Καλοκαίρι 2022 - Κροατία: Ζάγκρεμπ & Λίμνες Plitvice - 7 μέρες - 6 βράδια

placeΖάγκρεμπΚατηγορία: Kαλοκαιρινές διακοπές

Γενικά

 • Εγγυημένες Αναχ.: 08/08, 15/08
 • 5% έκπτωση για κρατήσεις μέχρι 04/06/22
 • 6 βράδια στο Ζάγκρεμπ με καθημερινό πρόγευμα
 • Ξενάγηση πόλης στο Ζάγκρεμπ
 • Ολοήμερη εκδρομή στις Λίμνες Plitvice
 • Αρχηγός / Συνοδός του γραφείου μας
 • ΔΩΡΟ Ασφάλεια Ταξιδιού
 • Μικρά Γκρουπ 14 – 18 Ατόμων | Ποιότητα – Ευελιξία – Ασφάλεια

Αναχωρήσεις

ΑπόΠροςΏρα
ΛάρνακαΒελιγράδι04:05 - 05:45
ΒελιγράδιΖάγκρεμπ07:50 - 09:05
ΖάγκρεμπΒελιγράδι18:55 - 20:00
ΒελιγράδιΛάρνακα23:55 - 03:20

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΔίκλινοΜονόκλινοΤρίκλινοΠαιδί
Canopy by Hilton City Center 4* (or similar) €980€1275€890€780

Πρόγραμμα

1η μέρα: Λάρνακα – Ζάγκρεμπ

Αναχώρηση από την Κροατία με προορισμό το Ζάγκρεμπ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό μας συνεργάτη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και ελεύθερο υπόλοιπο για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πρωτεύουσα της Κροατίας. Προτείνουμε το βράδυ να δειπνήσετε στο ξενοδοχείο ή σε κάποιο εστιατόριο της γύρω περιοχής. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ξενάγηση πόλης στο Ζάγκρεμπ (Περιλαμβάνεται)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στο Ζάγκρεμπ. Πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο επιχειρηματικό, πανεπιστημιακό, πολιτιστικό κέντρο της Κροατίας. Το Ζάγκρεμπ γεννήθηκε μέσα από δύο μεσαιωνικές πόλεις: το Kaptol και το Gradec, που αποτελούν το ιστορικό κέντρο του Gornji Grad (Άνω Πόλη) που είναι που κατοικείται από περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες. Το ιστορικό αστικό κέντρο χαρακτηρίζεται από αρχαίους πέτρινους δρόμους και κτίρια, αρκετές εκκλησίες καθώς επίσης και τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό του Ζάγκρεμπ. Σήμερα, θα περιηγηθείτε στα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης: Την κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ – Trg B. Jelačića, την Άνω Πόλη με τους 2 μεσαιωνικούς οικισμούς Gradec και Kaptol, από τους οποίους γεννήθηκε το Ζάγκρεμπ, το καθεδρικό ναό Katedrala Marijinog Uznesenja, την ανοικτή αγορά Dolac, την οδό Tkalčićeva, την πέτρινη πύλη, την εκκλησία του Αγίου Μάρκου και πολλά άλλα. Μετά την επίσκεψη σας στα πιο πάνω, έχετε ελεύθερο χρόνο να τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε μέχρι αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή στις Λίμνες Plitvice (Περιλαμβάνεται)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια εντυπωσιακή εκδρομή στις Λίμνες Plitvice. Καθοδόν θα πραγματοποιηθεί στάση για φωτογραφίες στους καταρράκτες Rastoke που βρίσκονται στο χωρίο Slunj. Στην συνέχεια θα μεταφερθείτε από το Slunj προς το Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Plitvice. Στο πάρκο υπάρχουν 16 μοναδικές λίμνες οι οποίες είναι συνδεδεμένες με φαντασμαγορικούς καταρράκτες ενώ αποτελεί σπίτι για διάφορα πτηνά και θηλαστικά όπως ελάφια, λύκους και αρκούδες. Το πάρκο έχει έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων και από το 1979 συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης σας θα συνοδεύστε από Αγγλόφωνο ξεναγό ο οποίος θα σας δείξει τα καλά κρυμμένα μυστικά του πάρκου. Θα έχετε και ελεύθερο χρόνο στο Πάρκο να τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε. Στην συνέχεια θα μεταφερθείτε πίσω στο ξενοδοχείο σας Ζάγκρεμπ για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Εκδρομή στο Κάστρο HRVATSKO ZAGORJE TRAKOŠĆAN & στο μουσείο KRAPINA NEANDERTHAL (Προαιρετικά)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Κάστρο Trakoscan όπου θα ξεναγηθείτε και θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε με θέα την πανέμορφη λίμνη που υπάρχει εκεί. Το κάστρο κτίστηκε το 13ο αιώνα ως φρούριο αντίστασης της βορειοδυτικής Κροατίας αφού υπήρξε παρατηρητήριο για τον δρόμο από το Ptuj προς της πεδιάδα Bednja. Το κάστρο ανήκε για τρείς και πλέον αιώνες στην οικογένεια Trakoscan προτού περάσει στην ιδιοκτησία του Royal Treasury. Στην συνέχεια θα μεταφερθείτε στο μουσείο KRAPINA NEANDERTHAL όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πολλά φυσικά εκθέματα τα οποία χρονολογούνται από την παλαιολιθική εποχή. Πρόκειται για εκθέματα μέχρι και 125,000 ετών! Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος μετά το πέρας των σημερινών ξεναγήσεων πριν την μεταφορά σας πίσω στο ξενοδοχείο σας στο Ζάγκρεμπ. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή στο Κάστρο HRVATSKO ZAGORJE VELIKI TABOR, στο χωριό KUMROVEC και στο Κάστρο ORSIC (Προαιρετικά)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Κάστρο Veliki Tabor, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστική κληρονομιάς της Κροατίας. Κτίστηκε τον 16ο αιώνα και βρίσκεται στην κορυφή της οροσειράς Hum Kosnicki, 333 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κατά την περίοδο της Οθωμανικής απειλής, χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο ενώ σε πιο ειρηνικές περιόδους, το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία. Με την αναπαλαίωση του κάστρου, έχουν διατηρηθεί αρκετά αντικείμενα με στοιχεία που παραπέμπουν στην περίοδο της Αναγέννησης. Ακολουθεί επίσκεψη στο χωριό Kumrovec στο οποίο υπάρχουν περισσότερα από 40 αναπαλαιωμένα σπίτια / κτήρια τα οποία θα σας δώσουν μια πλήρη εικόνα από του παραδοσιακού τρόπου ζωής της Κροατία. Στο χωρίο υπάρχει αναπαλαιωμένο και το πατρικό σπίτι του Μπόζιπ Τίτο, του ιδρυτή της Σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι και τον θάνατο του το 1980. Στη συνέχεια όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους σε τοπικό εστιατόριο προτού μεταφερθείτε στο Κάστρο Orsic το οποίο από τον Count Krsto Orsic, γόνο αριστοκρατικής οικογένειας, στα ερείπια ενός αρχαίου μεσαιωνικού κάστρου. Στο μουσείο υπάρχει επίσης και μουσείο αφιερωμένο στα 400 χρόνια από την Μεγάλη Αγροτική Εξέγερση υπό τον αγρότη Matija Gubec. Μετά το πέρας της ξενάγησης, θα μεταφερθείτε πίσω στο ξενοδοχείο σας στο Ζάγκρεμπ. Ελεύθερο υπόλοιπο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ελεύθερη μέρα στο Ζάγκρεμπ

Ελεύθερη μέρα στο Ζάγκρεμπ να την εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε. Προτείνουμε να περιηγηθείτε στους δρόμους της Κροατικής πρωτεύουσας, να πραγματοποιήσετε τα ψώνια σας ή να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας σε κάποια πλατεία της πόλης. Αντίθετα, αν επιθυμείτε κάποια άλλη δραστηριότητα, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για να μπορέσουμε να σας καθοδηγήσουμε.

7η μέρα: Ζάγρκεμπ - Λάρνακα

Ελεύθερο υπόλοιπο μέχρι την μεταφορά σας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το ταξίδι τελειώνει αλλά οι αναμνήσεις πάντα μένουν.

