Γενικά

Η Σρι Λάνκα, το "δάκρυ της Ασίας", είναι ένα νησί που βρίσκεται νοτιανατολικά της Ινδίας και που μέχρι το 1972 ονομαζόταν Κεϋλάνη. Το ευλογημένο αυτό νησί είναι ένας μυστηριακός, μαγευτικός προορισμός που συνεπαίρνει κάθε ταξιδιώτη. Μια χώρα απαράμιλλης ομορφιάς με πυκνή τροπική βλάστηση. Τα εθνικά πάρκα, οι φυτείες τσαγιού και μπαχαρικών, οι παραλίες με τους κοκκοφοίνικες, οι επιβλητικοί ναοί, οι μύθοι, οι παραδόσεις χιλιάδων ετών, οι γεύσεις, το καταπληκτικό φαγητό και πάνω απ’ όλα οι χαμογελαστοί, ευγενικοί και φιλόξενοι κάτοικοί της, συνθέτουν έναν τόπο παραδεισένιο!

Αναχωρήσεις

ΑπόΠροςΠτήσηΏρα
ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑGQ 60110:00 - 11:45
ΑΘΗΝΑΝΤΟΧΑGQ 20414:00 - 18:25
ΝΤΟΧΑΚΟΛΟΜΠΟQR 65819:45 - 03:25 (+1)
ΚΟΛΟΜΠΟΝΤΟΧΑQR 65904:55 - 07:25
ΝΤΟΧΑΑΘΗΝΑQR 20713:20 - 18:10
ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑGQ 60620:30 - 22:10

Τιμές (ανά άτομο)

Κατ.Δίκλινο
4*€2159
5*€2359

Πρόγραμμα

1η ΜΕΡΑ Λάρνακα - Κολόμπο

Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο.

2η ΜΕΡΑ Κολόμπο - Κάντυ, Ξενάγηση, Σόου

Άφιξη στο Κολόμπο και άμεση αναχώρηση για την πανέμορφη ιερή πόλη Κάντυ την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης πριν ο έλεγχος της χώρας περιέλθει στα χέρια των Βρετανών, το 1815. Η Κάντυ, το στολίδι της κεντρικής Κεϋλάνης, είναι μια πόλη γεμάτη θρύλους και παραδόσεις. Περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και στο κέντρο της βρίσκεται μια τεχνητή λίμνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση (Early Check in). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό στον οποίο φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη το ιερό κειμήλιο του Δοντιού του Βούδα - ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Ο ναός βρίσκεται στο συγκρότημα του παλατιού του πάλαι ποτέ βασιλείου της Κάντυ (Σρι Νταλάτα Μαλιγκάβα, Sri Dalada Maligawa και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Οι τελετές λαμβάνουν χώρα τρεις φορές την ημέρα: την αυγή, το μεσημέρι και το βράδυ. Κάθε Τετάρτη γίνεται ένα συμβολικό μπάνιο του κειμηλίου με ένα φυτικό παρασκεύασμα φτιαγμένο από αρωματισμένο νερό και ευωδιαστά λουλούδια, το οποίο στη συνέχεια διανέμεται μεταξύ των παρισταμένων, καθότι θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Αργά τα απόγευμα θα παρακολουθήσουμε ένα πολιτιστικό σόου με μουσική και χορούς, για να γνωρίσουμε την πλούσια και ζωντανή κουλτούρα αυτού του τόπου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ Κάντυ - Σιγκιρίγια - Νταμπούλα - Κάντυ

Πρωινή αναχώρηση για την Σιγκιρίγια, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Φθάνοντας, θα ανεβούμε στον περίφημο "Βράχο της Σιγκιρίγια", που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο ύψους 250 μέτρων, που κατασκευάστηκε το 477 μ.Χ. και είναι γνωστό σαν "φρούριο-λιοντάρι". Στην κορυφή του βράχου με τα πολυεπίπεδα πλατώματα βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με βασιλική πισίνα, λιμνούλες και κήπους, που αρδεύονταν με ένα ευφυές υδραυλικό σύστημα - ένα κολοσσιαίο αριστούργημα του μεγάλου βασιλιά Κασυάπα. Το σημαντικότερο όμως αξιοθέατο του βράχου αυτού είναι οι εντυπωσιακές νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις "Παρθένες της Σιγκιρίγια", ζωγραφισμένες με γήινα χρώματα πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για την Νταμπούλα. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε τις περίφημες σπηλιές της, που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων με έκταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένα με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια φιλοξενούν επίσης περί τα 150 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μήκους 14 μέτρων. Επιστροφή στην Κάντυ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Κάντυ, Βοτανικοί Κήποι

