ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ ΑΡΜΕΝΙΑΣ- 8 ΜΕΡΕΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

placeΕρεβάνΚατηγορία: Kαλοκαιρινές Διακοπές 2024

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
28/05ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑA3 90920:55 - 22:40
28/05ΑΘΗΝΑΕΡΕΒΑΝA3 89823:50 - 03:20(+1)
04/06ΕΡΕΒΑΝΑΘΗΝΑA3 89904:20 - 06:15
04/06ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑAE 90207:45 - 09:20

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινο
Ani Plaza Hotel - Yerevan28/054*BB13751659

Πρόγραμμα

Ημέρα 1+2: : Λάρνακα- Αθήνα – Ερεβάν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την πτήση της Aegean για Ερεβάν με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, όπου θα ανακαλύψουμε την Αρμενία του ταραχώδους παρελθόντος, της πλούσιας πολιτιστικής παραγωγής και της μαγειρικής της θησαυρούς. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το απόγευμα, αφού έχουμε ξεκουραστεί, θα ξεκινήσουμε την πρώτη μας περιήγηση στην πόλη που θα μας φιλοξενήσει. Η ιστορία της πόλης ξεκινά από τον 8ο αιώνα π.Χ. Γεύσεις, μυρωδιές, καταπληκτικά κτίρια και καταπράσινοι κήποι. Δείπνο στο Ani Plaza Hotel..

Ημέρα 3η: Yerevam – Erebuni – Μουσείο Tsitsernakaberd – Cascade – Μουσείο Γενοκτονίας – Μουσείο Matenadaran

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη του Yerevan, η οποία θα μας συστήσει την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Αρμενίας, με το πηγάδι της -σχεδιασμένα κτίρια, πλατείες και δρόμους, υπαίθριες καφετέριες και πλούσια μουσεία. Θα δούμε το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Erebuni που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Arin Berd, στην κορυφή του οποίου βρισκόταν το φρούριο Erevuni της Ουράρτου από το 782 π.Χ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μνημείο Tsitsernakaberd, το φρούριο του χελιδονιού στα αρμενικά. Το Μνημείο Tsitsernakaberd στο Ερεβάν τιμά τη μνήμη των 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων που χάθηκαν από την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Ιδρύθηκε το 1967, αυτό το ορόσημο συμβολίζει την ανθεκτικότητα, σε ένα λόφο. Η επόμενη επίσκεψή μας θα είναι στο Μουσείο Γενοκτονίας στο ίδιο συγκρότημα. Κάθε χρόνο στις 24 Απριλίου οι Αρμένιοι συγκεντρώνονται στο Μνημείο προσφέροντας λουλούδια για να τιμήσουν τους νεκρούς τους. Συνεχίζουμε για το Cascade. Το Cascade είναι ένα εκπληκτικό αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό μνημείο, που προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και το όρος Αραράτ. Αυτή η τεράστια σκάλα είναι στολισμένη με όμορφα γλυπτά και κήπους, που οδηγούν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στην τέχνη και την ιστορία. Το Μουσείο Χειρογράφων Ματεναδάν είναι η επόμενη επίσκεψή μας. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αποθετήρια αρχαίων χειρογράφων και βιβλίων στον κόσμο, με πάνω από 17.000 έργα ανεκτίμητης πνευματικής και ιστορικής αξίας που χρονολογούνται από τον 5ο έως τον 18ο αιώνα. Η συλλογή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συνολικά δεκάδες χιλιάδες έγγραφα από τη λογοτεχνία και την ιατρική μέχρι την ιστορία και την κοσμογραφία, γραμμένα σε διάφορες γλώσσες (αρμενικά, ελληνικά, εβραϊκά και λατινικά). Μεσημεριανό (συμπεριλαμβάνεται).

