Γενικά

Χίος ευωδιαστή, Χίος μεσαιωνική, Χίος κοσμοπολίτικη και ευλογημένη... Ξακουστή για την καραβοσύνη της, για το σπάνιο δάκρυ του μαστιχόδεντρου, για τη λαϊκή της παράδοση και τα καστροχώρια της η Χίος είναι γεμάτη από μικρά και μεγάλα θαύματα, από χρώματα και εικόνες, όλα διυλισμένα μέσα από τις μυρωδιές της μαστίχας και της θάλασσας.

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
13/04/2023ΑΘΗΝΑΧΙΟΣGQ24214:35 - 15:25
17/04/2023ΧΙΟΣΑΘΗΝΑGQ24521:55 - 22:45
13/04/2023ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑGQ 60707:00 - 08:45
18/04/2023ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑGQ 60009:35 - 11:10

Τιμές (ανά άτομο)

ΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
€1140€1310€850

Πρόγραμμα

Μεγάλη Πέμπτη: Λάρνακα - Αθήνα - Χίος

Πτήση προς Αθήνα. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίο, την πατρίδα της ευωδιαστής μαστίχας και κατά μία εκδοχή πατρίδα του Ομήρου. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, το κεντρικό CHIOS CHANDRIS 4*. Το βραδάκι πεζή κατευθυνόμαστε προς τη Μητρόπολη της χώρας της Χίου (για όσους το επιθυμούν), για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, των 12 Ευαγγελίων. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.

Μεγάλη Παρασκευή: Κεντρική Χίος (Νέα Μονή – Ανάβατος – Αυγώνυμα)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίο (για όσους αναχωρούν στις 14/4). Μπουφέ πρόγευμα για όσους βρίσκονται ήδη στο νησί της Χίου και ξεκινάμε την εκδρομή μας προς την Κεντρική Χίο, με επίσκεψη στο περίφημο Μοναστήρι της Νέα Μονής, το σπουδαιότερο Βυζαντινό μνημείο του νησιού, με θαυμάσια ψηφιδωτά. Η Μονή ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κων/νο το 1042 μ.Χ. που συγκαταλέγεται στα μνημεία της UNESCO. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Ανάβατος, όπου είναι κτισμένο σε απότομη πλαγιά και προσφέρει καταπληκτική-πανοραμική θέα. Το χωριό ονομάζεται επίσης “ΜΥΣΤΡΑΣ” της Χίου. Σήμερα σώζεται η εκκλησία του Ταξιάρχη που εν μέρει έχει αναστηλωθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία. Συνεχίζουμε για να δούμε το χωριό Αυγώνυμα όπου είναι κτισμένο σε γραφική πλαγιά και έχει χαρακτηριστικά μικρά, πέτρινα σπίτια με αψιδωτά παράθυρα, κτισμένα για οχυρωματική άμυνα στις επιθέσεις των πειρατών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για Νηστίσιμο δείπνο και μεταφορά στην πόλη για να παρακολουθήσουμε τον επιτάφιο. Μετέπειτα θα βρεθούμε στην κεντρική πλατεία, όπου συναντώνται «παραδοσιακά» όλοι οι επιτάφιοι της πόλης.

