ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΙΝΔΙΑΣ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023

placeΝΤΕΛΙΚατηγορία: Εποχιακά

Γενικά

Η Ινδία είναι ένας συνδυασμός πολιτισμού, ιστορίας, τοπίων και ανθρώπων, που αναδεικνύεται ως ένας προορισμός ζωής. Σε αυτό το ταξίδι θα ανακαλύψετε το Χρυσό Τρίγωνο της Ινδίας που αποτελείται από το Δελχί, την Άγκρα και τη Τζαϊπούρ. Η ξενάγηση είναι μοναδική, ειδικά στην πόλη Άγκρα, αφού σε κοντινή απόσταση δεσπόζει το διάσημο Taj Mahal. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον προορισμό Ινδία.

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
10/11/2023ΛΑΡΝΑΚΑΜΠΑΧΡΕΙΝGF 94513:55 - 18:15
10/11/2023ΜΠΑΧΡΕΙΝΝΤΕΛΙGF 13022:30 - 04:50 (+1)
16/11/2023ΝΤΕΛΙΜΠΑΧΡΕΙΝGF 13521:35 - 23:55
17/11/2023ΜΠΑΧΡΕΙΝΛΑΡΝΑΚΑGF 94404:55 - 07:35

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΤρίκλινοΠαιδί
Courtyard by Marriot (ή παρόμοιο) - Agra5*HB€1585€1880€1585On Request
Trident Hotel Jaipur (ή παρόμοιο) - Jaipur5*HB
Leela Ambience (ή παρόμοιο) - Delhi5*HB

Πρόγραμμα

1η – 2η μέρα | 10/11 - 11/11: Λάρνακα - Δελχί - Άγκρα – Φρούριο Άγκρας (Περιλαμβάνεται) - Προαιρετική Απογευματινή Παράσταση «Mohebet e Taj»

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Άφιξη στην πρωτεύουσα και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο όπου θα σας ενημερώσει για όλες τις πληροφορίες που αφορούν το ταξίδι και θα σας δώσει τα σχετικά έγγραφα. Από εκεί θα μεταφερθείτε οδικώς στην πόλη Άγκρα, η οποία απέχει 3-4 ώρες από το Δελχί ενώ στο ενδιάμεσο της διαδρομής θα πραγματοποιούνται στάσεις. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια σας.

Αφού ξεκουραστείτε, το απόγευμα θα ξεναγηθείτε στο επιβλητικό Κόκκινο Φρούριο της πόλης. που είναι κτισμένο με κόκκινες αμμόπετρες από τον Αυτοκράτορα Ακμπάρ το 1565. Στο εσωτερικό του φρουρίου θα δείτε το μαρμάρινο τζαμί καθώς επίσης και πολυτελή ιδιωτικούς κοιτώνες που αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο της Αυτοκρατορίας Μουγκχάλ. Το βράδυ, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να απολαύστε ζωντανά την παράσταση «Mohebet e Taj» στο πολιτιστικό κέντρο Kalakriti (Προαιρετικά).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα | 12/11: Άγκρα – Επίσκεψη σε Taj Mahal και Baby Taj - Diwali Festival (Περιλαμβάνεται)

Πρωινό ξύπνημα και μεταφορά σ’ ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, το πιο διάσημο μνημείο όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, το περίφημο Ταζ Μαχάλ, ένα μνημείο ανυπολόγιστης ομορφιάς η οποία δεν περιγράφεται με λέξεις! Το Ταζ Μαχάλ είναι ένα μνημείο αγάπης αφού κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν για την πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ, την οποία ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Baby Taj, το οποίο ονομάστηκε έτσι καθώς μοιάζει με μικρογραφία του Ταζ Μαχάλ!

Στη συνέχεια της μέρας θα έχετε την ευκαιρία νανα ζήσετε τους εορτασμούς του υπέρλαμπρου Diwali Festival μαζί με τοπική οικογένεια. Το φεστιβάλ αυτό είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη γιορτή του χρόνου για την Ινδία. Οι ντόπιοι ανάβουν έξω από τα σπίτια τους λαμπτήρες για να συμβολίσουν τη νίκη του φωτός επί του σκότους. Ένα μοναδικό θέαμα για τους ντόπιους και τους τουρίστες. Στο σπίτι που θα φιλοξενηθείτε θα δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα όπως τσάι, σνάκς και γλυκά καθώς ο ουρανός θα φωτίζεται από πυροτεχνήματα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.Εαν σας ενδιαφέρει να ζήσετε τη νυχτερινή ζωή της πόλης προτείνουμε να επισκεφθείτε το Level 4 Rooftop Lounge Bar.

