ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ /ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ - 8 ΗΜΕΡΕΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

placeΚωνσταντινούποληΚατηγορία: Kαλοκαιρινές Διακοπές 2024

Γενικά

Διανυκτερεύσεις: Τσανάκαλε (1), Σμύρνη (2), Κωνσταντινούπολη (4)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:
ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ: AKOL HOTEL 4* OR SIMILAR
ΣΜΥΡΝΗ: ARMIS HOTEL 4* or KAYA PRESTIGE HOTEL 4* OR SIMILAR
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: GOLDEN AGE HOTEL 4* OR SIMILAR

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
16/07 ,23/07 ,30/07 ,06/08 ,13/08 ,20/08ΛΑΡΝΑΚΑΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗCY 142817:30 - 19:30
23/07, 30/07, 06/08, 13/08, 20/08, 27/08ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΛΑΡΝΑΚΑCY 142920:30 - 22:30

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
Hotel - Constantinople / Smyrni / Canakkale16/07,23/07 ,30/074*BB€1069 €1419 €1049
Hotel - Constantinople / Smyrni / Canakkale06/08,13/08, 20/084*BB€1089 €1435 €1065

Πρόγραμμα

1η μέρα: Λάρνακα - Αλεξανδρούπολη - Τσανάκαλε

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου θα πάρουμε τη πτήση για την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Άφιξη παραλαβή από την αρχηγό μας και άμεση αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τις απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου θα συνεχίσουμε για την Καλλίπολη. Μεταφορά για δείπνο σε τοπικό εστιατόριο εάν το επιτρέπει ο χρόνος (προαιρετικό). Συνεχίζουμε για τα στενά του Ελλήσποντου μέσω της νέας γέφυρας που συντομεύει τη διαδρομή σημαντικά, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Τσανάκαλε, τακτοποίηση δωματίων. Διανυκτέρευση.


2η μέρα: Τσανάκαλε – Τροία - Αιβαλί – Πέργαμος - Σμύρνη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αρχαία Τροία. Ξενάγηση μέσα στην ιστορία και επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο της Τροίας. Συνεχίζουμε για την πατρίδα του Φώτη Κόντογλου, το Αϊβαλί (Κυδωνιές). Θα περπατήσουμε λίγο στην Ελληνική συνοικία και την αγορά και θα φτάσουμε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Σήμερα είναι Τζαμί γι’αυτό και σώζεται σε άριστη κατάσταση. Μας επιτρέπουν να μπούμε μέσα να δούμε πως ήταν η εκκλησία μας. Επίσκεψη στο Μοσχονήσι και στο ναό των Ταξιαρχών. Θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο και θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο. Εδώ θα γνωρίσουμε την κόκκινη Βασιλική του Ιουστινιανού. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίσμα της εποχής του Ιουστινιανού. Το 2006 ο Πατριάρχης μας κατάφερε να λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Εδώ υπάρχει και ο Αρχαιολογικός χώρος με το Ασκληπιείο. Αναχώρηση για την Σμύρνη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.


3η Μέρα: Σμύρνη – Έφεσος – Κιρκιντζέ - Κουσάντασι - Σμύρνη

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Αρχαία Έφεσο. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ανατολής, με την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την λεωφόρο των Κουρητών, το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας και ένα σωρό ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας εξηγήσει η αρχηγός μας. Επίσης θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που βρίσκεται δίπλα από την Έφεσο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ωραιότερο χωριό της περιοχής τον Κιρκιτζέ. Εδώ γεννήθηκε η Διδώ Σωτηρίου η οποία στο βιβλίο της Ματωμένα Χώματα έτσι περιγράφει το χωριό της: “Αν υπάρχει αυτό που λέμε παράδεισος το χωριό μας ο Κιρκιντζές, ήταν ένα δείγμα του.” Συνεχίζουμε για το Κουσάντασι, στην πρωτεύουσα των αγορών. Επωφεληθείτε από τις πραγματικά μοναδικές τιμές των εκατοντάδων μαγαζιών. Το βραδάκι επιστρέφοντας στην Σμύρνη θα περάσουμε να δούμε την Αγία Φωτεινή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.