Λεπτομέρειες

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Ζάγκρεμπ – Λάρνακα, με ενδιάμεσο σταθμό και πτήσεις της Air Serbia
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 kg και μία χειραποσκευή μέχρι 8 kg
 • *Ασφάλεια ταξιδιού με κάλυψη από Covid-19 μέχρι και 500 ευρώ. Για αναβαθμισμένη ασφάλεια που περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με ένα εκπρόσωπο του γραφείου μας.
 • 6 διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στο Ζάγκρεμπ, με πρόγευμα.
 • Ξενάγηση πόλης στο Ζάγκρεμπ.
 • Ολοήμερη εκδρομή στις Λίμνες Plitvice.
 • Έμπιστος τοπικός συνεργάτης καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού σας.
 • Εισιτήρια εισόδου: Zagreb funicular (one way), Rastoke Waterfalls Village, Plitvice Lakes National Park.
 • Private παραλαβή και μεταφορά απο το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας και αντίστροφα.
 • Μεταφορές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων / εκδρομών.
 • Φ.Π.Α.
 • Κλείνοντας το ταξίδι σας, γίνεστε αυτόματα μέλος της μεγάλης οικογένειας του Pluton Travel μέσω της «Loyalty Pluton Travel Card» και επωφελείστε με επιστροφή χρημάτων για το επόμενο σας ταξίδι, δώρα και ειδικές προσφορές.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα
Σημειώσεις
 • *Όλα μας τα οργανωμένα ταξίδια εκτελούνται ακόμη και με 2 συμμετέχοντες. Εάν υπάρχουν πέραν των 15 ατόμων στο γκρουπ, τότε θα υπάρχει αρχηγός / συνοδός από την ομάδα του γραφείου μας. Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες είναι λιγότεροι από 15, τότε το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί υπό την συνοδεία των έμπειρων τοπικών μας συνεργατών με επιπλέον επιβάρυνση, εάν υπάρχει.
 • Για παιδί εώς 12 ετών μένει μεσα στο ίδιο δωμάτιο με τους ενήλικες
 • Οι τιμές είναι υπολογισμένες σε ειδικό εκπτωτικό ναύλο και ενδέχεται να αλλάξουν βάση διαθεσιμότητας.
 • Η εταιρία έχει το δικαίωμα να σας προσφέρει άλλο ξενοδοχείο από αυτό που αναγράφεται, της ίδιας κατηγορίας και ωφελημάτων με την τιμή που έχετε πληρώσει. Σε περίπτωση μιας τέτοιας αλλαγής η εταιρία μας θα σας ενημερώσει 15 μέρες πριν από την αναχώρηση σας.
 • Με την κράτησή σας σημαίνει ότι έχετε ελέγξει, μελετήσει τις πτήσεις και τα ξενοδοχεία που σας προτείνουμε και συμφωνείτε να προχωρήσουμε στην κράτησή τους.
 • Η κράτησή σας θεωρείται έγκυρη εφόσον μας στείλετε copy των διαβατηρίων σας, υπογράψετε την σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – και καταβληθεί προκαταβολή το 50% του ποσού.
 • Η εξόφληση του πακέτου γίνεται με 3 άτοκες δόσεις. Η τελευταία δόση πρέπει να καταβάλλεται το αργότερο 20 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης.
 • Μετά την εξόφληση και έκδοση του πακέτου δεν είναι δυνατή η ακύρωσή του χωρίς τα αντίστοιχα ακυρωτικά (τα οποία μπορεί να είναι μέχρι και 100%) σύμφωνα με τους κανονισμούς που διέπουν τους ειδικούς ναύλους που έχουμε για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων από τις αεροπορικές εταιρείες και τους συνεργάτες μας του εξωτερικού.
 • Το ίδιο ισχύει και για τις αλλαγές στις ημερομηνίες – αλλαγές ονομάτων μετά από την έκδοση των εισιτηρίων δεν είναι εφικτές. Οποιαδήποτε αλλαγή ή και ακύρωση θα πρέπει να ζητείται εγγράφως (μέσω email ή φαξ).
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε οποιαδήποτε χώρα ταξιδεύετε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεστε διαβατήριο με ισχύ πέραν των έξι (6) μηνών από τη μέρα που ταξιδεύετε. Σε όποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνεται άμεση ανανέωση του διαβατηρίου σας!
 • Σημαντικές Σημειώσεις για Ασφάλεια Ταξιδιού:

1- Είναι αποκλειστική ευθύνη του πελάτη να ενημερωθεί για τις πρόνοιες της ασφάλειας ταξιδιού σε περίπτωση περιλαμβάνεται στο πακέτο ή σε περίπτωση που προτεθεί μετά.

2- Σε περίπτωση που ο πελάτης θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες που παρέχει η ασφάλεια, η επικοινωνία γίνεται αποκλειστικά μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή του πελάτη και ασφαλιστικής εταιρίας και όχι μεταξύ του Pluton Travel και της ασφαλιστικής εταιρίας

3- Το Pluton Travel δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που η ασφαλιστική εταιρία δεν εγκρίνει οποιαδήποτε αποζημίωση την οποία θα διεκδικήσει ο πελάτης