Γενικά

Το Μαρόκο είναι ένας ονειρικός προορισμός στη βόρεια Αφρική. Η χώρα γοητεύει με τις έντονες αντιθέσεις της, ενώ η εντυπωσιακή πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορία της είναι παντού: στους πολύχρωμους δρόμους των πόλεων, στα κτίρια, στα παλάτια, στα μουσεία, και στους αρχαιολογικούς της χώρους.

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΏρα
23/01/2024, 09/02/2024ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑ05:25 - 07:10
23/01/2024, 09/02/2024ΑΘΗΝΑΜΑΡΟΚΟ08:55 - 12:25
30/01/2024, 16/02/2024ΜΑΡΟΚΟΑΘΗΝΑ13:25 - 18:30
30/01/2024, 16/02/2024ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑ23:15 - 00:55 (+1)

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΤρίκλινο
Idou Anfa (or similar), Casablanca (1 night accomodation)4*BB€1980€2385€1980
Palais Medina & Spa OR Fes Marriott Hotel Jnan (or similar), Fes (2 night accomodation)5*HB
Kenzi Rose Garden (or similar), Marrakech (4 night accomodation)5*HB

Πρόγραμμα

1η μέρα: Λάρνακα - Μαρακές - Καζαμπλάνκα - Ξενάγηση πόλης

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό το Μαρακές μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο στο Μαρόκο αργά το βράδυ θα σας παραλάβει ο τοπικός μας συνεργάτης για την μεταφορά σας στο ξενοδοχείο στην Καζαμπλάνκα. Τακτοποίηση στον χώρο διαμονής σας και ακολουθεί η ξενάγηση μας στην πόλη της Καζαμπλάνκα, την εμπορική πρωτεύουσα του Μαρόκο. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την κεντρική αγορά της πόλης, την περιοχή Habous, την πλατεία αφιερωμένη στο τέως βασιλιά του Μαρόκο του Μοχάμεντ του πέμπτου καθώς επίσης και την περιοχή Anfa, την παλαιότερη περιοχή της Καζαμπλάνκα. Επιπλέον, θα θαυμάσουμε εξωτερικά το παλάτι καθώς επίσης και το επιβλητικό τζαμί Hassan II. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Καζαμπλάνκα - Ξενάγηση Ραμπάτ - Φεζ (Περιλαμβάνεται)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ακολουθεί επίσκεψη στο Ραμπάτ, την διοικητική πρωτεύουσα του Μαρόκο εκεί όπου θα δείτε το παλάτι (Mechouar), την Κάσμπα της Ουντάγια, το μαυσωλείο του Μοχάμεντ του πέμπτου καθώς επίσης και το τζαμί Hassan Tower. Στη συνέχεια ακολουθεί μεταφορά στη Φες. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ξενάγηση Φεζ (Περιλαμβάνεται)

Πρόγευμα και το πρώτο μέρος της μέρας είναι αφιερωμένη στη πόλη Φεζ, την αρχαιότερη πολιτιστική και πνευματική πόλη του Μαρόκο. Ξεκινούμε με επίσκεψη στη μεσαιωνική Μεδίνα στο τζαμί Καραουίνε το οποίο θα θαυμάσουμε εξωτερικά καθώς επίσης και το περίφημο σιντριβάνι Νετζαρίνε. Θα επισκεφθούμε επίσης το Attarine Medersa ή το Bou Anania Medersa καθώς επίσης και τοι Μαυσωλείο του Moulay Idriss. Ακολουθεί προαρετικό μεσημεριανό. Αμέσως μετά συνεχίζουμε με επίσκεψη στη περιοχή Fez Jdid. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Φεζ – άφιξη στο Μαρακές (Περιλαμβάνεται)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μαρακές. Στάση για προαιρετικό γεύμα. Στη συνέχεια αναχωρείτε για το Μαρακές οδικώς μέσω αυτοκινητοδρόμου όπου θα φτάσετε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μαρακές - Ξενάγηση πόλης (Περιλαμβάνεται)

