Περού - Η αυτοκρατορία των Ίνκα 2024

placeΛίμαΚατηγορία: Εξωτικοί Προορισμοί

Γενικά

Το ταξίδι στη γη των Ίνκας και των αντιθέσεων συνδυάζει τα πάντα. Σκαρφαλωμένη στις Άνδεις, με μοναδικά αρχαιολογικά και φυσικά πάρκα και έντονο τοπικό χρώμα, η γη των Ίνκας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χώραμνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

• Φωτογραφηθείτε στην ιερή πόλη των Ίνκας, το Machu Picchu
• Δείτε από ψηλά τους γεωγλυφικούς σχηματισμούς, τα Nazca Lines
• Επισκεφθείτε την ζούγκλα του Αμαζονίου, το Puerto Maldonado
• Περπατήστε στην όμορφη πόλη Arequipa
• Εντυπωσιαστείτε με τα πλωτά χωρία στο Puno

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠρος
03/2024,04/2024,05/2024,06/2024,07/2024,08/2024,09/2024,10/2024ΛΑΡΝΑΚΑΛΙΜΑ
03/2024,04/2024,05/2024,06/2024,07/2024,08/2024,09/2024,10/2024ΛΙΜΑΛΑΡΝΑΚΑ

Τιμές (ανά άτομο)

ΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινο
03/2024,04/2024,05/2024,06/2024,07/2024,08/2024,09/2024,10/20244*BB€3399

Πρόγραμμα

1 - 2η ημέρα: Λάρνακα - Λίμα

Πτήση Λάρνακα προς Λίμα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας στην Λίμα.

3η ημερα: Λίμα - Κούσκο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την επόμενη πτήση σας στο Κούσκο, αλλιώς γνωστή ως Κέτσουα, που σημαίνει "Ομφαλός του κόσμου". Το απόγευμα, θα έχουμε περιήγηση της πόλης, όπου θα επισκευθούμε την κεντρική πλατεία της πόλης, τον καθεδρικό ναό του 17ου αιώνα, το Koricancha και έναν διάσημο ναό αφιερωμένο στον Θεό του Ήλιου. Αργότερα, θα επισκεφθούμε τα γύρω ερείπια του Κούσκο, τα οποία περιλαμβάνουν: το Κένκο, ένα θρησκευτικό κέντρο πολύπλοκης μορφής, με ημικυκλικό αμφιθέατρο, το οποίο έχει περίπου είκοσι πέτρινα καθίσματα και ένα είδωλο στο κέντρο. Puca Pucara: μια στρατιωτική κατασκευή των Ίνκας, που αποτελείται από βεράντες και σκάλες. Tambomachay: επίσης γνωστό ως "Το λουτρό των Ίνκας", σχετικά με τη ύδρευση του νερού, και το Sacsayhuaman: ένα κυκλώπειο φρούριο που χτίστηκε για να υπερασπιστεί το Κούσκο από τους εχθρούς. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στο Κούσκο.

4η ημέρα: Κούσκο - Pisac market - Ollantaytambo - Κούσκο

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για μια επίσκεψη στην ινδική αγορά του Pisac, εκεί όπου ολόκληρη η πόλη γίνεται πανηγύρι, κυρίως τις Κυριακές, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα πολύχρωμο και λαογραφικό θέαμα, γεμάτο φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε χειροτεχνήματα από όλη την περιοχή, όπως πόντσο, μάλλινα υφάσματα και πουλόβερ, κοσμήματα και πολλά άλλα. Θα ανακαλύψετε την τοπική παράδοση, όπως την ανταλλαγή, που εξακολουθεί να εφαρμόζεται από τους αυτόχθονες, και τη λαογραφική κουλτούρα που εκφράζεται μέσα από τα ρούχα των ανθρώπων. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Αργότερα, συνεχίζουμε προς το Ollantaytambo, έναν από τους τελευταίους χώρους που χτίστηκαν από τους Ίνκας πριν από την άφιξη των Κατακτητών. Ένα μεγάλο μέρος του έργου παραμένει ημιτελές, αφού οι εγκαταλελειμμένες πέτρες ήταν οι άφωνοι μάρτυρες της μάχης μεταξύ του Manco II εναντίον των εισβολέων.  

5η ημέρα: Κούσκο - Poroy - Machu Picchu - Poroy – Κούσκο

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό Poroy για τον επόμενο προορισμό σας, το Aguas Calientes. Μετά την άφιξή σας στο Aguas Calientes, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την τοποθεσία του Μάτσου Πίτσου, "Την χαμένη πόλη των 'Ινκας", που ανακαλύφθηκε το 1911 από τον Χίραμ Μπίνγχαμ. Η ακρόπολη είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά και αρχαιολογικά μνημεία του πλανήτη. Σε υψόμετρο 2400 μέτρων, το Μάτσου Πίτσου είναι κατασκευασμένο από πέτρα και απλώνεται σε έναν χαμηλό και στενό λόφο, οριοθετημένο από ένα φαράγγι που προς τον ποταμό Ουρουμπάμπα. Μετά την επίσκεψή μας στο Μάτσου Πίτσου, θα επιστρέψουμε στο σιδηροδρομικό σταθμό Poroy και θα αναχωρήσουμε για το Κούσκο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στο Κούσκο.

6η ημέρα: Κούσκο - Πούνο

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Πούνο. Το μαγευτικό τοπίο είναι ένας πολύ καλός λόγος για να ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα εκπλαγείτε από τα υπέροχα τοπία των βουνών των Άνδεων και του Altiplano. Θα περάσουμε επίσης από αρκετά ενδιαφέροντα χωριά των Άνδεων όπως το Urcos, το San Pedro, το Tinta, το Sicuani. Θα επισκεφθούμε επίσης τον Andahuaylillas, του οποίου το κύριο αξιοθέατο είναι η μπαρόκ εκκλησία του γνωστή ως "The Sistine Chapel of America" λόγω των υπέροχων τοιχογραφιών που διακοσμούν τους τοίχους της. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Racchi. Αυτός ο αξιόλογος χώρος αποτελείται από πολλά πλίθινα κτίρια, μεταξύ των οποίων ο εκπληκτικός ναός Wiracocha. Το υψηλότερο πέρασμα του ταξιδιού είναι το La Raya (4312 μέτρα υψόμετρο), το οποίο είναι επίσης το όριο μεταξύ των βουνών των Άνδεων και του Altiplano. Στη συνέχεια, θα έχουμε ένα ωραίο γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μετά θα επιστρέψουμε στο Πούνο. Διανυκτέρευση στο Πούνο.

7η ημέρα: Πούνο - Titicaca lake – Πούνο

Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει εκδρομή με βάρκα στη λίμνη Titicaca, από όπου ο μύθος λέει ότι ο Manco Capac και η Mama Ocllo προέκυψαν και ίδρυσαν την αυτοκρατορία των Ίνκας. Ενώ βρίσκεστε στη λίμνη, επισκεφθείτε τα Πλωτά Νησιά των Ινδιάνων Uros, των οποίων ο τρόπος ζωής, τα κοστούμια και η παράδοση είναι εξαιρετικά. Μια ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα των νησιών είναι ότι είναι κατασκευασμένα από καλάμια «τοτόρα», ένα πολύ ανθεκτικό καλάμι. Αργότερα, θα φτάσουμε στο νησί Taquile, που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά από το Πούνο με 540 ακανόνιστα σκαλιά που συνδέουν το χωριό με το στάδιο της προσγείωσης. Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι που περιβάλλει το νησί προσφέροντάς τους μια απίστευτη θέα στη Λίμνη. Μετά την επίσκεψή μας στην όμορφη λίμνη Titicaca και τις νησίδες της, θα γευματίσουμε σε ένα τοπικό εστιατόριο στο νησί και μετά θα επιστρέψουμε στο Πούνο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στο Πούνο.

8η ημέρα: Πούνο - Juliaca - Λίμα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση και μεταφορά στο αεροδρόμιο Juliaca. Πτήση Juliaca - Λίμα. Κατά την άφιξή μας στη Λίμα, θα αναχωρήσουμε για μια επίσκεψη στο αποικιακό κέντρο. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την Plaza Mayor (κεντρική πλατεία), όπου ο Francisco Pizarro ίδρυσε την πόλη. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας, βρείτε το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία του Περού. Ανατολικά, δείτε τον καθεδρικό ναό και το παλάτι του αρχιεπισκόπου. Θα επισκεφθούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό, που χτίστηκε το 1625 και ξαναχτίστηκε μετά τον σεισμό του 1940. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για τη Μονή του Σαν Φρανσίσκο, χτισμένη με ένα όμορφο αποικιακό αρχιτεκτονικό στυλ, με τα μοναστήρια του διακοσμημένα με τοιχογραφίες που αντιπροσωπεύουν τη ζωή του Σαν Φρανσίσκο και κεραμικά της Σεβίλλης. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στη Λίμα.

9 -10η ημέρα: Λίμα - Λάρνακα

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο κα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Λίμα - Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4στην Λίμα, Πούνο και Κούσκο με πρόγευμα
  • Εκδρομές με Αγγλόφωνο ξεναγό
  • Αεροπορικό εισιτήριο Λίμα - Κούσκο, Τζουλιάνα - Λίμα
  • Εισιτήριο τρένου Πορόι - Άκουα Γκαλιεντες  
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  • Οι τιμές ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την διαθεσιμότητα την ώρα της κράτησης
ΚΩΔ

LGTBA