Προσβάσιμα ταξίδια

Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής


Με προσεκτικά σχεδιασμένα περιβάλλοντα, ολοκληρωμένες προσαρμογές και επιπλέον ιδιαίτερες ανέσεις, η γκάμα των πλήρως προσβάσιμων διακοπών μας, έχει σχεδιαστεί ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τους παραθεριστές με ειδικές ικανότητες - ειδικά τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, τη σταδιοδρομία και τις οικογένειές τους. Ένας αριθμός εγκαταστάσεων είναι διαθέσιμες σε επισκέπτες με ειδικές ανάγκες πρόσβασης που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο, και μια σύντομη επισκόπηση παρέχεται παρακάτω.

Αεροδρόμια

Τα διεθνή αεροδρόμια τόσο της Λάρνακας όσο και της Πάφου  είναι πλήρως προσβάσιμα για άτομα με ειδικές ικανότητες και άτομα με μειωμένη κινητικότητα (PRM).

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

- Προσβάσιμα μπάνια.

- Σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια στις πύλες αναχώρησης.

- Ράμπες για να επιτρέπεται στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να εισέρχονται ή να βγαίνουν από λεωφορεία.

- Πρόσθετες βοηθητικές υπηρεσίες.

Ξενοδοχεία

Ορισμένα καταλύματα παρέχουν μια σειρά εγκαταστάσεων για την κάλυψη ειδικών αναγκών και απαιτήσεων. Μπορείτε να βρείτε έναν κατάλογο εγκαταστάσεων που έχουν ελεγχθεί και παρέχουν ικανοποιητικό επίπεδο εγκαταστάσεων και υπηρεσιών κατάλληλων για άτομα με ειδικές ανάγκες πρόσβασης μέσω της Orthodoxou Travel.

Καθώς οι παροχές ενδέχεται να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, ή να γίνουν πιο προσβάσιμες επιπλέον εγκαταστάσεις, συνιστάται επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας με τα ξενοδοχεία, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι έχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για μια συγκεκριμένη αναπηρία, πριν από οποιαδήποτε δεσμευτική κράτηση.

Στάθμευση

Το 2007, το Κυπριακό Κοινοβούλιο ενέκρινε και εισήγαγε τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μπλε Σήματος για στάθμευση σε καθορισμένους χώρους για άτομα με ειδικές ανάγκες, διαθέσιμα σε όλο το νησί, τόσο σε δημόσιους δρόμους όσο και σε χώρους στάθμευσης. Η αρχή που είναι υπεύθυνη για την έκδοση του Μπλε Σήματος είναι η Υπηρεσία Φροντίδας και Αποκατάστασης των Αναπήρων, που ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κινούμαι τριγύρω

Οι περισσότερες πόλεις στην Κύπρο είναι αρκετά προσβάσιμες με αναπηρικό καροτσάκι, αλλά συνεχίζονται οι εργασίες για τη βελτίωση των υποδομών. Ως εκ τούτου, συνιστάται οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων να συνοδεύονται από έναν βοηθό εάν δεν είστε σίγουροι για την προσβασιμότητα μιας περιοχής.

Δημόσια συγκοινωνία

Η μεταφορά γύρω από το νησί μπορεί να κανονιστεί εάν δοθεί προηγούμενη ειδοποίηση στις σχετικές εταιρείες μεταφορών. Διατίθενται ειδικά λεωφορεία με ράμπες χαμηλής κλίσης, ζώνες ασφαλείας και κλιματισμό, καθώς και ειδικά ταξί που μπορούν να μεταφέρουν ένα άτομο που κάθεται σε αναπηρική καρέκλα.

Σημεία ενδιαφέροντος

Πληροφορίες σχετικά με τα μέρη ενδιαφέροντος που είναι προσβάσιμα στους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων μπορείτε να βρείτε στις διάφορες ενότητες σχετικά με το τι να δείτε και να κάνετε στο νησί, που αναφέρονται συχνά στα σχετικά γεγονότα για κάθε μεμονωμένο αξιοθέατο.

Παραλίες

Υπάρχουν πολλές παραλίες στο νησί που είναι προσβάσιμες από αναπηρικά αμαξίδια. Αυτό δηλώνεται στα σχετικά γεγονότα για κάθε παραλία με ένα εύκολα αναγνωρίσιμο σύμβολο πρόσβασης αναπηρικής πολυθρόνας. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια λίστα με πλήρως ή μερικώς προσβάσιμες παραλίες σε όλο το νησί εδώ.