ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ 2024

placeΑθήναΚατηγορία: Εποχιακά

Γενικά

Βυθιστείτε στην κατάνυξη των  μοναδικών πασχαλινών εθίμων που αναβιώνουν κάθε χρόνο στη Βασίλισσα του Ιονίου  

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
02/05/2024ΛΑΡΝΑΚΑΑΘΗΝΑOA 691107:30 - 09:15
07/05/2024ΑΘΗΝΑΛΑΡΝΑΚΑOA 691421:20 - 23|:00

Πρόγραμμα

1η ημέρα M. Πέμπτη : Λάρνακα-Αθήνα-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα

Συγκέντρωση στο  αεροδρόμιο Λάρνακας, δυο περίπου ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήση μας.  Άφιξη  στο   αεροδρόμιο της Αθήνας. Παραλαβή και επιβίβαση  στο λεωφορείο μας. Μέσω της υπερταχειας Ιονίας Οδού διασχίζουμε την επιβλητική γέφυρα Ρίου/ Αντιρρίου που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά /Δυτική Ελλάδα φθάνοντας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο καράβι και σε μιάμισυ περίπου ώρα καταλήγουμε  στην Κέρκυρα. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Για όσους το επιθυμούν, παρακολούθηση των Αγίων Παθών του Εσταυρωμένου Ιησού σε παρακείμενη εκκλησία. Διανυχτέρευση.

2η ημέρα Μ. Παρασκευή: Παλαιοκαστρίτσα-Λιτανεία Επιταφίων

Πρόγευμα. Εξορμούμε προς το μαγευτικότερο σημείο της Κέρκυρας την  Παλαιοκαστρίτσα που καθηλώνει και τον πιο απαιτητικό  επισκέπτη από τη θέση Μπέλλα Βίστα και το βυζαντινό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου με φόντο το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας. Μεσημεριάτικα,  από το μοναστήρι της Θεοτόκου  θα ακολουθήσουμε την πομπή του πρώτου Επιταφίου  στην Προβλήτα του λιμανιού της Αλύπας  σαγηνεύντας  τους πιστούς που σπεύδουν  να βιώσουν  την κατανυχτική ατμόσφαιρα  σε  σε  τοπίο απείρου φυσικού κάλλους .  Συνεχίζουμε, με  επίσκεψη στο εργοστάσιο του τοπικού παραδοσιακού  φρούτου  Κούμ – Κουάτ το οποίο θα δοκιμάσουμε σαν γλυκό, ποτό ή σε κάποια άλλη μορφή του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο.  Το βράδυ μετάβαση στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας για να παρακολουθήσουμε  τη Λιτανεία των  Επιταφίων στην πλατεία Σπιανάδα και στα γύρω κατούνια υπό τους ήχους των φιλαρμονικών με τους γλυκύτατους  ψαλμούς  να δίνουν μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα.  Η περιφορά ξεκινά από το ναό της Παναγίας Σπηλαιώτισσας του Νέου Φρουρίου από όπου βγαίνει ο πρώτος επιτάφιος, μαζί με τον επιτάφιο του ναού του Παντοκράτορα στο Καμπιέλο. Μετά ακολουθούν όλοι οι άλλοι και τελευταίος βγαίνει ο επιτάφιος της Μητρόπολης μετά τις 10 το βράδυ. Όλοι οι επιτάφιοι συνοδεύονται από φιλαρμονικές, χορωδίες και λάβαρα (που σε ένδειξη πένθους τα κρατάνε λοξά). Ο επιτάφιος της Μητρόπολης που βγαίνει τελευταίος, είναι και ο πιο μεγαλοπρεπής. Κάνει τη μεγαλύτερη βόλτα με συνοδεία του Ιερού Κλήρου και των αρχών  με όλες τις φιλαρμονικές που παίζουν πένθιμα εμβατήρια, σχολεία, προσκόπους και χιλιάδες τουρίστες. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  

3η ημέρα Μ. Σάββατο:Κέρκυρα-Έθιμο Μποτήδων-Λιτανεία Αγίου Σπυρίδωνα

Μετά το πρόγευμα  θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας όπου  θα παρακολουθήσουμε την Πρώτη Ανάσταση. Στις 11 το πρωί  ακριβώς η καμπάνα της Μητρόπολης σημαίνει την πρώτη ανάσταση εκκινώντας  το  έθιμο των μπότηδων.  Οι ένοικοι όλων των σπιτιών τα οποία είναι στολισμένα με κόκκινο πανί, ρίχνουν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια πήλινα κανάτια και στάμνες γεμάτες νερό. Είναι ένα συναρπαστικό έθιμο που συμβολίζει την απομάκρυνση της κακοτυχίας και γι αυτό το λόγο, πολύς κόσμος μαζεύει κομμάτια από τους σπασμένους μπότηδες. Μετά το σπάσιμο των μπότηδων, οι φιλαρμονικές ξεκινούν να παίζουν και πάλι, σε εύθυμες νότες αυτή τη φορά μέσα σε ξέφρενη ατμόσφαιρα.      Λίγο αργότερα πραγματοποιείται  η λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα (που καθιερώθηκε το 1550 όταν η πόλη σώθηκε από λιμό) και η εκφορά του επιταφίου του ναού, γεγονός  που  κρατά από την Ενετοκρατία, όταν είχε απαγορευτεί η περιφορά των επιταφίων τη Μ. Παρασκευή και επιτρεπόταν μόνο του Αγίου Σπυρίδωνα το Μ. Σάββατο. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Κανόνι για να επισκεφθούμε το Ποντικονήσι και τη Μονή Βλαχέρνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. 
Το βράδυ μεταβαίνουμε στην Πάνω Πλατεία όπου θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης. Μετά το <<Δεύτε Λάβετε Φως>> και το Χριστός Ανέστη φωτίζουν τον ουρανό της Κέρκυρας χιλιάδες πυροτεχνήματα, που μαζί με τα κεριά και τις λαμπάδες των πιστών προκαλούν δέος και κατάνυξη. Το βράδυ θα έχουμε Αναστάσιμο δείπνο και μαγειρίτσα

4η ημέρα Κυριακή του Πάσχα : Κέρκυρα-Οβελίας-Γλέντι

Πρόγευμα.  Γύρω στις 11.30  μας περιμένουν πολύχρωμες  γλετζέδικες  εκπλήξεις με  Πασχαλινό γεύμα, χορό και ταγούδι. Το απόγευμα πεζή βόλτα στα καντούνια της πόλης για να γευτούμε την αρχοντιά, τον ρομαντισμό και τη μουσικότητα της Κέρκυρας. Το βράδυ  [προαιρετικά ] ομαδική διασκέδαση σε κέντρο με παραδοσιακούς Κερκυραϊκούς χορούς. Διανυκτέρευση  

5η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα: Ηγουμενίτσα-Πάργα-Πάτρα

Πρόγευμα. Μεταφορά στο λιμάνι της Κέρκυρας. Επιβίβαση στο καράβι για πέρασμα στην Ηγουμενίτσα. Από εκεί  μέσω διαδρομής απαράμιλλης ομορφιάς  με φόντο το δασώδες πράσινο, τα τιρκουάζ θαλασσινά νερά του Ιονίου και τις χρυσαφένιες αμμουδιές  της Θεσπρωτίας, φθάνουμε στην πλανεύτρα Πάργα με το Ενετικό κάστρο,  τις πολύχρωμες  φυσικές πινελιές της,  της σπάνιας αρχιτεκτονικής παραδοσιακά σπίτια και τα πολύβουα στενά με κάθε λογής μαγαζιά. Διασχίζοντας την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου- Πρέβεζας και τη γραφική Βόνιτσα εισερχόμαστε στην Ιόνια Οδό, κάνοντας  σταθμό για καφέ  στο παραλιακό  Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας κοντά στις εκβολές του ποταμού Εύηνου όπου υψώνεται κατακόρυφα ο ορεινός όγκος της Βαράσοβας με το φυσικό θέαμα να είναι εντυπωσιακό. Περνώντας πάνω από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου φθάνουμε στην Πάτρα. Προσκύνημα  στον ναό του πολιούχου Απόστόλου Ανδρέα όπου φυλάσσεται η  κάρα του  Πρωτόκλητου μαθητή του Χριστού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Διανυχτέρευση.  

6η ημέρα Τρίτη του Πάσχα: Πάτρα-Αθήνα-Λάρνακα

Πρόγευμα. Ελεύθερο πρωινό στην αγορά της Πάτρας. Το απόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για το αεροδρόμιο <<Ελευθέριος Βενιζέλος>> για την πτήση της επιστροφής μας στην Κύπρο.  

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Αθήνα-Λάρνακα με φόρους αεροδρομίων
 • Διαμονή για 4 βράδυα στην Κέρκυρα  σε ξενοδοχείο 3 και 4 αστέρων και 1 βράδυ στην Πάτρα  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3 αστέρων
 • Γιορτινό Πασχαλινό γεύμα & Μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης
 • Το κόστος ferry Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα
 • 1 βαλίτσα 23 κιλά, μία χειραποσκευή 8 κιλά  
 • Πρόγευμα καθημερινά
 • Εκδρομές και περιηγήσεις στην Ελλάδα με πολυτελές πούλμαν βάσει του αναλυτικου προγράμματος  
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ  
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Το φόρο διανυκτέρευσης  που πληρώνεται  στην υποδοχή του ξενοδοχείου  
 • Είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο    
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα βρίσκονται στην κοσμοπολίτικη περιοχή Δασσιά.

ΚΩΔ

LGTBA