Μαρακές, η δεύτερη παλαιότερη αυτοκρατορική πόλη του Μαρόκο γνωστή ως «Μαργαριτάρι του Νότου». Κατά την τους τάφους του Σαάδικου, την Κουτουμπία, το Παλάτι Μπαχία και το μουσείο Dar Si Said. Ακολουθεί προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τους γραφικούς δρόμους του Μαρακές που περιστρέφονται και την πλατεία Τζεμάα ελ Φνα ή αλλιώς την πλατεία των θαυμάτων και την ποικιλία των ατελείωτων διασκεδαστών όπου θα δείτε γητευτές φιδιών με τη διαχρονική τους πείρα να σας διασκεδάζουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε στο ξενοδοχείο. Αντίθετα, προτείνουμε όπως περάσετε τον χρόνο σας στο εστιατόριο Palais Jad Mahal όπου θα απολαύσετε την τοπική κουζίνα μαζί με παραδοσιακούς χορούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. (Το δείπνο στο εστιατόριο δεν περιλαμβάνεται στη τιμή και πραγματοποιείται βάση διαθεσιμότητας. Η διευθέτηση γίνεται με την άφιξη σας στο Μαρόκο σε συνεννόηση με τον τοπικό συνεργάτη).

6η μέρα: Εκδρομή στην Essaouira - Επιστροφή στο Μαρακές (Περιλαμβάνεται)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 08:00 το πρωί για την πόλη Essaouira – διαδρομή 3 ώρες οδικώς. Σήμερα θα επισκεφτούμε την παραθαλάσσια πόλη και θα ανακαλύψουμε γιατί “το κόσμημα του Ατλαντικού” έχει προσελκύσει επισκέπτες από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Ένα θορυβώδες και δημοφιλές εμπορικό λιμάνι εδώ και αιώνες, η Essaouria έγινε γνωστή στον δυτικό κόσμο όταν ο Orson Welles επέλεξε να κινηματογραφήσει το Othello στα δρομάκια της πόλης το 1949.

Θα εξερευνήσουμε το αλιευτικό λιμάνι, το καλλιτεχνικό συγκρότημα και τις υπαίθριες αγορές που πωλούν τα πάντα, από φρέσκο ψάρι μέχρι τοπική χειροτεχνία. Προστατευμένα από πολλά μικρά νησιά από τις ακτές του Μαρόκου, τα νερά γύρω από το Essaouira παρέχουν ιδανικές συνθήκες αλιείας που αποτελεί βασικό κομμάτι της κουλτούρας της πόλης.

Περιπλανηθείτε στους γοητευτικούς δρόμους του αλιευτικού λιμανιού της και σταματήστε στη αγορά ψαριών όπου οι ντόπιοι ψαράδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να πουλήσουν τα αλιεύματα. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας και θαυμάστε τις σειρές των γαλάζιων και λευκών παραθαλάσσιων εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται στα παράλια. Βυθιστείτε στα στενά δρομάκια της Medina του Essaouira, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Κυνηγήστε μια καλή συμφωνία στο παζάρι και θυμηθείτε ότι η ανταλλαγή και η διαπραγμάτευση είναι ένας τρόπος ζωής εδώ στο λιμάνι που κάποτε χρησίμευσε ως βασική εμπορική διαδρομή προς το Μαρακές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Μαρακές.

Το βράδυ μπορείτε να δειπνήσετε στο ξενοδοχείο. Αντίθετα, προτείνουμε όπως ακολουθήσετε το γκρουπ μας υπό την καθοδήγηση του αρχηγού αποστολής ή του τοπικού μας συνεργάτη στο περίφημο Lotus Club για μοναδική μαροκινή διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. (Η επίσκεψη είναι προαιρετική και δεν περιλαμβάνεται στη τιμή. Παρακαλώ όπως δηλώσετε συμμετοχή το αργότερο ένα μήνα πριν την αναχώρηση σας από Κύπρο για να γίνουν όλες οι διευθετήσεις).

