Καλοκαίρι στην Ιρλανδία 2023

placeΔουβλίνοΚατηγορία: Ευρώπη

Γενικά

Δουβλίνο - Εθνικό Πάρκο Κονεμάρα - Κάστρο Κάϊλεμορ - Γκάλγουεϊ - Εθνικό πάρκο Μπέρρεν
Βράχοι Μόχερ - Κάστρο Μπανράτι - Κιλλάρνεϋ - Δακτυλίδι του Κέρυ - Μπλάρνεϋ - Γουώτερφορντ - Κιλκέννυ - Δουβλίνο

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
17/07, 07/08, 14/08ΛάρνακαΑθήναA390515:45 - 17:30
17/07, 07/08, 14/08ΑθήναΔουβλίνοΑ363020:45 - 23:10
24/07 , 14/08 , 21/08ΔουβλινόΑθήναΑ363123:59 - 06:10(+1)
25/07 , 15/08 , 22/08ΑθήναΛάρνακαΑ390207:45 - 09:20

Τιμές (ανά άτομο)

ΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
17/074*BB€1795€2455€1575
07/08, 14/084*BB€1875€2575€1635

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και αναχώρηση για τη χώρα της άγριας φύσης, των εκπληκτικών φυσικών τοπίων αλλά και των θρύλων. Άφιξη στο Δουβλίνο, παραλαβή και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΝΕΜΑΡΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙΛΕΜΟΡ - ΓΚΑΛΓΟΥΕΙ