4η μέρα | 13/11: Άγκρα - Fathepur Sikri - Τζαϊπούρ - Τελετή στο Ναό Birla (Περιλαμβάνεται)

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την πόλη της Τζαϊπούρ.

Καθ’ οδόν προς την πόλη θα επισκεφθούμε ένα από τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας της Ουνέσκο, την πόλη Fathepur Sikri, γνωστή και ως «Πόλη της Νίκης». Χτισμένη κατά το δεύτερο μισό του 16ου αιώνα από τον αυτοκράτορα Akbar, αποτέλεσε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας Mughal για περίπου 10 χρόνια.

Εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της λόγω προβλημάτων με την ύδρευση. Παρόλα αυτά, τα εντυπωσιακά της κτίσματα φτιαγμένα από κόκκινους αμμόλιθους υπογραμμίζουν στους επισκέπτες το ένδοξο παρελθόν της πόλης. Άφιξη στο Τζαϊπούρ. Για το μεσημέρι σας προτείνουμε να γευματίσετε στο εστιατόριο Heritage Cuisine. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το καφέ The Chai Bagh το οποίο είναι φτιαγμένο στα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχοντας όμορφο κήπο που προσφέρει ροφήματα και φαγητό.

Για το βράδυ θα επισκεφθείτε τον Ινδουιστικό Ναό Birla για να ζήσετε την εμπειρία Ινδουιστικής τελετής.

Άφιξη στο ξενοδοχείο, γεύμα για όσους επιθυμούν να γευματίσουν.

5η μέρα | 14/11: Τζαϊπούρ - Μάθημα Μαγειρικής - Φρούριο Αμπέρ - Παλάτι της Τζαϊπούρ - Αστεροσκοπείο - Βόλτα με Rickshaw (Περιλαμβάνεται)

Πρωινό και αναχώρηση για το φρούριο της Αμπέρ.

Το συγκεκριμένο φρούριο μέχρι το 1728 αποτελούσε το διοικητήριο της επαρχίας, γι’ αυτό και βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο όπου η προσέγγισή του γίνεται με τζίπ ή στην πλάτη ελεφάντων. Το πρωτότυπο παλάτι είχε κτιστεί από τον Ρατζά Μανσίνχ ενώ επιπρόσθετες εργασίες στο κτίσμα έγιναν από τον Sawi Jai Singh. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής των Ρατζπούτ και ήταν η αρχαία πρωτεύουσα των Καϊσχαγουάχ. Το φρούριο είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης Τζαϊπούρ γι’ αυτό ένα ταξίδι στην πόλη χωρίς μια επίσκεψη στο μεγαλοπρεπέστατο αυτό φρούριο θα ήταν ελλιπής.

Το μεσημέρι θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μάθημα μαγειρικής και να γευτείτε την τοπική κουζίνα με ντόπιους.

Αργότερα, θα επισκεφθούμε το μοναδικό Τζαντάρ Μαντάρ, ένα πετρόκτιστο αστρολογικό παρατηρητήριο που κτίστηκε από τον Ράτζα Τζάϊ Σίνχ το 1728. Είναι το μεγαλύτερο πετρόκτιστο παρατηρητήριο στον κόσμο και ένα από τα πέντε που κτίστηκαν από τον Μαχαραγιά Τζάϊ Σίνχ, τον ιδρυτή της πόλης Τζαϊπούρ.

Αργότερα θα σταματήσουμε για φωτογραφίες έξω από το Χαβά Μαχάλ, γνωστό ως «Παλάτι των ανέμων». Οικοδομήθηκε το 1799 για να μπορούν οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας να έχουν θέα της πόλης από τα παράθυρα του παλατιού.

Επόμενος προορισμός «Το Παλάτι της Πόλης» το οποίο χτίστηκε από τον Μαχαραγιά Σαβά Τζαϊ Σίνχ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Ανάμεσα στα διάφορα οχυρά και τα παλάτια του Τζαϊπούρ, το Παλάτι της Πόλης ξεχωρίζει, με την εξαιρετική τέχνη και την αρχιτεκτονική του. Το συγκρότημα καλύπτει μια τεράστια περιοχή, η οποία χωρίζεται σε μια σειρά από κήπους, αυλές και κτίρια. Αρχικά, ο Ράτζα Τζάι Σίνχ δημιούργησε το εξωτερικό τείχος που καταλαμβάνει μια τεράστια περιοχή. Τα πρόσθετα μεγάλα κτίρια κατασκευάστηκαν αργότερα από τους επόμενους κυβερνήτες.

