Καλοκαίρι στον Ρομαντικό Δρόμο Γερμανίας και Αλσατίας 2023

placeΦρανκφούρτηΚατηγορία: Ευρώπη

Γενικά

ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ - ΛΙΜΝΗ ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ

ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
02/07, 09/07, 16/07, 23/07, 30/07, 06/08, 13/08, 20/08, 27/08ΛάρνακαΦρανκφούρτηLH129503:20 - 06:20
08/07 ,15/07 , 22/07 , 29/07 , 04/08 , 12/08 , 19/08 , 26/08 , 01/09ΦρανκφούρτηΛάρνακαLH129421:40 - 02:20(+1)

Τιμές (ανά άτομο)

ΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
02/07, 09/07, 27/084*ΒΒ€1269€1595€1059
16/07, 23/07, 30/074*ΒΒ€1299€1625€1089
06/08, 13/08, 20/084*ΒΒ€1339€1665€1129

Πρόγραμμα

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, παραλαβή και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ. Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παραμυθένιο Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και γραφικότερες πόλεις στο Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Συνεχίζουμε για την Νυρεμβέργη, το μεσαιωνικό στολίδι της Βαυαρίας, με την πλούσια ιστορία που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


2η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ

Μετά το πρόγευμα ακολουθεί περιήγηση της παλιάς πόλης της Νυρεμβέργης. Θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες, τα υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και τις μοναδικές πέτρινες γέφυρες. Θα επισκεφθούμε επίσης το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τις δικές σας βόλτες στα λιθόστρωτα σοκάκια της πόλης και να ανακαλύψετε το παραμυθένιο σκηνικό της. Συνεχίζουμε για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


3η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ

Πρόγευμα και περιήγηση στο κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό νέο-γοτθικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμα. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης με επώνυμα καταστήματα όπως Chanel, Gucci, Louis Vuitton, Armani κ.α, γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον περίπατο και τη μπύρα σας, συνοδευόμενη με τo περίφημο Γερμανικό λουκάνικο ή pretzel. Μία από τις πιο γνωστές μπυραρίες/ταβέρνα της πόλης που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η Χοφμπροιχάους. Διανυκτέρευση.


4η μέρα: ΜΟΝΑΧΟ - ΛΙΜΝΗ ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΤΙΤΙΖΕ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την πόλη Κωστάντζα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη που βρίσκεται μεταξύ Γερμανίας, Ελβετίας και Αυστρίας. Θα συνεχίσουμε για το Μέλανα Δρυμό, ή αλλιώς «Μαύρο Δάσος». Περνώντας από καταπράσινες κοιλάδες θα καταλήξουμε στην πνιγμένη στο πράσινο λίμνη Τίτιζε. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή μπορείτε να απολαύσετε μια βαρκάδα στη λίμνη. Συνεχίζουμε για τον τελικό προορισμό μας το Στρασβούργο, την πρωτεύουσα της Αλσατίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


5η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Μετά το πρόγευμα πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλ. Θα μεταφερθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός από τους υψηλότερους στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε στην περιοχή με τα γραφικά σοκάκια, που είναι γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» και βρίσκεται στο δυτικό άκρο του ποταμού Ιλλ, ο οποίος χωρίζεται σε μια σειρά από γραφικά κανάλια δημιουργώντας εκπληκτικές εικόνες. Ειδικά το καλοκαίρι τα πολύχρωμα ανθισμένα παρτέρια, σε συνδυασμό με τα υπέροχα κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού δημιουργούν μαγευτικές εικόνες. Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας για να κάνετε τις βόλτες σας και να γευτείτε παραδοσιακή κουζίνα και φυσικά τα περίφημα Αλσατικά κρασιά. Διανυκτέρευση.


6η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ & ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ

Πρόγευμα. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας όπως το Ribeauville και το Riquewihr και φυσικά το Κολμάρ, το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με τα παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης μικρές πανέμορφες πλατείες με υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλιάς πόλης, τη μικρή Βενετία με τα κανάλια, τις περίτεχνες γέφυρες και τα γραφικά υπαίθρια καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κτίστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί άριστο δείγμα Γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.


7η-8η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την πανέμορφη και καταπράσινη Χαιδελβέργη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ. Πλακόστρωτα δρομάκια, μεσαιωνικοί πύργοι, ιστορικές γέφυρες που «στεφανώνουν» τον ποταμό Νέκαρ και πάνω από όλα το επιβλητικό Κάστρο, ένα πελώριο καλοδιατηρημένο απομεινάρι της Ιστορίας που στέκεται ψηλά στο λόφο. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και στη Χάουπστράσε, την ραχοκοκαλιά της πόλης, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος, που περνάει από την κεντρική πλατεία με το υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου και την επιβλητική, γοτθική εκκλησία του Αγίου Πνεύματος. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τις βόλτες σας ανάμεσα στα δεκάδες μαγαζάκια, μπιραρίες, καφέ και ζαχαροπλαστεία και να γευτείτε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως χοιρινό κότσι μαγειρεμένο με μπύρα και κόκκινο λάχανο. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα τα χαράματα της 8ης μέρας.


Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Φρανκφούρτη - Λάρνακα.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Διαμονή για Έξι (6) βράδια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Πρόγευμα καθημερινά.
 • Έμπειρος Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός.
 • Μεταφορές και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Φ.Π.Α
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
 • Ασφάλεια ταξιδίου προαιρετική.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 • Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να εκτελεστεί με διαφορετική ροή χωρίς όμως να παραλειφθεί οποιαδήποτε υπηρεσία.
 • Στο Στρασβούργο επειδή δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια ή δίκλινα με έξτρα κρεβάτι, θα δίνονται ένα δίκλινο και ένα μονόκλινο με συνολική επιβάρυνση €100
 • Επιβεβαίωση κράτησης με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού
 • Εξόφληση μέχρι 21 μέρες πριν την αναχώρηση
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 100.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
ΚΩΔ

ΧΕΝ