Μετά το πρόγευμα κατευθυνόμαστε στο εθνικό πάρκο Κονεμάρα. Τοπία απίστευτης, άγριας ομορφιάς θα ξετυλιχθούν μπροστά μας. Δαντελωτές ακτές, απόκρημνες βουνοκορφές, μικρά διάσπαρτα χωριουδάκια, αναμφίβολα το πιο άγριο και συγχρόνως ρομαντικό μέρος της Ιρλανδίας. Φτάνοντας στο κέντρο επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου θα μας δοθεί η ευκαιρία για ένα σύντομο περίπατο και εξερεύνηση της περιοχής. Το Κονεμάρα φημίζεται για την άγρια εξοχή του που εκτείνεται γύρω από την περίφημη οροσειρά Twelve Bens. Επόμενος προορισμός μας, το Αβαείο του Kylemore που βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Κονεμάρα. Βγαλμένο από γοτθικό όνειρο το Αβαείο είναι χτισμένο σε ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ιρλανδίας, το κάστρο Kylemore. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τη δυτική ακτή της Ιρλανδίας, στο όμορφο και εντυπωσιακό Γκάλγουεϊ, όπου θα έχουμε ξενάγηση της πόλης. Τα γραφικά στενά δρομάκια με τα πολύχρωμα σπίτια, ο Καθεδρικός ναός και τα μεσαιωνικά τείχη θα σας εντυπωσιάσουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΓΚΑΛΓΟΥΕΙ - ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΠΕΡΡΕΝ - ΒΡΑΧΟΙ ΜΟΧΕΡ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΑΝΡΑΤΙ - ΚΙΛΛΑΡΝΕΥ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιδιόμορφη περιοχή Μπέρρεν, ένα εντυπωσιακό μέρος με ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα, βραχώδεις σχηματισμούς και ασβεστολιθικά πετρώματα, με αρκετούς επισκέπτες να παρομοιάζουν τον περίπατο τους εκεί, με έναν περίπατο στο φεγγάρι. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε σε ένα από τα δημοφιλέστερα φυσικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας, στους περίφημους βράχους του Μόχερ. Με θέα που κόβει την ανάσα, θα ατενίσουμε τον Ατλαντικό και θα βγάλουμε φανταστικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο Μπανράτι του 1425, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας, όπως επίσης και το Φολκ Παρκ, ένα ζωντανό χωριό με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που θα μας ταξιδέψει πίσω στον 19ο αιώνα. Περνώντας από την όμορφη πόλη Aτάρε θα καταλήξουμε στον τελικό μας προορισμό τη γραφική πόλη Κιλλάρνεϋ . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΙΛΛΑΡΝΕΥ - ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΥ - ΚΙΛΛΑΡΝΕΥ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στο περίφημο «Δακτυλίδι του Κέρυ», την πιο διάσημη και πανοραμική διαδρομή της Ιρλανδίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις ανεξάντλητες, φυσικές ομορφιές της χώρας, αλλά και τις συνεχείς αντιθέσεις του τοπίου. Καταπράσινα βουνά, δάση, λίμνες, κάστρα, ποτάμια καθώς και εκπληκτική θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Θα περάσουμε επίσης και από πολλά γραφικά χωριουδάκια. Εμείς θα επισκεφθούμε το γραφικό Καχερσίβεν και το όμορφο Σνίμ με τα παραδοσιακά σπιτάκια του, σε έντονα χρώματα. Επιστροφή στο Κιλλάρνεϋ, όπου θα έχουμε ξενάγηση της πόλης. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΚΙΛΛΑΡΝΕΥ - ΜΠΛΑΡΝΕΥ - ΓΟΥΩΤΕΡΦΟΡΝΤ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Μπλάρνεϋ, ένα μικρό χωριό νοτιοανατολικά της Ιρλανδίας για να επισκεφθούμε το ομώνυμο κάστρο του. Εδώ υπάρχει η διάσημη πέτρα του Μπλάρνεϋ, όπου σύμφωνα με την παράδοση όποιος τη φιλήσει αποκτά αυτομάτως ευγλωττία, γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί και δικηγόροι που την τιμούν. Χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για το Γουώτερφορντ, παγκοσμίως διάσημο για το ομώνυμο χειροποίητο κρύσταλλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και το εργοστάσιο Waterford Crystal. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΓΟΥΩΤΕΡΦΟΡΝΤ - ΚΙΛΚΕΝΝΥ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη Κιλκέννυ. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το ιστορικό κέντρο της πόλης καθώς και το περίφημο κάστρο του Κιλκέννυ, που χτίστηκε το 1195 μ.χ από τους Νορμανδούς, και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κάστρα της χώρας, με καταπράσινους κήπους. Ακολούθως θα κατευθυνθούμε στο όμορφο Δουβλίνο, πρωτεύουσα της Ιρλανδίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Μετά το πρόγευμα ακολουθεί ξενάγηση του Δουβλίνου κατά την διάρκεια της οποίας, θα δούμε μεταξύ άλλων το Trinity college, το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, που ιδρύθηκε το 1592 και διαθέτει εξαιρετικές βιβλιοθήκες με χιλιάδες σπάνια χειρόγραφα, το ιστορικό πάρκο St. Stephen’s Green, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου που είναι το σύμβολο της πόλης, καθώς και το πάρκο Φοίνιξ, το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Ευρώπης, με έκταση 7.000 στρεμμάτων, που εκτός από τους κήπους και τις λίμνες φιλοξενεί επίσης και το Ζωολογικό κήπο του Δουβλίνου. Το απόγευμα ελεύθερο για να κάνετε τις βόλτες σας και να εξερευνήσετε το μαγευτικό Δουβλίνο με τις όμορφες και πολύχρωμες γειτονιές του. Μια από αυτές είναι και η περίφημη συνοικία «Temple Bar», η πιο ζωηρή, διασκεδαστική και γραφική συνοικία της πόλης, με πλακόστρωτα δρομάκια, εμπορικά καταστήματα, δεκάδες εστιατόρια αλλά και παραδοσιακές pub, όπου μπορείτε να απολαύσετε την περίφημη μαύρη μπύρα Γκίνες. Διανυκτέρευση.

8η - 9η μέρα: ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Ο μεγαλύτερος εμπορικός πεζόδρομος «Grafton street» με τα δεκάδες καταστήματα και εστιατόρια σας περιμένει για τα ψώνια σας, καθώς και το εμπορικό κέντρο «St Stephen’s Green» με την υπέροχη Βικτωριανή αρχιτεκτονική. Δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το παραδοσιακό Irish stew - στιφάδο με αρνί ή μοσχάρι, πατάτες και λαχανικά ή μία νόστιμη κρεατόπιτα μαγειρεμένη με τι άλλο? με μπύρα Γκίνες φυσικά. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα το πρωί της 9ης μέρας, εντυπωσιασμένοι από τα συναρπαστικά τοπία που μας χάρισε απλόχερα η μοναδική αυτή χώρα.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Δουβλίνο – Λάρνακα με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Διαμονή για επτά (7) βράδια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων.
 • Πρόγευμα καθημερινά.
 • Ένα δείπνο σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Μεταφορές, εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί ξεναγοί στο Γκάλγουεϊ, Δακτυλίδι του Κέρυ, Κιλλάρνεϋ, Κιλκέννυ και Δουβλίνο.
 • Ελληνόφωνος συνοδός/αρχηγός.
 • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
 • Ποτά στα φαγητά.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ασφάλεια ταξιδιού προαιρετική.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
ΚΩΔ

ΧΕΝ