ΠΡΑΓΑ / ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ 5 ΜΕΡΕΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

placeΠράγαΚατηγορία: Kαλοκαιρινές Διακοπές 2024

Γενικά

Διανυκτερεύσεις: Πράγα (4)

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΏρα
01/07 ,08/07 ,15/07 ,22/07 ,29/07 ,05/08 ,12/08 ,19/08 ,26/08ΛΑΡΝΑΚΑΠΡΑΓΑ08:00 - 10:20
05/07, 12/07, 19/07, 26/07, 02/08, 09/08, 16/08, 23/08, 30/08ΠΡΑΓΑΛΑΡΝΑΚΑ10:10 - 14:10

Τιμές (ανά άτομο)

ΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
01/07, 08/07, 26/084*BB€775€935€745
15/07, 22/07, 29/07, 05/08, 12/08, 19/084*BB€795€965€765

Πρόγραμμα

1η Μέρα: Λάρνακα – Πράγα – Πανοραμική Ξενάγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη στη πανέμορφη αυτή πόλη που είναι χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα, στην κεντρική Βοημία και εύστοχα αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Δεν είναι τυχαίο που από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση και στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η Μέρα: Πράγα - Καστρούπολη - Περιήγηση Πράγας – Κρουαζιέρα Μολδάβα

Πρόγευμα και στη σημερινή μας περιήγηση θα θαυμάσουμε την Πράγα αρχίζοντας από την Καστρούπολη, που απλώνεται πάνω στον βράχο της Μάλα Στράνα. Μεταξύ άλλων θα δούμε το εντυπωσιακό κάστρο Χρατσάνι, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου, στη «βασιλική» του Αγ. Γεωργίου, το Βασιλικό Παλάτι, το δρομάκι των αλχημιστών και το Λορέττο. Συνεχίζουμε περνώντας την γέφυρα του Καρόλου πάνω από τον ποταμό Μολδάβα με τα 30 αγάλματα και την πλατεία των Ιπποτών του Σταυρού. Ακολουθεί ξενάγηση της παλιάς πόλης. Θα δούμε τα σημαντικότερα κτίρια της παλιάς πόλης όπως το Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, ορόσημο της πόλης που κατασκευάστηκε το 1420, που στο κτύπο κάθε ώρας κάνουν «παρέλαση οι 12 απόστολοι», και την πλατεία του ιστορικού κέντρου. Στη συνέχεια ακολουθεί μια 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πράγα από μια άλλη άποψη. Η κρουαζιέρα θα συνοδεύεται από γεύμα σε μπουφέ. Το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα πολλά τζάζ κλάπ ή μπυραρίες της πόλης ή μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α., άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου.

3η Μέρα: Πράγα - Κάρλοβι Βάρι

Πρόγευμα και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στη πόλη Κάρλοβυ Βάρυ που είναι κυριολεκτικά «βουτηγμένη» στη καταπράσινη δασώδη κοιλάδα του ποταμού Τεπλά. Το όνομα της σημάνει «Τα λουτρά του Καρόλου» καθώς πήρε το όνομα της από τον Βασιλιά της Βοημίας το Κάρολο Δ’. Ο Βασιλιάς αναγνώρισε την φαρμακευτική δύναμη των θερμών πηγών της περιοχής και από τότε η πόλη εξελίχτηκε σε μια σημαντική λουτρόπολη. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, το φυσικό θερμοπίδακα, τη Ρώσικη εκκλησία και το θρυλικό ξενοδοχείο Grandhotel Pupp, χτισμένο στα τέλη του 17ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος. Μην ξεχνάτε πως το Κάρλοβυ Βάρυ είναι η πηγή των περίφημων κρυστάλλων Βοημίας, γι’ αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε τις αγορές σας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα.

4η Μέρα: Πράγα – Τσέσκυ Κρούμλοβ (προαιρετικό)

Μέρα ελεύθερη. Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη στο Τσέσκυ Κρούμλοβ μια πόλη στην περιοχή της νότιας Βοημίας γνωστή για την ιστορική γοτθική αρχιτεκτονική και το κάστρο. Μια πόλη με πέτρινα σπίτια που βρίσκονται συγκεντρωμένα γύρω από έναν μαίανδρο του ποταμού Βλτάβα και τα οποία έχουν διατηρήσει τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή μορφή της πόλης η οποία καταχωρήθηκε στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Τα τείχη του Κρούμλοβ εσωκλείουν θησαυρούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής αξίας όπως η ‘‘κρυφή γέφυρα’’. Μη παραλείψετε να επισκεφθείτε το κάστρο της πόλης και να θαυμάσετε από ψηλά την πανοραμική θέα. Επιστροφή στην Πράγα.

5η Μέρα: Πράγα - Λάρνακα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας όπου θα πάρουμε τη πτήση της επιστροφής.

Λεπτομέρειες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Πράγα - Λάρνακα με πτήσεις της Cyprus Airways.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρόγευμα.
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν.
 • Έμπειρος τοπικός Ελληνόφωνος αρχηγός / ξεναγός.
 • Κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα.
 • Μια αποσκευή 23 κιλών και μια χειραποσκευή 10 κιλών.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
 • Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.
 • Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.
 • Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση ποσού 50.00 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [44] και [31] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ [30] και [21] μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.
 • Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού.
 • Για τα μέσα ολικής ναύλωσης (charter), κρουαζιέρες , σκι, εκθέσεις, συνέδρια και παρεμφερείς διεθνείς εκδηλώσεις, τα ακυρωτικά φθάνουν μέχρι 100% της αξίας τους ασχέτως της ημερομηνίας γνωστοποίησης της ακύρωσης.
ΚΩΔ

ΤΚΝΣ