Μεγάλο Σάββατο: Μαστιχοχώρια - Βροντάδες

Σήμερα μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για εκδρομή στα Νοτιόχωρα, τα γνωστά «Μαστιχοχώρια». Θα περάσουμε από την περιοχή του Κάμπου και επίσκεψη (εφόσον είναι ανοικτά) στο μουσείο Citrus (έξοδα ατομικά), όπου εκεί θα έχουμε περιήγηση σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτήματα όπου θα μας παρουσιάσουν όλη την ιστορία του Κάμπου, με εκθέματα φωτογραφιών-αντικειμένων. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά όπου εκεί μαρτύρησαν πάνω από 2500 Χιώτες, τους οποίους ύστερα από ηρωική αντίσταση, έσφαξαν και έκαψαν ζωντανούς οι Οθωμανοί. Τα σημάδια από το αίμα και τη φωτιά φαίνονται ακόμα και σήμερα στο δάπεδο του ναού! Η εκδρομή μας συνεχίζεται με πέρασμα από το χωριό Αρμόλια, γνωστό για τα κεραμικά του. Με το άρωμα της μαστίχας να μας «κυνηγάει», φτάνουμε στο ζωγραφιστό χωριό «Πυργί» με την θαυμάσια αρχιτεκτονική του και τα μοναδικά ξυστά στις προσόψεις των σπιτιών. Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε την εκκλησία-κόσμημα του 12ου αιώνα, αυτή των Αγίων Αποστόλων (θα χρειαστεί ραντεβού). Πριν φτάσουμε στα Μεστά θα κάνουμε μικρή στάση σε περιοχή με μαστιχόδενδρα για να δούμε από κοντά τα μοναδικά αυτά στο είδος τους δένδρα. Τα Μεστά είναι μεσαιωνικό χωριό πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής, με τα στενά σκεπαστά σοκάκια και γεμάτα μεσαιωνικά μνημεία. Το βράδυ μεταφορά με πούλμαν στον Άγιο Μακάριο στους Βροντάδες (Αίπος) Χίου για εκκλησιασμό και στην συνέχεια να παρακολουθήσουμε τον γνωστό σε όλους Ρουκετοπόλεμο, όπου το μοναδικό αυτό έθιμο κρατά από την Τουρκοκρατία και είναι πόλεμος μεταξύ 2 εκκλησιών, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή του Πάσχα: Λαμπριάτικη μέρα – Μύλοι - Δασκαλόπετρα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΕΣΤΗ! Σήμερα μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερη ημέρα για ξεκούραση και να γιορτάσουμε την Κυριακή του Πάσχα στο ξενοδοχείο. Μετά το λαμπριάτικο μεσημεριανό μας και την απαραίτητη ολιγόωρη ξεκούραση, θα κάνουμε την εκδρομή μας προς τους Μύλους, στα Ταμπάκικα (παλαιά βιομηχανική ζώνη), όπου σήμερα δεσπόζουν 4 αποκατεστημένοι ανεμόμυλοι. Οι ανεμόμυλοι αυτοί μαζί με άλλους που υπήρχαν στην ίδια περιοχή εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των γειτονικών βυρσοδεψείων, των εργαστηρίων στα οποία γινόταν κατεργασία δερμάτων. Θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και στην συνέχεια αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Δασκαλόπετρα και την Πέτρα του Ομήρου πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο.

Δευτέρα του Πάσχα: Βολισσός – Αγία Μαρκέλλα – Χωριό Πιτυός

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και κατευθυνόμαστε προς τη Βολισσό. Πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, που κατά τον Θουκυδίδη, ήταν κάποτε μια παλιά αιολική πόλη και ήταν ανάμεσα σε αυτές που ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Τα βυζαντινά χρόνια, στην κορυφή ενός λόφου, κατασκευάστηκε ένα κάστρο με σχήμα τραπεζίου και έξι κυκλικούς πύργους. Μετά τη Βολισσό, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, οδεύουμε προς την Αγία Μαρκέλλα, που είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα του νησιού. Ο ίδιος ο Ιερός Ναός είναι και ο τόπος του μαρτυρίου της Αγίας δίπλα στη θάλασσα. Επόμενος προορισμός της εκδρομής μας είναι το χωριό Πιτυός, xτισμένο σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει βουνό και πεδιάδα. Στο τοπίο παρεμβάλλεται και ένα βυζαντινός πύργος, μικρές εκκλησίες και ένας ανεμόμυλος. Χρόνος για φαγητό (έξοδα ατομικά). Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Τρίτη του Πάσχα: Αθήνα - Λάρνακα

Αναχώρηση με την πρωινή πτήση για Λάρνακα

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα-Αθήνα-Λάρνακα
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Χίο-Αθήνα με SKY EXPRESS με δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά
 • Εκδρομές ως πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο στη Χίο
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο CHIOS CHANDRIS 4*
 • Διαμονή για 1 βράδυ σε ξενοδοχείο 3* στην Αθήνα (17/04/2023)
 • Μπουφέ πρόγευμα & δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Μεταφορά προς την πόλη της Χίου για την παρακολούθηση του Επιταφίου
 • Μεταφορά στο Βροντάδο για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Λειτουργίας
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.
 • Φόροι αεροδροµίου 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Η (προαιρετική) εκδρομή στις Οινούσσες € 25 κατ' άτοµο  
 • O φόρος διανυκτέρευσης € 3,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση