Εκουαδόρ, Νησιά Γκαλαπάγκος & Περού - 14 μέρες

placeΕκουαδόρΚατηγορία: Γαμήλια

Γενικά

Η Δημοκρατία του Ισημερινού, γνωστή και ως Εκουαδόρ, είναι χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική, που συνορεύει με την Κολομβία προς Βορρά, με το Περού στα ανατολικά και νότια και βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό στα δυτικά. Η χώρα περιλαμβάνει επίσης τα Νησιά Γκαλαπάγκος (Archipelago de Colón) στον Ειρηνικό, περίπου 965 χλμ. δυτικά της χώρας. Το όνομα οφείλεται στην ισπανική λέξη Ecuador που σημαίνει Ισημερινός επειδή ο τελευταίος διέρχεται από το κράτος αυτό. Έχει έκταση 283.560 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 17.510.643 κατοίκους (κατατάσσεται 66η στον κόσμο), σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2020. Το Κίτο είναι η πρωτεύουσα της χώρας.


Τα νησιά Γκαλαπάγκος (ισπανικό όνομα: Islas Galápagos, προφέρεται Ίσλας Γαλάπαγος, ισπανική  είναι αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακής προέλευσης νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια. Το αρχιπέλαγος ανήκει πολιτικά στην Δημοκρατία του Ισημερινού, χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική. Το πρώτο νησί θεωρείται πως σχηματίστηκε 5 έως 10 εκατομμύρια έτη πριν, ως αποτέλεσμα της τεκτονικής δραστηριότητας. Τα νεότερα νησιά, Isabela (Ισαβέλα) και Fernandina (Φερναντίνα), διαμορφώνονται ακόμα, μέσω της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998. Τα νησιά κατανέμονται γύρω από τον Ισημερινό, 965 χιλιόμετρα (περίπου 600 μίλια) δυτικά του Ισημερινού (0°Ν 91°Δ). Είναι φημισμένα για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Εξετάζοντας ο Δαρβίνος την πανίδα της περιοχής ανέπτυξε τη θεωρία του σύμφωνα με την οποία η γεωγραφική απομόνωση επηρέασε την απόκλιση των διαφόρων έμβιων ειδών. Για παράδειγμα οι λεγόμενες σπίζες του Δαρβίνου, κατά πάσα πιθανότητα εξελίχθηκαν από ένα κοινό πρόγονο και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σε πολυάριθμα σημεία στα νησιά λόγω έλλειψης ανταγωνισμού από άλλα είδη πουλιών, όπως επίσης τα θαλάσσια ιγκουάνα και οι γιγάντιες χελώνες που βρίσκονται εκεί και είναι άξιες ενδιαφέροντος.
Με την ίδια θεωρία υποστηρίζεται η τεράστια ανάπτυξη των κάκτων σε μορφή δένδρων, που σε κανονικές συνθήκες είναι μικροί, λόγω ακριβώς της έλλειψης φοινίκων και κωνοφόρων δένδρων στη περιοχή.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος βρίσκονται μια ώρα πίσω από την ώρα Ισημερινού.

Το Περού (ισπανικά: Perú, , είναι χώρα στη Νότια Αμερική. Συνορεύει βόρεια με τον Ισημερινό και την Κολομβία, ανατολικά με τη Βραζιλία, νοτιοανατολικά με τη Βολιβία, νότια με τη Χιλή και δυτικά βρέχεται από Ειρηνικό ωκεανό. Το Περού είναι χαρακτηριστική χώρα της περιοχής των Άνδεων. Έχει έκταση 1.285.216 τ.χλμ., είναι δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα και 32.625.948 κατοίκους , με βάση επίσημες εκτιμήσεις του 2020.

Οι περουβιανές πόλεις είναι πολυπολιτισμικές, με ιστορία που είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης του πολιτισμού των Άνδεων με αυτόν των Ισπανών αποίκων. Παγκοσμίως η χώρα είναι γνωστή ως το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας.

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΒάσηΔίκλινο
Standard Room on BB basisBB€3800

Λεπτομέρειες

Περιλαμβάνει
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Εκουαδόρ & Λίμα – Λάρνακα
 • 12 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της κατηγορίας που επιθυμείτε με πρόγευμα καθημερινά
 • Ιδιωτικές μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχέιο – αεροδρόμιο σε όλους τους προορισμούς
 • Αποσκευή & χειραποσκευή
 • ‘Ολες οι τοπικές πτήσεις
 • Ξεναγήσεις με επαγγελματία Αγγλόφωνο Ξεναγό: Quito, Νησιά Γκαλαπάγκος, Λίμα, Κούσκο
 • Εξόρμηση στο Μάτσου Πίτσου με εισιτήριο τρένου Vistadome
 • Φόρους αεροδρομίων
 • Υπηρεσίες τοπικών μας συνεργατών
 • 24 ώρες εξυπηρέτηση από τα γραφεία μας στη Κύπρο για επείγοντα
Δεν περιλαμβάνει
 • Ασφάλεια ταξιδιού
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
Σημειώσεις
 1. Ενδέχεται να απαιτείται διανυκτέρευση κατά την αναχώρηση στο ‘Αμστερνταμ
 2. H επιβεβαίωση των υπηρεσιών υπόκεινται στην διαθεσιμότητα κατά την κράτηση
 3. Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό ναύλο και είναι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τη στιγμή της ζήτησης
Σημαντικές σημειώσεις

Οι τιμές είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να αυξομειωθούν αναλόγως διαθεσιμότητας. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για τις τελευταίες τιμές και πληροφορίες