Τελικός μας σταθμός το κέντρο της πόλης όπου θα απολαύσουμε μια βόλτα με τις γνωστές ποδηλατάμαξες, μια μοναδική εμπειρία που θα σας δώσει την ευκαιρία να παρατηρήσετε την καθημερινότητα των ντόπιων, να μυρίσετε τα Ινδικά μπαχαρικά και να απολαύσετε τις πολύχρωμες αγορές.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, θα έχετε την ευκαιρία να προσφέρετε στη τοπική κοινωνία και στα μη-προνομιούχα παιδιά. Θα επισκεφθείτε υπό τη συνοδεία του τοπικού μας συνεργάτη ένα ορφανοτροφείο – σχολείο της περιοχής και θα γνωρίσετε τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές καθώς επίσης και την όλη ομάδα που επιτελεί ένα υπέροχο κοινωνικό έργο. Προτού φτάσετε στις δομές, θα πραγματοποιηθεί στάση σε κάποια υπεραγορά για να προμηθευτείτε με αγαθά πρώτης ανάγκης τα οποία μπορείτε να χαρίσετε στα παιδιά. Προτείνουμε να γεμίσετε μια σακούλα με προϊόντα αξίας 10-20 ευρώ όπως τρόφιμα, τετράδια, μολύβια κλπ. Σημειώστε πως κάνεις δεν θα σας αναγκάσει να αγοράσετε κάτι όμως θα σας το συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα καθώς η συναισθηματική ικανοποίηση που θα νιώσετε προσφέροντας σε αυτά τα παιδιά θα είναι για εσάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Τέλος, υπογραμμίζουμε πως απαγορεύεται να δώσετε χρήματα είτε σε κάποιο από τα παιδιά, είτε στους υπεύθυνους της δομής παρά μόνο υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μετά από μια μέρα με πολλές δραστηριότητες, δείπνο και διανυκτέρευση

6η μέρα | 15/11: Τζαϊπούρ - Monkey Temple - Δελχί (Περιλαμβάνεται)

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το Δελχί. Η διαδρομή από το Τζαιπούρ προς το Δελχί θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. Στη διάρκειά τους θα γίνονται στάσεις για ξεκούραση και γεύμα.

Καθ’ οδόν, θα επισκεφθείτε το «Monkey Temple» το οποίο βρίσκεται σε ένα σύμπλεγμα από αρχαίους Ινδουιστικούς ναούς. Στον ναό δόθηκε το συγκεκριμένο όνομα λόγω του μεγάλου αριθμού πιθήκων που «εγκαταστάθηκαν» στα ερείπια του ναού.

Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Δελχί αργά το απόγευμα.

Εαν θέλετε να περάσετε όμορφα τον ελεύθερο χρόνο σας μέχρι το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μπαρ Lord of the Drinks με ευρωπαικό στυλ ή το μπαρ Connaught Clubhouse το οποίο παράγει τη δική του μπύρα ή κάποια αγορά για τα τελευταία σας ψώνια.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η – 8η μέρα | 16/11 - 17/11: Δελχί - Ξενάγηση πόλης - Λάρνακα (Περιλαμβάνεται)

Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Η σημερινή μέρα είναι η τελευταία του προγράμματος σας, γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα σας τα προσωπικά αντικείμενα και τις αποσκευές, αφού με το τέλος των ξεναγήσεων θα μεταφερθείτε κατευθείαν στο αεροδρόμιο.

Αρχικά θα περιηγηθείτε στην παλιά πόλη του Δελχί όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την καθημερινότητα των ανθρώπων της πόλης και να θαυμάσετε οδικώς το Κόκκινο Φρούριο που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν, δημιουργό του Ταζ Μαχάλ.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Τζαμί Jama ενώ αργότερα θα επισκεφθείτε το μνημείο Raj Ghat που είναι αφιερωμένο στον Μαχάτμα Γκάντι. Προαιρετικό μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο. Ακολουθεί περιήγηση στο Νέο Δελχί και σε αξιοθέατα της πόλης. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το Κοινοβούλιο, το σπίτι του Προέδρου, την Πύλη της Ινδίας ενώ θα επισκεφθείτε και τον επιβλητικό τάφο του Humayun.

