Εκδρομή στη Βάλια Κάλντα την ζεστή κοιλάδα της Πίνδου

placeΑθήναΚατηγορία: Εποχιακά

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
15/11/2023ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑGQ 60110:00 - 11:45
20/11/2023ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑGQ 60219:00 - 20:40

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΤρίκλινοΠαιδί
ACHILLION HOTEL & HOTEL in Athens15/11-20/113*HB€750€805€740€700

Πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1

Αναχώρηση από Λάρνακα με προορισμό την Αθήνα.

Ημέρα Ελευθερη στην Αθήνα. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 για την Καλαμπάκα και στάση για γεύμα (έξοδα ατομικά) υπό την σκιά των Μετεώρων. Συνεχίζουμε για την πόλη των Γρεβενών, όπου χρόνος για βόλτα και καφέ. Το απόγευμα εγκατάσταση στο Achillion Hotel 3*, xρόνος για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

ΗΜΕΡΑ 3

Μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με την κοινότητα του Ζιάκα, στα 900 μέτρα υψόμετρο και όπου δεσπόζει από πίσω το όρος Όρλιακας. Επόμενη μας επίσκεψη το χωριό Σπήλαιο, κρυμμένο μέσα σε ένα φυσικό τοπίο, με παραδοσιακά χτισμένα σπίτια, γέφυρες, ποτάμια και το πολύ παλιό και καλά διατηρημένο Μοναστήρι. Συνεχίζουμε για το Περιβόλι, κοντά στα σύνορα με τα Zαγοροχώρια της Hπείρου. Σας προτείνουμε μιας μοναδικής εμπειρίας διαδρομή με τζιπ 4Χ4 και mini bus (έξοδα ατομικά), για την εκδρομή μας μέσα στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα, του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα και για πεζοπορία. Χρόνος ελεύθερος στο Περιβόλι για γεύμα με εξαιρετικά ντόπια προϊόντα (έξοδα ατομικά) και συνεχίζουμε για τη Βοβούσα, ένα από τα Ζαγοροχώρια, το πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου. Το χωριό το διαπερνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βοή των νερών αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

ΗΜΕΡΑ 4

Μπουφέ πρόγευμα και εκδρομική εξόρμηση. Πρώτη μας επίσκεψη η Σμίξη, το πιο κοντινό χωριό στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, με παλιές πέτρινες βρύσες & αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το ύψωμα της Αννίτσας, σε υψόμετρο 1728 μέτρα, όπου έχει στηθεί μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για τους 120 πεσόντες Γρεβενιώτες Αξιωματικούς και οπλίτες το Νοέμβριο του 1940. Ακολουθεί η ξακουστή Σαμαρίνα, πασίγνωστο χωριό (το υψηλότερο της χώρας), χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος περίπου 1.450 μέτρα, μέσα σε τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και καφέ (έξοδα ατομικά). Η υπέροχη διαδρομή μας συνεχίζεται μέχρι το Τρίκωμο, με τη γέφυρα του Αζίζ Αγά στους πρόποδες της Πίνδου. Πρόκειται για μονότοξο γεφύρι, το μεγαλύτερο σε ύψος στη Δυτική Μακεδονία και από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.

ΗΜΕΡΑ 5

Μπουφέ πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στο Μέτσοβο. Θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα, το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου (Αρχοντικό Τοσίτσα – έξοδα ατομικά) και το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, όπου θα γευτούμε τον οίνο που παράγεται από τους ορεινότερους αμπελώνες της Ελλάδας (έξοδα ατομικά). Αφού ψωνίσουμε τα τελευταία σουβενίρ και παραδοσιακά προϊόντα όπως το καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΗΜΕΡΑ 6

Χρόνος Ελέυθερος μέχρι την ώρα αναχώρησης για Λάρνακα.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα
 • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μια αποσκευή 15 κιλά για το αμπάρι και μιά χειραποσκευή 8 κιλά για την καμπίνα
 • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πουλμαν 
 • Διαμονή στο Achillion Hotel κατηγορίας 3*
 • Μπουφέ πρωινό στο ξενοδοχέιο και καθημερινό δείπνο σε τοπικές ταβέρνες 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για εκδρομείς έως 75 ετών
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Φόρος Διανυκτέρευσης - €3 ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση
 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων