Γενικά

Η Κωνσταντινούπολη είναι διηπειρωτική πόλη στην Ευρασία, με το ιστορικό και εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά και περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στην ασιατική πλευρά της Ευρασίας. Η σύγχρονη πόλη με πληθυσμό 15 εκατομμύρια κατοίκους είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και πολυπολιτισμική, με ανθρώπους από ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο, ενώ ταυτόχρονα είναι το κυριότερο σταυροδρόμι Ασίας και Ευρώπης τόσο για τα εμπορικά αγαθά όσο και για τους ταξιδιώτες. Συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και αποτελεί τον μεγαλύτερο οικισμό στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή. Η πόλη βρίσκεται εντός των ορίων του ομώνυμου μητροπολιτικού δήμου.

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
15/07 ,22/07 ,29/07 ,05/08 ,12/08 ,19/08 ,09/09 ,30/09ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑA3 90310:15 - 12:00
15/07 ,22/07 ,29/07 ,05/08 ,12/08 ,19/08 ,09/09 ,30/09ΑΘΗΝΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗA3 99213:25 - 15:00
19/07, 26/07, 02/08, 09/08, 16/08, 23/08, 13/09, 04/10ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΑΘΗΝΑA3 99520:50 - 22:05
19/07, 26/07, 02/08, 09/08, 16/08, 23/08, 13/09, 04/10ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑA3 91023:40 - 01:15

Τιμές (ανά άτομο)

ΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
15/074*BB€895€1185€655
22/07 ,29/07 ,05/08 ,12/08 ,19/08 ,09/09 ,30/094*BB€919€1195€665

Πρόγραμμα

1η Μέρα: Λάρνακα – Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Πέρα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας όπου θα πάρουμε την πτήση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση δωματίων. Για όσους επιθυμούν μετά από ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση θα κάνουμε ένα περίπατο στην λεωφόρο Ιστικλαλ όπου είναι η καρδιά της Πόλης. Θα δούμε τον Ναό της Αγίας Τριάδος την μεγαλύτερη ελληνική εκκλησία της Πόλης, το Ζάππιεο Λύκειο και στην συνέχεια θα περπατήσουμε την Μεγάλη Λεωφόρο του Πέραν με τα εκπληκτικά νεοκλασικά κτήρια όπως το Σισμανόγλειο Μέγαρο, το Λύκειο Galatasaray, την Καθολική εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, τον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και την στοά των λουλουδιών. Θα καταλήξουμε στο ξακουστό ξενοδοχείο “Pera Palace” που εξυπηρετούσε τους πελάτες του περίφημου “Orient Express”. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

2η Μέρα: Κωνσταντινούπολη – Χαλκηδόνα - Εκδρομή στα Πριγκιπόννησα

Πρωινό και αναχωρούμε για την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που είναι η πρώτη που ένωσε τις δύο ηπείρους απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο θα κάνουμε μία στάση στην Χαλκηδόνα όπου στο κέντρο της γραφικής συνοικίας βρίσκεται ο Ναός της Αγίας Ευφημίας όπου είχε γίνει η 4η Οικουμενική Σύνοδος. Θα συνεχίσουμε για την ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιπόνησσα. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “Bostanci“ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας . Επιβίβαση στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκηπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή με πλοιάριο από την Πρίγκηπο για το Καμπάτας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

3η Μέρα: Κωνσταντινούπολη - Ξενάγηση παλιάς πόλης - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Πρωινό και αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την ιστορική αυτή πόλη. Η περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις καθώς αρχίζουμε μαζί της τη σημερινή μας ξενάγηση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε Τζαμί», από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέντ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κωσταντίνου Πορφυρογέννητου και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων, Τοπ Καπί, σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με την Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. (Ενδιάμεσα θα κάνουμε στάση για προαιρετικό γεύμα.) Συνεχίζουμε με την κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Ο χιλιο-τραγουδισμένος Βόσπορος είναι ένα στενό που αποτελεί, μαζί με τα Δαρδανέλια, το όριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Αποτελεί το στενότερο πέρασμα της διεθνής ναυσιπλοΐας και ενώνει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά, η οποία με την σειρά της ενώνει τα Δαρδανέλια με το Αιγαίο. Το πέρασμα έχει μήκος 30 χιλιόμετρα ενώ κατά το μήκος και των δύο πλευρών του είναι χτισμένη η πόλη της Κωνσταντινούπολης. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα έχουμε την ευκαιρία, ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσουμε τα πιο ωραία ξύλινα yali (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα: Κωνσταντινούπολη - Επίσκεψη στα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ-Αιγυπτιακή αγορά - Κλειστή Αγορά

Πρωινό και η ημέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ, ένα από τα ωραιότερα παλάτια του κόσμου. Μόνο για την κατασκευή του κτίσματος με τα 285 δωμάτια και τα 46 σαλόνια δαπανήθηκαν πάνω από 35 τόνους χρυσού. Επόμενος μας σταθμός η αγορά των Μπαχαρικών (Αιγυπτιακή αγορά) –Mısır Çarşısı-. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πολύβουο Σκεπαστό Παζάρι -το γραφικό Καπαλί Τσαρσί- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η Μέρα: Κωνσταντινούπολη – Πατριαρχείο - Βλαχέρνα - Βαλουκλή – Αθήνα -Λάρνακα

Πρωινό και η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου θα δούμε τον Ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου. Συνεχίζουμε στην Παναγία των Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά εψάλει ο Ακάθιστος Ύμνος. Τελευταία μας επίσκεψη θα είναι στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (το Βαλουκλή) και στους Τάφους των Πατριαρχών, όπου καθ’οδών θα δούμε τα Θεοδοσιανά Τείχη, τη Χρυσή Πύλη του Βυζαντίου. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για την πτήση της επιστροφής στην Λάρνακα μέσω Αθηνών μετά από ένα ταξίδι γεμάτο από συναισθήματα και εικόνες!!!!

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα -Λάρνακα με πτήσεις της Aegean Airlines.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα.
 • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Κρουαζιέρα στο Βόσπορο.
 • Αρχηγό/συνοδό καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.
 • Τα εισιτήρια για τα νησιά.
 • Μια αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Εισιτήρια εισόδων σε αρχαιολογικούς χώρους.
 • Βίζα για τη Τουρκία η οποία γίνετε ηλεκτρονικά και στοιχίζει περίπου 50 ευρώ.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
 • Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.
 • Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
ΚΩΔ

ΤΚΝΣ