Ακολουθεί μεταφορά σας στο αεροδρόμιο του Δελχί για την πτήση της επιστροφής στη Λάρνακα, με ενδιάμεσο σταθμό.

Το ταξίδι τελειώνει αλλά οι αναμνήσεις μένουν για πάντα!

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Δελχί – Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό και πτήσεις της Gulf Air
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Άγκρα σε ξενοδοχείο 5*, με ημιδιατροφή
  • 2 διανυκτερεύσεις στη Τζαϊπούρ σε ξενοδοχείο 5*, με ημιδιατροφή
  • 1 διανυκτέρευση στο Δελχί σε ξενοδοχείο 5*, με ημιδιατροφή.
  • ΔΩΡΟ ομαδική ασφάλεια ταξιδιού που περιλαμβάνει κάλυψη μέχρι και 500 ευρώ σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού από πλευράς σας για ιατρικούς λόγους.
  • Όλες οι μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα, με ιδιωτικά κλιματιζόμενα μέσα
  • Επίσκεψη και είσοδος στο Taj Mahal
  • Επίσκεψη και είσοδος στο Baby Taj
  • Επίσκεψη και είσοδος στο Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα
  • Επίσκεψη και είσοδος στην εγκαταλειμμένη πόλη Fathepur Sikri
  • Επίσκεψη και είσοδος στο Φρούριο Aber στην Jaipur
  • Μία (1) βόλτα με ελέφαντα στο φρούριο της Άμπερ (Εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των ελεφάντων – Σε αντίθετη περίπτωση θα ανεβείτε με τζιπ στο φρούριο)
  • Επίσκεψη και είσοδος στο αστεροσκοπείο της Jaipur
  • Στάση για φωτογραφία στο «Παλάτι των Ανέμων»
  • Επίσκεψη και είσοδος στο παλάτι της Jaipur
  • Μία (1) βόλτα με rikshaw στην Jaipur
  • Είσοδος και επίσκεψη στο Monkey Temple
  • Οδική περιήγηση στο Νέο Δελχί (Κοινοβούλιο, Σπίτι του Προέδρου, Raj Path, Πύλη της Ινδίας)
  • Επίσκεψή και είσοδος στο Raj Ghat (χώρος αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι)
  • Επίσκεψη και είσοδος στο Τζαμί Jama στο Δελχί
  • Επίσκεψη και είσοδος στο Τάφο Humayun
  • Τοπικοί Αγγλόφωνοι έμπειροι ξεναγοί για τις περιηγήσεις
  • Όλα τα τέλη εισόδων σε μνημεία ανά πρόγραμμα (μονή είσοδος)
  • Υποδοχή από τον τοπικό μας συνεργάτη στο αεροδρόμιο
  • Ποτό καλωσορίσματος στο ξενοδοχείο
  • ΔΩΡΕΑΝ 2 με 4 μπουκάλες νερό καθημερινά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου βάση των συμφωνιών μας
  • ΔΩΡΑΝ καφές και τσάι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου
  • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας
  • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Βίζα για την Ινδία. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη διαδικασία της έκδοσής της με συνολικό κόστος €55 ανά άτομο (€30 κόστος βίζας και €25 για έξοδα γραφείου). Αν επιθυμείτε μπορείτε να προχωρήσετε στην εκδόση της με δική σας ευθύνη στο σύνδεσμο https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
  • Γεύματα (εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω) και ποτά
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα. Προτείνουμε €3 – €5 ευρώ ανά ταξιδιώτη ανά ημέρα (ή ό,τι θεωρείτε εσείς καλύτερο βάσει των υπηρεσιών που θα λάβετε). Μπορείτε να παραδώσετε στο ξεναγό σας για να τα μοιραστούν με τον οδηγούς κλπ.
  • Άλλα προσωπικά έξοδα, όπως εμφιαλωμένο νερό, τηλεφωνικές χρεώσεις, ιατρικά έξοδα κτλ
  • Καλύμματα παπουτσιών για την είσοδο σας σε ναούς και τζαμιά
  • Οποιοδήποτε τέλος για χρήση φωτογραφικής μηχανής/βιντεοκάμερας/Gopro κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων
  • Φόροι πόλεων ή/και eco-tax όπου και εάν υπάρχουν οι οποίοι πληρώνονται επί τόπου.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο περιλαμβάνονται ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο