στο ξενοδοχείο σας. Ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Γεύματα: Πρόγευμα, Μεσημεριανό, Δείπνο

6η μέρα: Εθνικό Πάρκο Λίμνης Nakuru - Ναϊρόμπι - Ζανζιβάρη

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση για πρωινό σαφάρι όπου θα απολαύσετε για μια τελευταία φόρα την άγρια φύση στη όμορφη Κένυα. Επιστροφή στο κατάλυμα σας για πρόγευμα και ελεύθερο υπόλοιπο μέχρι και τη μεταφορά σας στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι για τον επόμενο σας προορισμό στην πανέμορφη Αφρικανική ήπειρο, την εξωτική Ζανζιβάρη. Καθοδόν θα πραγματοποιηθεί στάση για γεύμα. Με την άφιξη σας στη Ζανζιβάρη, θα σας παραλάβει ο τοπικός μας συνεργάτης ο οποίος θα σας καλωσορίσει και θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας. Τακτοποίηση στα δωμάτια σας, ελεύθερο υπόλοιπο για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή και διανυκτέρευση.
Γεύματα: Πρόγευμα, Μεσημεριανό

7η μέρα: Ζανζιβάρη - Spice, Culture & Stone City Tour (Προαιρετικά)

Πρωινό ξύπνημα σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Αφρικανικής Ηπείρου, την εξωτική Ζανζιβάρη. Αφού απολαύσετε το πρωινό σας γεύμα, μπορείτε να χαλαρώσετε στις ανέσεις του ξενοδοχείου. Αντίθετα προτείνουμε μια μοναδική προαιρετική εκδρομή για να γνωρίσετε τις μυρωδιές, την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίστε καλύτερα τις γεύσεις της Ζανζιβάρης μέσα από επισκέψεις σε διάφορες φυτείες τοπικών και φρέσκων μπαχαρικών. Η ύπαιθρος της Ζανζιβάρης και οι αγροτικές περιοχές είναι φυτεμένες με ντόπια μπαχαρικά όπως βανίλια, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο, κανέλα, πιπέρι και άλλα πολλά. Οι ντόπιοι με την βοήθεια των μπαχαρικών φτιάχνουν θεραπευτικά φάρμακα. Μεγάλη είναι και η ποικιλία τροπικών φρούτων όπου θα έχετε την ευκαιρία να τα μάθετε και να τα γευτείτε. Με την εκδρομή αυτή θα αποκτήσετε βασικές γνώσεις για την ιστορία πολλών μπαχαρικών καθώς επίσης και τις ιδιότητες τους. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας, θα περάσετε από το παλάτι Kibweni και το Kidichi για να δείτε τα περσικά λουτρά που χτίστηκαν από τον πρώτο σουλτάνο της Ζανζιβάρης το 1850.

Στη συνέχεια, ακολουθεί επίσκεψη στο Stone Town, το παλιό λιμάνι της πρωτεύουσας του νησιού. Η ιστορία του νησιού είναι συνδεδεμένη με ο σκλαβοπάζαρο και κατά την διάρκεια της σημερινής ξενάγησης θα δείτε την παλαιότερη αγορά σκλάβων όπως επίσης και θαλάμους σκλάβων καθώς επίσης και τον οίκο του δουλέμπορου Tippu-Tip. Θα δείτε επίσης την αγορά φρούτων και λαχανικών, το παλαιό Γερμανικό Προξενείο, το Αφρικανικό Σπίτι που παλαιότερα στεγαζόταν η Βρετανική Λέσχη, το Σπίτι των Θαυμάτων, το πάρκο Forodhani, το παλάτι του Σουλτάνου, το Οχυρό της πόλης και το σπίτι του Λίβινγκστον. Επιπλέον, θα περάσετε από τα στενά δρομάκια του Stone Town, αρκετά από αυτά με εκπληκτική και συναρπαστική αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από την αφρικανική και ινδική κουλτούρα.

Με το πέρας της σημερινής εξόρμησης, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο υπόλοιπο και διανυκτέρευση.

Γεύματα: Ανάλογα με την επιλογή ξενοδοχείου

8η μέρα: Ζανζιβάρη - Εξόρμηση στο Δάσος Jozani ή Υδάτινη περιπέτεια Safari Blue με επίσκεψη στο Rock Restaurant (Προαιρετικά)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο να το εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε. Για σήμερα προτείνουμε:

Εξόρμηση στο Δάσος Jozani

Aποδράσετε για το δάσος Jozani. Μόλις το 1984 αυτό το μέρος μετατράπηκε σε εθνικό πάρκο για την προστασία της πολύτιμης άγριας ζωής του. Στο δάσος θα δείτε διαφορετικά είδη πιθήκων όπως ο κόκκινος πίθηκος colobus της Ζανζιβάρης που δυστυχώς αποτελεί και την πιο απειλούμενη ομάδα αφρικανικών πιθήκων. Θα δείτε επίσης μικρές αντιλόπες και διάφορα ερπετά. Αξιοσημείωτη είναι και η χλωρίδα του δάσους που φιλοξενεί την πιο σημαντική βλάστηση του νησιού. Υπάρχουν όλα τα μοναδικά και ενδιαφέροντα είδη φυτών και δέντρων που μπορεί να συναντήσει κάποιος στη Ζανζιβάρη. Ο οδηγός σας θα σας ξεναγήσει επίσης στο δάσος των μαγκρόβων και θα σας δείξει μικρά καβούρια, ψάρια και διαφορετικούς τύπους μαγγρόβια (δέντρα που ζουν στο νερό). Στην είσοδο του πάρκου υπάρχει ένα κατάστημα με όμορφα χειροποίητα αναμνηστικά δώρα.

Υδάτινη περιπέτεια Safari Blue με επίσκεψη στο Rock Restaurant

Θα μεταφερθείτε προς το ψαροχώρι Fumba το οποίο βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από το Stone Town. Εκεί θα επιβιβαστείτε σε παραδοσιακό πλοιάριο τύπου «dhow» για να ξεκινήσετε την μοναδική αυτή θαλάσσια εμπειρία στη θάλασσα της Ζανζιβάρης. Αν είστε τυχεροί, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε δελφίνια στον Κόλπο Menai. Σε περίπτωση που τα δελφίνια βρίσκονται κοντά στη βάρκα σας, μπορείτε να κολυμπήσετε μαζί τους. Σε περίπτωση που θέλετε να εξερευνήσετε τον βυθό της θάλασσας με μάσκα προσώπου, μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον βαρκάρη για να σταθμεύσει σε μια ιδανική τοποθεσία για να δείτε τα χρώματα του βυθού της Ζανζιβάρης. Θα πραγματοποιηθεί στάση για να γευτείτε χυμό φρέσκιας καρύδας καθώς επίσης Swahili snacks. Όσο αφορά το μεσημεριανό σας, αυτό μπορείτε να το απολαύσετε στο Νησί Kwale και θα υπάρχουν επιλογές από φρέσκο ψάρι και πολλά άλλα.

Μετά το μεσημεριανό θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε σε ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια μέρη του κόσμου μέχρι την στιγμή που θα ξεκινήσει ο ήλιο να δύει θα μεταφερθείτε στο Rock Restaurant, γνωστό για την μοναδική του τοποθεσία, το υπέροχο φαγητό του και χαρακτήρα, αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό Ζανζιβάρης και Ιταλίας. Οι νοτιοανατολικές ακτές της Ζανζιβάρης είναι γνωστές ως κάποιες από τις πιο όμορφες της ανατολικής Αφρικής και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Στο Rock Restaurant θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ποιοτικό φαγητό με το κόστος να πληρώνεται επιτόπου.

Γεύματα: Ανάλογα με την επιλογή ξενοδοχείου

9η – 10η μέρα: Ζανζιβάρη – Λάρνακα

Πρωινό και ελεύθερη ημέρα για μία τελευταία βουτιά στον Ινδικό ωκεανό και για τις τελευταίες σας αγορές. Νωρίς το απόγευμα θα μεταφερθείτε στο αεροδρόμιο του νησιού για να επιβιβαστείτε στην πτήση της επιστροφής σας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το ταξίδι τελειώνει αλλά οι αναμνήσεις μένουν για πάντα!

Γεύματα: Ανάλογα με την επιλογή ξενοδοχείου

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Ναϊρόμπι, Ζανζιβάρη – Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό και πτήσεις της Emirates (ή της Qatar Airways).
 • Αεροπορικά εισιτήρια Ναϊρόμπι – Ζανζιβάρη με πτήσεις της Kenya Airlines.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • ΔΩΡΟ ασφάλεια ταξιδιού με κάλυψη / επιστροφή χρημάτων μέχρι €1000 σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς σας για ιατρικούς λόγους συμπεριλαμβανομένου και Covid-19 (Όροι και προϋποθέσεις στα επισυναπτόμενα έντυπα – GLOBY GRUPPI COLLECTIVE PLUS ΙΙ).
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο στην Κένυα
 • Μία αποσκευή 25kg μία χειραποσκευή 7kg ανά άτομο
 • Διαμονή για 2 βράδια στο Ναϊρόμπι σε 4* ή 5* ξενοδοχείο ανάλογα με την επιλογή σας, με πρόγευμα
 • Διαμονή για 2 βράδια στο Εθνικό Πάρκο Maasai Mara σε 4* ή 5* ξενοδοχείο ανάλογα με την επιλογή σας με όλα τα γεύματα, χωρίς ποτά
 • Διαμονή για 1 βράδυ στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Nakuru σε 4* ή 5* ξενοδοχείο ανάλογα με την επιλογή σας με όλα τα γεύματα, χωρίς ποτά
 • Διαμονή για 3 βράδια στην Ζανζιβάρη σε 4* ή 5* ξενοδοχείο ανάλογα με την επιλογή σας με πρόγευμα και δείπνο
 • Μίνι σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι
 • Επίσκεψη στο Giraffe Center και σε Χριστιανικό Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο στο Ναϊρόμπι
 • Απεριόριστο σαφάρι σε 4×4 Land Cruiser όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα στα Εθνικά Πάρκα Masai Mara & Lake Nakuru
 • Εισιτήρια εισόδου σε όλα τα πάρκα – σαφάρι
 • Επαγγελματίας αγγλόφωνος ξεναγός / οδηγός κατά την διάρκεια του σαφάρι
 • 2 μικρές μπουκάλες εμφιαλωμένου νερού καθημερινά κατά την διάρκεια του Σαφάρι στα Εθνικά Πάρκα Masai Mara & Lake Nakuru
 • Επίσκεψη σε χωριό Maasai για να γνωρίσετε την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους
 • Υπηρεσίες των έμπειρων τοπικών μας αντιπροσώπων επί 24ωρου βάσεως για παροχή συμβουλών καθώς και βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Φόρος ξενοδοχείου στη Ζανζιβάρη. $5 ανά άτομο ανά βράδυ ο οποίος πληρώνεται επιτόπου.
 • Αναβαθμισμένη ασφάλεια ταξιδιού με πλήρη κάλυψη της αξίας του ταξιδιού σας σε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς σας για ιατρικούς λόγους συμπεριλαμβανομένου και Covid-19. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα με την αξία του ταξιδιού σας. Για όρους και προϋποθέσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία μας.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα. Προτείνουμε €3 – €5 ευρώ ανά ταξιδιώτη ανά ημέρα (ή ό,τι θεωρείτε εσείς καλύτερο βάσει των υπηρεσιών που θα λάβετε). Μπορείτε να τα παραδώσετε στο ξεναγό σας για να τα μοιραστούν με τον οδηγό κλπ.
 • Οι προαιρετικές εκδρομές που αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο περιλαμβάνονται ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • Απαραίτητο εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο σας σε Τανζανία και Ζανζιβάρη.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς όμως να παραληφθεί καμία από τις αναγραφόμενες δραστηριότητες/εκδρομές.
  • Σε όλα τα ξενοδοχεία κατά την άφιξη σας τα δωμάτια δίνονται στις 15:00 μ.μ (check-in) και παραδίνονται κατά την αναχώρηση σας στις 11:00 π.μ. (check-out). Εάν επιθυμείτε να μπείτε πιο γρήγορα ή να μείνετε περισσότερο στο δωμάτιο σας, τότε υπάρχει επιπλέον χρέωση που θα πληρώνεται στη reception του ξενοδοχείου.
  • Κατά την άφιξη σας στα ξενοδοχεία, πιθανόν να ζητηθεί πιστωτική κάρτα ή κατάθεση μετρητών για κάλυψη τυχόν ζημιών ή επιπλέον καταναλώσεων και άλλων προσωπικών δαπανών (Mini Bar, τηλέφωνα από το δωμάτιο κλπ). Βεβαίως, κατά την αναχώρηση και σε περίπτωση που δεν υφίσταται κάποιος από τους πιο πάνω λόγους, επιστρέφονται οι τυχόν καταβολές μετρητών ή αποδεσμεύεται το πόσο από την πιστωτική σας κάρτα.
  • Σε περίπτωση 2 ή 3 ατόμων με 1 παιδί τα πλείστα ξενοδοχεία δεν προσφέρουν 3 κρεβάτια, εάν επιθυμείτε 3 κρεβάτι υπάρχει επιπλέον χρέωση με βάση το ξενοδοχείο.
  • Όλες οι εκδρομές εναπόκεινται πάντοτε στους συνεργάτες μας. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές λόγω καιρικών συνθηκών κτλ. για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη η εταιρεία μας.
  • Η εταιρία μας επιλέγει τους τοπικούς της συνεργάτες μετά από ενδελεχή έρευνα με επισκέψεις στις εκάστοτε χώρες καθώς και σε διεθνής εκθέσεις τουρισμού. Γίνεται η κάθε δυνατή προσπάθεια να τους μεταδώσουμε τις απαιτήσεις και τον τρόπο σκέψης της εταιρίας μας για καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών μας. Η εξεύρεση ελληνόφωνων ξεναγών δεν είναι δυνατή στις περισσότερες χώρες αλλά γίνεται προσπάθεια όπως εκεί που υπάρχουν να δεσμεύονται για τα γκρουπ μας. Όπου ανακοινώνεται και υπάρχει η δυνατότητα, τα γκρουπ μας συνοδεύουν έμπειροι και έμπιστοι αρχηγοί αποστολής από την Κύπρο.
  • Με την κράτησή σας σημαίνει ότι έχετε ελέγξει, μελετήσει τις πτήσεις, τα ξενοδοχεία και το πρόγραμμα που σας προτείνουμε και συμφωνείτε να προχωρήσουμε στην κράτησή τους.
  • Ο Διοργανωτής δεν είναι υπεύθυνος για αποκατάσταση τυχόν ζημιάς ή/και ακύρωσης που προκλήθηκε από τραυματισμούς ή κακουχίες λόγω πολέμου, πραξικοπημάτων, τρομοκρατικών ενεργειών, σεισμών, καιρικών συνθηκών, πυρκαγιών ή/και επιδημιών ή/και από οποιοδήποτε άλλο λόγο ανωτέρας βίας (force majeure) ο οποίος δε συμπεριλαμβάνεται στο παρόν. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε από τους πιο πάνω λόγους ακυρωθεί ή διακοπεί το ταξίδι στην εξέλιξή του, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων και δεν υπάρχει καμιά άλλη υποχρέωση αποζημίωσης από τον Διοργανωτή.
  • Οι φωτογραφίες των προϊόντων στα πακέτα είναι ενδεικτικές.
  • Η ομάδα μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για διευθέτηση των θέσεων της επιλογής σας στα αεροσκάφη για τη δική σας άνεση και για να είστε σε διπλανή θέση με τα άτομα που ταξιδεύετε. Αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό καθώς υπάρχουν αεροπορικές που δεν παρέχουν την δυνατότητα προεπιλογής θέσεων οι οποίες δίνονται αυτόματα από την ίδια την αεροπορική κατά το check in. Επιπλέον, σε περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα επιλογής θέσεων κατά το check in, δεν είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε πάντα τις θέσεις της επιλογής σας. Για να είστε σίγουροι για τις θέσεις σας μπορείτε τα τις προπληρώσετε επικοινωνώντας μαζί μας εκ των προτέρων αφού ελέγξουμε τη διαθεσιμότητα.
  • Η κράτησή σας θεωρείται έγκυρη εφόσον μας στείλετε copy των διαβατηρίων σας, υπογράψετε την σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού και καταβληθεί προκαταβολή το 50% του ποσού.
  • Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία που αναφέρονται είναι τα συνήθη συνεργαζόμενα.
  • Η εταιρία έχει το δικαίωμα να σας προσφέρει άλλο ξενοδοχείο από αυτό που αναγράφεται, της ίδιας κατηγορίας και ωφελημάτων με την τιμή που έχετε πληρώσει. Σε περίπτωση μιας τέτοιας αλλαγής η εταιρία μας θα σας ενημερώσει 15 μέρες πριν από την αναχώρηση σας.
  • Όλα μας τα οργανωμένα ταξίδια εκτελούνται ακόμη και με 2 συμμετέχοντες σε custom made με πιθανή διαφοροποίηση της τιμής του πακέτου.
  • Σημαντικές Σημειώσεις για Ασφάλεια Ταξιδιού:

   1- Είναι αποκλειστική ευθύνη του πελάτη να ενημερωθεί για τις πρόνοιες της ασφάλειας ταξιδιού σε περίπτωση περιλαμβάνεται στο πακέτο ή σε περίπτωση που προτεθεί μετά.
  • Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε οικονομικό ναύλο αεροπορικών εισιτηρίων και ενδέχεται να αλλάξουν βάση διαθεσιμότητας (Η σημείωση ΔΕΝ ισχύει για εγγυημένες αναχωρήσεις γκρουπ αλλά ΜΟΝΟ για ατομικό οργανωμένο custom made ταξίδι για το οποίο θα αγοραστούν ανεξάρτητα εισιτήρια).
  • Μετά την εξόφληση και έκδοση του πακέτου δεν είναι δυνατή η ακύρωσή του χωρίς τα αντίστοιχα ακυρωτικά (τα οποία μπορεί να είναι μέχρι και 100%) σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τους ειδικούς ναύλους που έχουμε για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων από τις αεροπορικές εταιρείες και τους συνεργάτες μας του εξωτερικού.
  • Το ίδιο ισχύει και για τις αλλαγές στις ημερομηνίες – αλλαγές ονομάτων μετά από την έκδοση των εισιτηρίων δεν είναι εφικτές. Οποιαδήποτε αλλαγή ή και ακύρωση θα πρέπει να ζητείται εγγράφως (μέσω email ή φαξ).
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε οποιαδήποτε χώρα ταξιδεύετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε και τουλάχιστον 2 κενές σελίδες στο διαβατήριο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνεται άμεση ανανέωση του διαβατηρίου σας!
ΚΩΔ

PLTN