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τους βασιλικούς βοτανικούς κήπους, που βρίσκονται σε περίπου 6 χιλιόμετρα από την Κάντυ και διαθέτουν περί τα 4.000 είδη φυτών. Περπατώντας μέσα στους εκπληκτικά διαμορφωμένους χώρους τους θα δούμε πανέμορφες ποικιλίες λουλουδιών και δέντρων όχι μόνο από τη Σρι Λάνκα, αλλά και από γειτονικές χώρες (Ινδία, Βιρμανία, Ιαπωνία, Ιάβα κλπ.). Επίσης, τη σημερινή μέρα μπορείτε να επισκεφθείτε προαιρετικά το Ορφανοτροφείο των ελεφάντων στην Πινναβάλα (Pinnawala) που ιδρύθηκε το 1975. Εδώ, το εξειδικευμένο προσωπικό φροντίζει και περιθάλπει εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Κάντυ - Καταρράκτες Ραβάνα - Φυτείες τσαγιού - Νουβάρα Ελίγια

Πρωινή αναχώρηση για τη Νουβάρα Ελίγια, με ενδιάμεση στάση στους πανέμορφους Καταρράκτες Ραβάνα, καθώς και σε φυτεία και σε εργοστάσιο τσαγιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τη διαδικασία και τον τρόπο παρασκευής του παγκοσμίως διάσημου Ceylon tea (τσάι Κεϋλάνης). Η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές του, με τις γυναίκες της περιοχής να το συλλέγουν με το χέρι και τους άντρες να ασχολούνται με τις εργασίες διαλογής, τυποποίησης κλπ. Θα καταλήξουμε στην "Μικρή Αγγλία", τη Νουβάρα Ελίγια, την "Πόλη του Φωτός", μια περιοχή που βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο και περιβάλλεται από καταπράσινες κοιλάδες με φυτείες τσαγιού. Χάρη στο ήπιο, δροσερό της κλίμα και τα εύφορα εδάφη της, υπήρξε η αγαπημένη πόλη των Βρετανών αποικιοκρατών και για τον λόγο αυτό πολλά κτίρια και σπίτια της μοιάζουν με κατοικίες Αγγλικής επαρχίας, όπως θα διαπιστώσουμε περπατώντας στους δρόμους της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Νουβάρα Ελίγια - Θεαματική διαδρομή με τραίνο - Έλλα - Εθνικό Πάρκο Γυάλα

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό και θα ακολουθήσουμε μια υπέροχη διαδρομή μέσα από καταπράσινες κοιλάδες, δασωμένους λόφους, πολυάριθμους καταρράκτες, φυτείες τσαγιού και γυναίκες με πολύχρωμα σάρι, μέχρι την Έλλα. Η μικρή αυτή κωμόπολη αποτελεί βάση για πολλές πεζοπορικές εκδρομές στην γύρω περιοχή. Μετά την σύντομη παραμονή μας και την επίσκεψη στην περίφημη Γέφυρα των 9 αψίδων, θα συνεχίσουμε οδικώς για το Εθνικό Πάρκο Γυάλα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ Εθνικό Πάρκο Γυάλα, Σαφάρι

Στα νοτιοανατολικά του νησιού, ένα θαυμάσιο προστατευόμενο πάρκο έκτασης 1260 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι με τζιπ και να γνωρίσουμε την άγρια ομορφιά της πανίδας του - λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, ελάφια, τσακάλια, τεράστια ποικιλία πουλιών κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

8η ΜΕΡΑ Εθνικό Πάρκο Γυάλα - Γκάλλε - Κολόμπο

Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη αποικιακή πόλη Γκάλλε. Άφιξη και περιήγηση στο Γκάλλε, το Φρούριο του οποίου κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς. Θεωρείται το παλαιότερο φρούριο στην Ασία και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO Περπατώντας στα δρομάκια του θα δούμε την Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική να ενώνεται με το τροπικό περιβάλλον και τις παραδόσεις της Νότιας Ασίας, δημιουργώντας μια ζωντανή ατμόσφαιρα και θα ανακαλύψουμε στοιχεία μιας κληρονομιάς που διατηρήθηκε για περισσότερους από 3,5 αιώνες. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα Κολόμπο που σφύζει από ζωή. Τα μοντέρνα κτίρια και οι επιβλητικοί ουρανοξύστες κυριαρχούν στο αστικό τοπίο, ενώ τα κτίρια αποικιακής αρχιτεκτονικής μαρτυρούν τη διαδοχή των κατακτητών του νησιού - Πορτογάλοι, Ολλανδοί και κυρίως Βρετανοί, οι οποίοι έκαναν το Κολόμπο ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά τους λιμάνια στον Ινδικό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ Κολόμπο - Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Λάρνακα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικό Εισιτήριο Λάρνακα - Κολόμπο - Λάρνακα
 • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • 7 διανυκτερευσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας κατηγορίας 4* ή 5* 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο
 • Ξεναγήσεις με Αγγλόφωνο ξεναγό
 • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Γυαλα
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Ραβάνα
 • Εισιτήριο Τρένου για την Έλλα
 • Ασφάλεια Ταξιδιού
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Προαιρετικές Εκδρομές