Ημέρα 4: Παρασκευή 31 Μαΐου: Ερεβάν – Χορ Βιράπ, αρχαία Πουλιά – Σπήλαιο (Αρένι -1) Μεσημεριανό, Καταρράκτης Τζερμούκ και Υδατική Πινακοθήκη της Πόλης

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο μοναστήρι Χορ Βιράπ. Είναι το πιο διάσημο μνημείο θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Αρμενία, καθώς σχετίζεται άμεσα με τον Χριστιανισμό της περιοχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο των Πτηνών που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Αρένη, όπου θα μάθουμε για τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακτήθηκαν από το σπήλαιο, όπως αποξηραμένα σταφύλια, σχοινί, πιάτα και το παλαιότερο δερμάτινο παπούτσι στον κόσμο. Η μέρα μας θα τελειώσει αφού επισκεφτούμε τον καταρράκτη Jermuk, που βρίσκεται στην επαρχία Vayots Dzor, στην πόλη Jermuk. Ο πιο γραφικός καταρράκτης και ο δεύτερος ψηλότερος καταρράκτης στην Αρμενία είναι ο καταρράκτης Jermuk που βρίσκεται στο θέρετρο υγείας του Jermuk. Γεύμα (συμπεριλαμβάνεται) Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερο βράδυ στη διάθεσή σας.

Ημέρα 5: Σάββατο 01 Ιουνίου: Ερεβάν – Αγορά Gum – Μοναστήρι Geghard – Master class ψησίματος Lavash – Ναός Garni

Η πρώτη μας επίσκεψη είναι η περίφημη και πολύ ενδιαφέρουσα υπαίθρια αγορά Gum, όπου μπορούμε να βρούμε τα πάντα από μια τεράστια ποικιλία αποξηραμένων φρούτων για την Αρμενία είναι διάσημο, ξηροί καρποί, ψωμί λάβας, φρούτα και λαχανικά. Προς το Geghard, ένα μεσαιωνικό μοναστήρι στην επαρχία Kotayk της Αρμενίας, μερικώς λαξευμένο στο παρακείμενο βουνό, που περιβάλλεται από βράχους. Περιλαμβάνεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό του Garni. Είναι το μοναδικό όρθιο ελληνορωμαϊκό κτήριο με κιονοστοιχίες στην Αρμενία. Περιγράφεται ως το "ανατολικότερο κτίριο στον ελληνορωμαϊκό κόσμο και ο μόνος ελληνορωμαϊκός ναός που έχει διασωθεί στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Το λάβας είναι αναπόσπαστο μέρος της αρμενικής κουζίνας. Είναι ένα παραδοσιακό μαλακό, λεπτό ψωμί, φτιαγμένο σε ειδικό Το 2014, η UNESCO αναγνώρισε την παρασκευή και τη σημασία του lavash ως έκφραση της αρμενικής κουλτούρας Θα δούμε μια επίδειξη του τρόπου παρασκευής του Μεσημεριανό (περιλαμβάνεται) Βράδυ - δωρεάν.

Ημέρα 6: Κυριακή, 2 Ιουνίου: Ναός του Ερεβάν Zvartnots – Μητρός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Echmiadzin – Αρμενία Οινοποιείο – Αρμενικό Αλφάβητο Σοκάκι

Αρχικά, θα επισκεφθούμε τον υπέροχο ναό Zvartnots που χτίστηκε τον 7ο αιώνα. Είναι αρμενικός ναός, τετράπλευρου τύπου, που κτίστηκε με εντολή του Καθολικού Νέρση Γ', μεταξύ 643-652. Στη συνέχεια, θα δούμε το εξωτερικό του καθεδρικού ναού Etchmiadzin. Καθώς είναι υπό ανακαίνιση, θα δούμε μόνο το εξωτερικό. Η αρχική εκκλησία χτίστηκε στις αρχές του τέταρτου αιώνα από τον προστάτη άγιο της Αρμενίας, Γρηγόριο τον Φωτιστή, μετά την υιοθέτηση του Χριστιανισμού ως το πρώτο κράτος στον κόσμο το 301 που έκανε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία τους. Ο χώρος περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO Υπάρχει επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο, όπου θα δοκιμάσουμε 2 τύπους παραδοσιακών κρασιών τους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Saghmosavank. Είναι ένα αρμενικό μοναστηριακό συγκρότημα του 13ου αιώνα που βρίσκεται στο χωριό Saghmosavan στην επαρχία Aragatsotn της Αρμενίας. Βρίσκεται πάνω από το καταπράσινο φαράγγι που σκαλίζεται από τον ποταμό Kasagh. Η σημερινή μέρα θα κλείσει με την επίσκεψή μας στο Μνημείο του Αρμενικού Αλφαβήτου που βρίσκεται στο χωριό Αρτασαβάν. Μεσημεριανό (Συμπεριλαμβάνεται) Βράδυ δωρεάν.

Ημέρα 7: Δευτέρα 3 Ιουνίου: Ερεβάν – Ντιλιτζάν – Μονή Χαγκαρτσίν, Μονή Γκόσαβανκ, Λίμνη Σεβάν – Σεβαναβάν

Η πρώτη μας επίσκεψη αυτής της ημέρας είναι στο Ντιλιτζάν, μια πόλη στη βόρεια Αρμενία. Είναι γνωστό για τα θέρετρα του αλλά και για τα παραδοσιακά εργαστήρια χειροτεχνίας. Η πόλη περιβάλλεται από τα δάση του Εθνικού Πάρκου Dilijan. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Haghartsin του 13ου αιώνα που βρίσκεται κοντά στην πόλη Dilijan στην επαρχία Tavush της Αρμενίας. Χτίστηκε μεταξύ 10ου και 13ου αιώνα. Το μοναστήρι Goshavank, που ακολουθεί, χτίστηκε στη θέση ενός παλαιότερου μοναστηριού που κάποτε ήταν γνωστό ως Nor Getik, το οποίο καταστράφηκε από σεισμό το 1188. Στη λίμνη Sevan. Σχηματίστηκε πριν από περίπου 25 με 30 χιλιάδες χρόνια και είναι το μεγαλύτερο υδάτινο σώμα στην Αρμενία και τον Καύκασο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900 μέτρων και είναι μια από τις μεγαλύτερες αλπικές λίμνες της Ευρασίας. Έχει έκταση 1.244 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η λεκάνη απορροής της είναι περίπου 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα – το ένα έκτο της επικράτειας της Αρμενίας. Θα τελειώσουμε με την επίσκεψή μας στο Sevanavank, ένα μοναστηριακό συγκρότημα που βρίσκεται σε μια χερσόνησο στη βορειοδυτική όχθη της λίμνης Sevan. Μεσημεριανό γεύμα (συμπεριλαμβάνεται) – στη λίμνη Sevan Δείπνο στο εστιατόριο Kamancha με αμερικάνικη μουσική.

Ημέρα 8: Ερεβάν – Λάρνακα

Το όμορφο και μοναδικό ταξίδι μας τελειώνει σήμερα. Ξύπνημα πολύ νωρίς το πρωί (01:00) και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να προλάβουμε την πτήση της επιστροφής μετά από ένα όμορφο ταξίδι!

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Ερεβάν – Λάρνακα με Aegean.
 • 1 αποσκευή 23 κιλών και 1 χειραποσκευή 8 κιλών ανά άτομο.
 • Επτά διανυκτερεύσεις στο παραπάνω ξενοδοχείο με πρωινό.
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν.
 • Τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί.
 • Την ομάδα θα συνοδεύει η κυρία Sylvia Petersen.
 • Der Avedisian.
 • Εισιτήρια εισόδου: Σπήλαιο Πτηνών, Ναός Garni, Ναός Zvartnots, Οινοποιείο Αρμενίας, Μουσείο Erebuni, Matenadaran.
 • Πέντε γεύματα και 2 δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Φιλοδωρήματα.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο περιλαμβάνεται ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • Το χρονοδιάγραμμα υπόκειται σε αλλαγές.


ΚΩΔ

ΤΚΝΣ