4η Μέρα: Σμύρνη - Προύσα - Κωνσταντινούπολη - Πέραν

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Βασιλεύουσα με ενδιάμεση στάση στην Προύσα. Θα δούμε τα λουτρά του Ιουστινιανού, τον τάφο του Καραγκιόζη, το παρατηρητήριο του Μέγα Αλέξανδρου όπου βρίσκονται οι τάφοι των ιδρυτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το Ουλού Τζαμί. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην αγορά των μεταξωτών της Προύσας. Συνεχίζουμε για την Κωνσταντινούπολη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Στην συνέχεια για όσους επιθυμούν θα κάνουμε μία βόλτα στην Μεγάλη Οδό του Πέραν, που είναι μια από τις πιο ξακουστές οδούς της πόλης με μήκος 3 χλμ περίπου, γεμάτος εμπορικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


5η Μέρα: Αγία Σοφιά - Ιστορικό κέντρο – Σκεπαστή Αγορά

Πρωινό και αναχώρηση για το κέντρο της Πόλης. Πρώτος σταθμός μας η μεγαλόπρεπη Αγιά Σοφιά. Θα δούμε επίσης το περίφημο Μπλε τζαμί το ωραιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στην Πόλη, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο και φυσικά τον χώρο που βρισκόταν ο Βυζαντινός Ιππόδρομος και την Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού. Επίσκεψη στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Κapali Carsi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


6η Μέρα: Παναγία Μπαλουκλιώτισα – Παναγία Βλαχερνών - Ορθόδοξο Πατριαρχείο - Μεγάλη του Γένους Σχολή - Αιγυπτιακή αγορά - Κρουαζιέρα Βοσπόρου

Πρόγευμα και πρώτος σταθμός μας θα είναι η Ζωοδόχος Πηγή το Μπαλουκλί με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας. Θα συνεχίσουμε για την Παναγία των Βλαχερνών όπου οι πιστοί έψαλλαν για πρώτη φορά τον Ακάθιστο Ύμνο. Συνεχίζουμε στο ορθόδοξο Πατριαρχείο, όπου θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Περπατητά θα συνεχίσουμε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Μεταφορά για την Αιγυπτιακή Αγορά -αγορά μπαχαρικών- όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Έπειτα θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στο κομψό Nisantasi που φημίζεται για τις φανταχτερές του βιτρίνες, τα εκλεκτά εστιατόρια και τα κομψά καφέ.


7η Μέρα: Πριγκηπόνησα (Χάλκη – Θεολογική Σχολή – Πρίγκηπος )

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Αφού περάσουμε την μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου φτάνουμε στην αποβάθρα όπου θα πάρουμε το πλοıάριο για να επισκεφθούμε τα μαγευτικά Πριγκηπόνησα τη Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή και την Πρίγκηπος. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό) σε παραλιακή ταβέρνα για να απολαύσετε την γαλήνια ομορφιά του νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη. Διανυκτέρευση.


8η Μέρα: Κωνσταντινούπολη - Αλεξανδρούπολη - Λάρνακα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα σύνορα με ενδιάμεσες στάσεις, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για τη Λάρνακα γεμάτοι από πανέμορφες εικόνες.


Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αλεξανδρούπολη - Λάρνακα με πτήσεις της Cyprus Airways.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στο Τσανάκαλε και στην Σμύρνη με πρωινό τύπου μπουφέ.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Κων/πολη με πρωινό τύπου μπουφέ.
 • Δύο δείπνα στο ξενοδοχείο της Σμύρνης.
 • Έμπειρος τοπικός Αρχηγός / Συνοδός καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα Πριγκηπονήσσα.
 • Ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο .
 • Φόροι ξενοδοχείων.
 • Μια αποσκευή 20κg και μια χειραποσκευή 10kg.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αχθοφορικά και Φιλοδωρήματα.
 • Σνάκ κατά τη διάρκεια της πτήσης.
 • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά.
 • Τα ποτά στα δείπνα.
 • Νυχτερινή διασκέδαση με φαγητό, χορό και χανουμάκια €35 το άτομο.
 • Βίζα για τη Τουρκία η οποία γίνετε ηλεκτρονικά.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ:
 • Η έκδοση βίζας γίνεται υποχρεωτικά από τον κάθε ταξιδιώτη μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.evisa.gov.tr/en/ Κόστος γύρω στα 40 ευρώ.
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
 • Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.
 • Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης
ΚΩΔ

ΤΚΝΣ