Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόνησα 2024

placeΚωνσταντινούποληΚατηγορία: Άνοιξη 2024

Γενικά

'Ενας τόπος ιστορικός αλλά και σύγχρονος που κρατά τις παραδόσεις αλλά εξελίσσεται και σύμφωνα με το ρεύμα της εποχής.Τόπος που θα σε συναρπάσει με την πολύβουη καθημερινότητα του αλλά θα σε κερδίσει με την αύρα του.

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠρος
07/03/2024ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑ
12/03/2024ΑΘΗΝΑΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Τιμές (ανά άτομο)

Κατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΤρίκλινο
4*BB690880660

Πρόγραμμα

1η Μέρα : Λάρνακα-Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Πτήση για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Μετεπιβίβαση σε συνδεδεμένη πτήση εσωτερικού για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Άφιξη. Επιβίβαση στο λεωφορείο. Μετάβαση στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ξεκούραση. Βραδυνή έξοδος για γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα : Αλεξανδρούπολη-Ραιδεστός-Κωνσταντινούπολη-Πέραν

Πρόγευμα. Ξεκινούμε το οδοιπορικό μας προς την Βασιλίδα των Πόλεων. Θα κινηθούμε στην Εγνατία οδό και θα φτάσουμε στους Κήπους του Έβρου στα Ελληνικά σύνορα. Μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κατάστημα αφορολόγητων [Free Shop]. Στη συνεχεια θα διαβούμε με το λεωφορειο την γέφυρα του ποταμού Έβρου, το φυσικό σύνορο μεταξύ των δυο χωρών. Στα Τουρκικά σύνορα, όταν γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες / διατυπώσεις θα εισέλθουμε στην Ανατολική Θράκη. Το ταξίδι στην ιστορία ξεκινάει! Περνώντας έξω απο τη Ραιδεστό, θα κανουμε στάση για ξεκούραση και φαγητό. Η Προποντίδα θα είναι πλάι μας μεχρι να φτάσουμε στην βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την Περιοχή του Πέραν, εκεί που άνθησε ο Ελληνισμός και τα ίχνη του μένουν ανεξίτηλα έως και σήμερα. Στην πολύβουη Μεγάλη Οδό του Πέραν με τα αρχοντικά των Ελλήνων και των Λεβαντίνων, τα εκατοντάδες καταστήματα, εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία με τα λαχταριστά γλυκά της Ανατολής. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα : Αγία Σοφιά-Ιππόδρομος-Βασιλική Δεξαμενή-Μπλε Τζαμί-Κρουαζιέρα στον Βόσπορο

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική χερσόνησο, εκεί που ιδρύθηκε το Βυζάντιο και βασίλεψε μέχρι το 1453. Επίσκεψη και ξενάγηση στην Αγία Σοφία, την εκκλησία θρύλο, μέγα επίτευγμα της αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον Βυζαντινο Ιππόδρομο με μνημεία τα οποία κοσμούν τον χώρο. Η Στάση του Νίκα το 532 μ.Χ έλαβε χώρα στον Ιππόδρομο και συγκλόνισε την αυτοκρατορία. Εκεί θα δούμε και το Μπλε Τζαμί με τους έξι μιναρέδες. Επόμενη επίσκεψη είναι της Βασιλικής Δεξαμενής του Ιουστινιανού, η μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή που κατασκευάστηκε στην Κωνσταντινούπολη. Χρόνος για ξεκούραση και φαγητό. Προχωρούμε προς προς το λιμάνι στον Κεράτιο Κόλπο για κρουαζιέρα στον Βόσπορο. Μια εμπειρία μοναδική στο στενό του Βόσπορου το οποίο συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με την Προποντίδα. Χωρίζει την Πόλη στην Ευρωπαϊκή και Ασιατική πλευρά. Η ομορφιά του απαράμιλλη με τα «γυαλιά», τις γέφυρες, τα παλάτια, τα τεμένη και τις ορθόδοξες εκκλησίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελευθερος για ξεκούραση και βόλτα στην περίφημη Πλατεία Ταξίμ, σημείο αναφοράς της Κωνσταντινούπολης. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Φανάρι- Πατριαρχείο-Παναγία Βλαχερνών-Ζωοδόχος Πηγή-Σκεπαστή Αγορά

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για το Φανάρι. Επίσκεψη - προσκύνημα στον Πατριαρχεικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, βόλτα στα δρομάκια της περιοχης για να προσεγγίσουμε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για τον Ναό της Παναγίας τον Βλαχερνών, εκεί που εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Προχωρώντας, θα επισκεφτούμε την Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, το Μπαλουκλί οπως έλεγε η Λωξάντρα. Συνεχίζουμε για την Σκεπαστή Αγορά, μια από τις μεγαλύτερες κλειστές αγορές στον κόσμο, με 60 δρομάκια και 5000 καταστήματα. Χρόνος για βόλτα στην εντυπωσιακή αγορά, για ψώνια και παζάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με μουσική και χορούς Ανατολής. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα : Πριγκκηπόνησα-Χάλκη-Θεολογική Σχολή-Πρίγκηπος

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για τα πανέμορφα Πριγκηπόνησα. Πρώτη στάση στη Χάλκη, ανάβαση στο Λόφο της Ελπίδος με τα πόδια [προαιρετικά με διαθέσιμα μικρά ταξί) και επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή και στον Ναό της Αγίας Τριάδας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο απο τα τέσσερα νησιά που κατοικούνται. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην προκυμαία, στα γραφικά δρομάκια με τα παλιά αρχοντιά και για φαγητό στις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Επιβάτη στο πλοίο και επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η Μέρα: Αιγυπριακή Αγορά-Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα

Πρόγευμα. Επίσκεψη στην Αιγυπτιακή Αγορά, με μπαχαρικά, λουκούμια, χρώματα και αρώματα συγκεντρωμένα στην γραφική αγορά η οποία λειτουργεί απο το 1664. Κάνοντας καθ’οδόν τις απαραίτητες στάσεις και διαδικασίες στα σύνορα φτάνουμε στην Αλεξανδρούπολη. Ελεύθερος χρόνος. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις της επιστροφής μας στη Λάρνακα μέσω Αθήνας.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα-Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Αθήνα-Λάρνακα
 • Φόροι αεροδρομίων
  1 Αποσκευή μέχρι 23 κιλά και 1 χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  5 βράδια διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο 4 αστέρων
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο
 • Εισιτήρια πλοιαρίου για τα Πριγκηπονήσια
 • Φόροι διανυκτέρευσης
 • Φ.Π.Α  
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Είσοδοι στα αξιοθέατα και στα Μουσεία
 • Βίζα για είσοδο στην Τουρκία 40 ευρώ περίπου
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ως περιλαμβάνεται
COD

LGTBA