ΝΕΣΤΟΡΙΟ - ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2023 - 6 ΗΜΕΡΕΣ

placeΑθήναΚατηγορία: Εποχιακά

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
23/02/2023ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑGQ 60110:00 - 11:45
27/02/2023ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑGQ 60217:30 - 19:10

Τιμές (ανά άτομο)

ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
BB€840€940€755

Πρόγραμμα

1η μέρα: Πτήση προς Αθήνα, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση
2η μέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα – Νεστόριο

Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 για την Καστοριά, μέσω Καλαμπάκας - Γρεβενών. Άφιξη στο διάσημο για την φυσική του ομορφιά Νεστόριο στις πλαγιές του Γράμμου και δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα. Τακτοποίηση στο πολυτελές AFKOS GRAMMOS BOUTIQUE HOTEL 4* Sup και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

3η μέρα: Άργος Ορεστικόν (Αρχ. Μουσείο) - Ενυδρείο & Σπήλαιο Καστοριάς - Αρχοντικό Αϊβάζη - Ντολτσό

Πρόγευμα μπουφέ και οι επισκέψεις μας ξεκινάνε από το εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς τοπίο, έξω από το Νεστόριο, στα πρώτα βήματα του Αλιάκμονα ποταμού, όπου τα καλοκαίρια πραγματοποιείται το περίφημο River Party, το πιο γνωστό στην κατηγορία του στην πατρίδα μας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το αξιόλογο Αρχ. Μουσείο στο Άργος Ορεστικόν (έξοδα ατομικά), με συλλογές από σχεδόν όλη την ιστορική διαδρομή της περιοχής. Αργότερα στην πόλη της Καστοριάς θα θαυμάσουμε τα νέα της καμάρια, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων, καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”. Χρόνος για περίπατο στην πάντα εντυπωσιακή παλιά πόλη (Ντολτσό), όπου θα έχουμε τον χρόνο να θαυμάσουμε, σε ένα από τα παλιά – επιβλητικά αρχοντικά της πόλης, το Λαογραφικό Μουσείο - Αρχοντικό Αϊβάζη (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για καφέ και φαγητό (έξοδα ατομικά) και θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο υπέροχο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η μέρα: Πρέσπες - Άγιος Γερμανός - Ψαράδες - Άγιος Αχίλλειος – Παρακολούθηση Νεστοριανού Εθίμου

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και κατευθυνόμαστε προς τα βόρεια – υδάτινα φυσικά σύνορα της χώρας, τον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών, με σπάνια πανίδα και χλωρίδα. Επίσκεψη στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα, το κεφαλοχώρι της περιοχής Αγ. Γερμανό με τα περίφημα φασόλια με ονομασία προέλευσης - που κρατούν ζωντανή μαζί με άλλα προϊόντα της περιοχής την μικροοικονομία της - και τον οικισμό Ψαράδες, το ακροτελεύτιο χωριό της χώρας μας. Από τις πιο όμορφες στιγμές της ημέρας μας, η επίσκεψη στο νησάκι του Αγ. Αχιλλείου με την πολυφωτογραφημένη πλωτή πεζογέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο μπουφέ. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στην πλατεία για να συμμετάσχουμε στο άναμμα των φωτιών με ξύλα κέδρου - που από μέρες έχουν μαζέψει οι Νεστοριανοί – και με τις αρωγές των πολιτιστικών συλλόγων και του δήμου, που μας προσφέρουν ντόπια εδέσματα, θα παρακολουθήσουμε αυτό το εντυπωσιακό, παραδοσιακό έθιμο.

5η μέρα: Λίμνη Πολυφύτου - Λάρισα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για εξοχική - οπτική ανάπαυλα σε ονειρική διαδρομή προς τη Νεράιδα, χωριό “πάνω” στο μοναδικό σκηνικό της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου (Αλιάκμονα). Συνεχίζουμε, παίρνοντας το δρόμο προς την Θεσσαλία και συγκεκριμένα τη Λάρισα. Θα ανέβουμε στο Φρούριο για να αγναντέψουμε το όμορφο τοπίο και θα έχουμε το χρόνο για τους σαρακοστιανούς μεζέδες μας και ουζάκια (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ελεύθερος χρόνος και πτήση προς Λάρνακα

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • Διανυκτερεύσεις στην Αθήνα
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν 
  • Διαμονή στο AFKOS GRAMMOS BOUTIQUE HOTEL 4* Sup. 
  • Μπουφέ πρωινό και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός 
  • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • O φόρος διανυκτέρευσης 3  ανά δωμάτιο ανά διαν/ση • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
ΚΩΔ

ΜΝΣ