Κωνσταντινούπολη και Καππαδοκία - 8 Μέρες - Καλοκαίρι 2024

placeΚωνσταντινούποληΚατηγορία: Kαλοκαιρινές Διακοπές 2024

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
10/07, 24/07, 07/08, 21/08ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑA3 90310:15 - 12:00
10/07, 24/07, 07/08, 21/08ΑΘΗΝΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗA3 99213:25 - 15:00
17/07, 31/07, 14/08, 28/08ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΑΘΗΝΑA3 99110:40 - 12:10
17/07, 31/07, 14/08, 28/08ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑA3 90413:10 - 14:50

Τιμές (ανά άτομο)

ΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
10/07, 24/075* & 4*BB€1195€1565€1025
07/08, 21/085* & 4*BB€1235€1605€1065

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΟΥΣΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για Κωνσταντινούπολη μέσω Αθηνών. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για την Προύσα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στην Προύσα και αφού περάσουμε από το μνημείο του Καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού Τζαμί με τους 20 τρούλους, θα κατευθυνθούμε στην αγορά της Προύσας η οποία φημίζεται για τα βαμβακερά της. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΡΟΥΣΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρόγευμα κατευθυνόμαστε στην Καρδιά της Καππαδοκίας, με ενδιάμεσους σταθμούς. Τέλος θα καταλήξουμε στο Προκόπι ή αλλιώς Ουρκούπ όπου θα μείνουμε 3 βράδια. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΙΧΛΑΡΑ - ΚΑΡΒΑΛΗ - ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΓΚΙΟΡΕΜΕ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την κοιλάδα του Περιστρέμματος ή Ιχλαρά που την διασχίζει ο ποταμός Μελεντίζ. Θα περπατήσουμε στο φαράγγι, δίπλα στο ποτάμι και θα ανεβούμε στην λαξεμένη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τις σπάνιες αγιογραφίες. Χρόνος ελεύθερος, σας προτείνουμε να καθίσετε στις πλωτές εξέδρες και να γευτείτε γκιουζλεμέ. Επόμενη στάση θα κάνουμε στην Καρβάλη που φημίζεται για τα χαλιά και τα κεραμικά της. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου του Ναζιανζηνού, που ήταν ο κεντρικός και σπουδαιότερος ναός. Τώρα έχει μετατραπεί σε τέμενος. Συνεχίζουμε για την υπόγεια πόλη Καϊμακλή, που θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από τους πρώτους Χριστιανούς ως καταφύγιο για να κρυφτούν από τους διωγμούς. Μπορεί να χωρέσει μέχρι 3000 άτομα με 85 μέτρα βάθος (περίπου 10 όροφοι). Θα δούμε ένα περίπλοκο σύστημα από σήραγγες, δωμάτια, εκκλησία, στάβλους, μαγειρείο, αποθήκες, ταφικούς θαλάμους, αξιοσημείωτος είναι ο εξαερισμός και τα φρέατα νερού. Ερήμωσαν μετά τις τουρκικές διώξεις. Στη κοιλάδα Γκιόρεμε ή Κοράματος θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα. Εδώ θα αντικρύσουμε κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα, ένα σπάνιο αξιοθέατο της ασυνήθιστης και τραχιάς φύσης της Καππαδοκίας. Η περιοχή διαθέτει περισσότερες από 360 λαξευτές - υπόσκαφες εκκλησίες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, την εκκλησία του Αγίου Ονουφρίου, της Αγίας Βαρβάρας και την Σκοτεινή εκκλησία με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Επιστροφή στο Προκόπι και επίσκεψη στην εκκλησία όπου ασκήτευε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΣΙΝΑΣΣΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ - ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ - ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΑΒΑΝΟΣ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε τη Σινασό. Μια πόλη με εμφανή τα σημάδια της ελληνικότητας και της Ορθοδοξίας. Σε καμιά άλλη πόλη ή χωριό της Καππαδοκίας δεν μιλούσαν ομορφότερα και πλουσιότερα Ελληνικά, για το λόγο αυτό ονομάστηκε και «Αθήνα της Ανατολής». Στο κέντρο βρίσκεται η αγορά, ο ναός των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ήταν ο καθεδρικός ναός της και διάφορα ελληνικά αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το γραφικό χωριό Ουτσχισάρ το οποίο είναι χτισμένο στη κοιλάδα Περιστεριών. Από τον πύργο θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα όλης της Καππαδοκίας. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην Καισάρεια, μια πόλη με άρτιο οδικό δίκτυο, με σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Χρόνος ελεύθερος στην παραδοσιακή τοπική αγορά που βρίσκεται δίπλα στο Σελτζούκικο κάστρο. Πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα σταματήσουμε στην πόλη Άβανο που είναι πασίγνωστη για τα εργαστήρια κεραμουργείας και ειδών λαϊκής τέχνης. Επίσκεψη σε εργοστάσιο με όνυχα και έργα τέχνης από πηλό. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΡΟΚΟΠΙ - ΠΑΣΑ ΠΑΓΛΑΡΕ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αφού περάσουμε από τις περίφημες «νεραιδένιες καμινάδες» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας, θα αναχωρήσουμε με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

6η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Ντολμά Μπαξέ με τις εντυπωσιακές αίθουσες και τους πανέμορφους κήπους. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα Βυζαντινά και Οθωμανικά αξιοθέατα. Θα αρχίσουμε από τον Ιππόδρομο, θα δούμε το επιβλητικό μπλε τζαμί με τους εντυπωσιακούς έξι μιναρέδες και θα ξεναγηθούμε στον περίλαμπρο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στη Βασιλική Κινστέρνα ή Υδραγωγείο, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Πόλης. Τέλος θα καταλήξουμε στην Σκεπαστή Αγορά με τα 4.000 φανταχτερά μικρομάγαζα. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.

7η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το ορθόδοξο Πατριαρχείο, θα δούμε την Κλειστή Πύλη, χώρο μαρ­τυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ και θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζο­ντας το χρυσοποίκιλτο παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο, την σπάνια εικόνα της Παναγίας Παμμακάριστου και άλλα ιερά κειμήλια. Χρόνος για να σεργιανήσουμε στο Φανάρι για να δούμε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Επόμενη επίσκεψη θα κάνουμε στη Παναγία της Μπαλουκλιώτισας, με τον θρύλο του καλόγηρου και τα ψάρια στο μαντάτο της Άλωσης της Πόλης. Παράλληλα με τα Βυζαντινά χερσαία τείχη του Θεοδο­σίου θα πάμε στην Παναγία των Βλαχερνών, εδώ ψάλθηκε ο «Ακάθιστος Ύμνος». Συνεχίζουμε για την περίφημη Αιγυπτιακή αγορά ή αγορά των Μπαχαρικών. Χρόνος ελεύθερος στα μικρά σοκάκια με το πολύβουο παζάρι και τα μικρά εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

8η μέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα μέσω Αθηνών.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα - Αθήνα – Κωνσταντινούπολη - Αθήνα – Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Διαμονή για ένα (1) βράδυ σε ξενοδοχείο 5* στη Προύσα.
 • Διαμονή για τρία (3) βράδια σε ξενοδοχείο 5* στo Προκόπι (Καππαδοκία).
 • Διαμονή για τρία (3) βράδια σε ξενοδοχείο 4* στη Κωνσταντινούπολη.
 • Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Τέσσερα (4) δείπνα στα ξενοδοχεία (εκτός Κωνσταντινούπολης).
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις και επισκέψεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν, που διαθέτει δωρεάν Wi Fi.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος συνοδός - ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
 • Υπηρεσίες των τοπικών μας αντιπροσώπων.
 • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Εισιτήρια εισόδου στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Βίζα εισόδου στην Τουρκία.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 • Για συμμετοχή στο ταξίδι αυτό χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξη (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε.
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ
 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
ΚΩΔ

XNS