Καθαρά Δευτέρα 2023 - Θεσσαλονίκη

placeΘεσσαλονίκηΚατηγορία: Εποχιακά

Γενικά

Η Νύφη του Θερμαικού, όπως είναι γνωστή η Θεσσαλονίκη.Κάντε μια βόλτα στο Λευκό Πύργο ή πιείτε το καφέ σας σε ένα απο τα παραλιακά καφέ, και κάντε τα ψώνια σας απο τις κομψές μπουτίκ της Τσιμισκή. Το βράδυ προτείνουμε να επισκεφθείτε τα λαδάδικα και να διασκεδάσετε μέχρι το πρωί ...


Το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι ο Λευκός Πύργος, ο οποίος βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του Θερμαϊκού. Χτίστηκε από Βενετούς το 1430 και αργότερα μετατράπηκε από τους Τούρκους σε φυλακή, ενώ τώρα αποτελεί ένα όμορφο μουσείο τέχνης και ιστορίας. Εκτός από το Παρίσι, διαθέτει και η Θεσσαλονίκη αψίδα του θριάμβου, δημιούργημα του Βαλέριου Γαλέριου Μαξιμιανού, η οποία χτίστηκε το 298 μ.Χ. Η Ροτόντα είναι ένα κυκλικό κτίριο, μέρος του προαναφερθέντος συγκροτήματος, η οποία ήταν ναός που μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία και αργότερα σε τζαμί. Πρόκειται για αξιόλογα μνημεία, όπως αξιόλογη είναι και η εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, πολιούχου της πόλης, που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες εκκλησίες και τα μουσεία ποικίλου ενδιαφέροντος, πολιτιστικά κέντρα και πινακοθήκες, δεν πρέπει να παραλειφθούν. Το κέντρο της κοινωνικής ζωής επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν η αγορά, όπου λειτουργεί μια στοά της ως χώρος έκθεσης –κατόπιν ανασκαφών-, η πλατεία, τα λουτρά και το ωδείο. Η εικόνα των αρχαιολογικών χώρων συμπληρώνεται με το ιερό και τους παλαιοχριστιανικούς τάφους που βρίσκονται επί της Γ’ Σεπτεμβρίου. Μερικά επιπλέον αξιοθέατα συνιστούν τα βυζαντινά λουτρά, πλησίον της πλατείας Κουλέ Καφέ, το τζαμί, το χαμάμ και το μπεζεστέν (πρώην αγορά υφασμάτων).

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
24/02/2023ΛάρνακαΘεσσαλονίκηGQ 55118:20 - 20:20
27/02/2023ΘεσσαλονίκηΛάρνακαGQ 55010:40 - 12:30

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΤρίκλινοΠαιδί
EGNATIA HOTEL3*BB€340€410€325€300
EL GRECO 3*BB€370€425€345€300
EGNATIA PALACE4*BB€390€500€380€300
AD IMPERIAL PLUS4*BB€420€520€380€320
ONOMA HOTEL4*BB€450€600€425€375
ELECTRA PALACE5*BB€500€720€445€340

Πρόγραμμα

Τι να δείτε:


-Λευκός Πύργος: Το σύμβολο της Θεσσαλονίκης χρονολογείται τον 15ο αι. μ.Χ. και αποτελούσε μέρος της οχύρωσης της. Το όνομά του το πήρε όταν ένας κατάδικος για να σώσει τη ζωή του τον έβαψε ολόκληρο με ασβέστη!

-Καμάρα: Από τα γνωστότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης και ένα από τα χαρακτηριστικότερα της ύστερης αρχαιότητας, η Αψίδα του Γαλέριου ή Καμάρα, ένα οκτάπυλο με 4 κεντρικούς ογκώδεις πεσσούς αναγέρθηκε προς τιμήν του ρωμαίου τετράρχη Γαλέριου και της νίκης του εναντίον των Περσών το 341μ.Χ..

-Ροτόντα: Ένα εντυπωσιακό περίκεντρο οικοδόμημα του 4ου μ.Χ. αιώνα, από τα ελάχιστα του είδους του, χτίστηκε στα πρότυπα του Πάνθεον της Ρώμης. Σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί περιοδικά εκθέσεις και εκδηλώσεις.

-Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου: Βρίσκεται στην ομώνυμη οδό και είναι ένα μνημείο με ιδιαίτερη σημασία για την πόλη καθώς στεγάζει τον τόπο μαρτυρίου του προστάτη της πόλης Αγίου Δημητρίου επί Ρωμαϊκής εποχής. Κάτω από την εκκλησία υπάρχει κρύπτη και χώρος που λειτουργεί ως μουσείο όπου εκτίθενται παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά γλυπτά και άλλα ανασκαφικά ευρήματα.

-Άνω Πόλη : Βόρεια της Θεσσαλονίκης συναντάμε την Άνω Πόλη , την μοναδική περιοχή που ουσιαστικά έμεινε άθικτη από τη μεγάλη φωτιά του 1917. Η Άνω Πόλη θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι ο χρόνος σταμάτησε. Το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στυλ θα σας ταξιδέψει πίσω, στην εποχή του Βυζαντίου. Μην αμελήσετε να γευματίσετε ή να δειπνήσετε στις μικρές ταβέρνες με παραδοσιακή κουζίνα.

Λεπτομέρειες

Περιλαμβάνει:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα με πτήσεις της Sky Express
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ένα από τα πιο πάνω ξενοδοχεία με καθημερινό πρόγευμα.
 • Μία χειραποσκευή 8 κιλών και μια αποσκευή 20 κιλών.
 • Μεταφορές Αεροδρόμιο - Ξενοδοχείο - Αεροδρόμιο
 • ΦΠΑ
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων
Δεν Περιλαμβάνει;
 • Τοπικός φόρος διαμονής (πληρώνεται επί τόπου).
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Πολιτική Ακύρωσης:
 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.