7η μέρα: Μαρακές - Εκδρομή στη Κοιλάδα Ουρίκα ή Επίσκεψη στους Κήπους Majorelle (Προαιρετικά)

Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα να την εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε. Προτείνουμε όπως εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο σας χρόνο για να πραγματοποιήσετε τα ψώνια σας στις αγορές της πόλης. Αντίθεα, συστήνουμε τις πιο κάτω δραστηριότητες:

Εκδρομή στη Κοιλάδα Ουρίκα

Πρωινή αναχώρηση για την Κοιλάδα Ουρίκα η οποία βρίσκεται στους πρόποδες της Οροσειράς του Άτλαντα και αποτελεί μια από τις ωραιότερες και πιο καλοδιατηρημένες κοιλάδες στο Μαρόκο. Η εκδρομή τελειώνει με πεζοπορία στους πανέμορφους καταρράκτες του χωριού Setti Fatma. Με το πέρας της ξενάγησης θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε προαιρετικά το μεσημεριανό σας προτού επιστρέψετε πίσω στη Καζαμπλάνκα.

Κήποι Majorelle

Εάν επιλέξετε να παραμείνετε στο Μαρακές, προτείνουμε όπως επισκεφθείτε τους μοναδικούς κήπους Majorelle οι οποίοι πήραν το όνομα τους από τον Γάλλο ζωγράφο Jacques Majorelle ο οποίος μέσα σε μια περίοδο σαράντα χρόνων, δημιούργησε μια όαση στην καρδιά του Μαρακές. Σιντριβάνια, κανάλια, λίμνες και μια πλούσια γκάμα φυτών καθώς και τα έντονα χρώματα συνθέτουν τη όλη εικόνα.

8η μέρα: Μαρακές - Λάρνακα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μαρακές για την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το ταξίδι τελειώνει αλλά οι αναμνήσεις πάντα μένουν.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Μαρακές – Λάρνακα, με ενδιάμεσο σταθμό και πτήσεις της Aegean
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μία αποσκευή 23kg και μία χειραποσκευή 7kg ανά άτομο
 • Παραλαβή από το αεροδρόμιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
 • 1 διανυκτέρευση σε 4* ξενοδοχείο του προγράμματος στη Καζαμπλάνκα με πρόγευμα
 • 2 διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο του προγράμματος στη Φεζ με πρόγευμα και 1 γεύμα
 • 4 διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο του προγράμματος στο Μαρακές με πρόγευμα και 1 γεύμα
 • Παραλαβές και μεταφορές βάση του προγράμματος σε κλιματιζόμενο όχημα
 • Ξενάγηση πόλης στην Καζαμπλάνκα
 • Ξενάγηση πόλης στο Ραμπάτ
 • Ξενάγηση πόλης στη Φεζ
 • Ξενάγηση πόλης στο Μαρακές
 • Ξενάγηση πόλης Εσσαούρια
 • ΔΩΡΟ ομαδική ασφάλεια ταξιδιού που περιλαμβάνει κάλυψη μέχρι και 500 ευρώ σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού από πλευράς σας για ιατρικούς λόγους.
 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων που αναγραφονται στο πρόγραμμα εκτός από το Τζαμί του Χασάν ΙΙ.
 • Έμπειρος αγγλόφωνος ή ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
 • Υπηρεσίες των έμπειρων τοπικών μας αντιπροσώπων επί 24ωρου βάσεως για παροχή συμβουλών καθώς και βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα. Προτείνουμε €3 – €5 ευρώ ανά ταξιδιώτη ανά ημέρα (ή ό,τι θεωρείτε εσείς καλύτερο βάσει των υπηρεσιών που θα λάβετε). Μπορείτε να παραδώσετε στο ξεναγό σας για να τα μοιραστούν με τον οδηγό κλπ.
 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων που δεν αναγραφονται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδος στους κήπους Jardin Majorelle – 15 ευρώ περίπου ανά άτομο
 • Ξενάγηση στη Κοιλάδα Ουρίκα
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Φόροι πόλεων ή/και eco-tax όπου και εάν υπάρχουν οι οποίοι πληρώνονται επί τόπου.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο περιλαμβάνονται ή αναφέρεται ως προτεινόμενο και προαιρετικό