Γενικά

Διανυκτερεύσεις: Βελιγράδι (3), Κράλιεβο (3)

Αναχωρήσεις

ΗμερομηνίαΑπόΠροςΠτήσηΏρα
10/07 ,17/07 ,24/07 ,31/07 ,07/08 ,14/08 ,21/08ΛάρνακαΒελιγράδιJU 88704:10 - 05:50
16/07 ,23/07 ,30/07 ,06/08 ,13/08 ,20/08, 27/08ΒελιγράδιΛάρνακαJU 88623:55 - 03:25 next day

Τιμές (ανά άτομο)

ΞενοδοχείοΗμερομηνίεςΚατ.ΒάσηΔίκλινοΜονόκλινοΠαιδί
Hotel 4* Hotel - Belgrade / Kraljevo10/07, 17/074*BB€719 €855€479
24/07, 31/07€739€885 €499
07/08, 14/08, 21/08€759€915 €499

Πρόγραμμα

1η Μέρα: Λάρνακα – Βελιγράδι – Κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάβα

Σερβία. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης και είναι γεμάτη από ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς θησαυρούς. Αναχώρηση από Λάρνακα για Βελιγράδι. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, πρόγευμα και άμεση παραλαβή δωματίων. Το μεσημέρι θα γνωρίσουμε την εντυπωσιακή πόλη. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ, την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, το μουσείο Τίτο καθώς και το μαυσωλείο του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Σάββα, θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτήρια, τα κτήρια της Βουλής, της κυβέρνησης και το Δημαρχείο. Ακολουθεί μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη. Φθάνοντας στο κέντρο της πόλης θα περπατήσουμε στην κεντρική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα όπου θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το σιντριβάνι, τις πανεπιστημιακές σχολές και την Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Στάση για καφέ πριν προχωρήσουμε προς το φρούριο Καλεμεγκτάν, όπου θα επιβιβαστούμε σε τρενάκι για να δούμε το φρούριο οχυρό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο.

2η Μέρα: Βελιγράδι – Σρέμσκι Κάρλοβτσι – Οινοποιείο/Μουσείο Μελισσοκομίας – Νόβι Σαντ

Μετά το πρόγευμα θα κατευθυνθούμε βόρεια της Σερβίας διαμέσου της πεδιάδας της Πανονίας την περιοχή Βοιβοντίνα. Πρώτος σταθμός η κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου το κέντρο του περιστοιχίζεται από κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διαφορετικά είδη κρασιών και μελιών. Συνεχίζουμε για το φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Τελευταίος σταθμός η όμορφη πόλη Νόβι Σαντ δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Στην περιήγηση μας θα δούμε τα όμορφα κτήρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο.

3η Μέρα: Άντα Τσιγκάνλια – Μοναστήρι Ρακόβιτσα – Βουνό Άβαλα (προαιρετικό) – Δείπνο στη Σκαντάρλια

Βολτάρετε χαλαρά, πιείτε τον καφέ σας και απολαύστε την κάθε στιγμή. Μπορείτε να λάβετε μέρος σε μια προαιρετική εκδρομή στην περιοχή Άντα Τσιγκανλια και το βουνό Άβαλα. Με τρενάκι θα δούμε το πάρκο Άντα Τσιγκάνλια, περιοχή όπου οι Σέρβοι απολαμβάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες τον ήλιο και το μπάνιο τους, την περιοχή Ρακόβιτσα όπου θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι που βρίσκεται ο τάφος του πατριάρχη των Σέρβων Παύλου και θα περάσουμε από το βουνό Άβαλα για να δούμε το μνημείο του Αγνώστου Ήρωα. Το βράδυ θα περπατήσουμε προς την περιοχή Σκαντάρλια, την Μποέμικη περιοχή του Βελιγραδίου όπου θα απολαύσουμε το δείπνο μας με παραδοσιακή μουσική.

4η Μέρα: Τόπολα – Κρακούγιεβατς – Κράλιεβο

Σήμερα θα κατευθυνθούμε Νότια της χώρας ξεκινώντας με την πόλη Τόπολα. Θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα πανέμορφα ψηφιδωτά, το εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου, το κονάκι του Καραγιώργη Σερβίας και το Βασιλικό μουσείο Οινοποιίας. Συνεχίζουμε για το Κράλιεβο περνώντας από τη βιομηχανούπολη του Κρακουγιεβατς την πόλη κατασκευής των όπλων Ζάσταβα αλλά και των αυτοκινήτων Yugo. Άφιξη στο Κράλιεβο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

5η Μέρα: Κράλιεβο – Μοναστήρι Ζίτσας – Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια

Μετά το πρόγευμα μας θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Μοναστήρι της Ζίτσας όπου έχουν στεφθεί επτά Σέρβοι βασιλιάδες του Μεσαίωνα. Ακολουθεί επίσκεψη στην λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια, όπου θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της. Μετά από μια μικρή στάση θα πάρουμε το μικρό τρενάκι για μια βόλτα. Δείπνο.

6η Μέρα: Τρενάκι Σιαρκάν – Ζλάτιμπορ

Η σημερινή μας διαδρομή θα μας οδηγήσει Δυτικά της Σερβίας για να επισκεφτούμε την ατραξιόν της περιοχής, το τρενάκι Σιαρκαν 8. Διασχίζοντας τα όρη Μόκρα Γκόρα θα σταματήσουμε στον σταθμό και με το τρενάκι θα νοιώσουμε πώς χρησιμοποιούσαν το γρήγορο για την εποχή μέσο για να φτάσουν στις παραλίες της Αδριατικής από την Ευρώπη. Συνεχίζουμε για το Ζλάτιμπορ, στα ελληνικά «Χρυσό Πεύκο» ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο στο βουνό με ποτάμια, πεδιάδες και εξαιρετική υποδομή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κράλιεβο. Δείπνο.

7η - 8η Μέρα: Κράλιεβο – Βελιγράδι – Πολυκατάστημα – Λάρνακα

Το όμορφο μας ταξίδι σήμερα τελειώνει. Αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη και χρόνος στην διάθεση σας σε πολυκατάστημα της πόλης για τα τελευταία σας ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο γύρω στις 21.00 για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη τα ξημερώματα της επομένης έχοντας την αίσθηση ότι πρέπει να ξανά επιστρέψουμε στην φιλόξενη αγκαλιά αυτής της χώρας για να δούμε όσα δεν προλάβαμε!

Λεπτομέρειες

Τι περιλαμβάνεται
 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Βελιγράδι - Λάρνακα με πτήσεις της Air Serbia.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα τύπου μπουφέ.
 • Early check-in με πρόγευμα κατά την πρωινή άφιξη.
 • Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έξι δείπνα, το ένα στην περιοχή Σκαντάρλια με μουσική(χωρίς ποτό).
 • Μίνι κρουαζιέρα στο ποταμό Σάβα και Δούναβη.
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός του τοπικού μας γραφείου.
 • Μια αποσκευή 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • Υπηρεσίες των αντιπροσώπων μας.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Δικαιώματα εισόδων προαιρετικά.
 • Φαγητό και ποτό στη πτήση.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Όροι και προϋποθέσεις
 • Οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων δεν αλλάζουν κατά την ώρα της κράτησης τους.
 • Με την κράτηση των ταξιδιωτικών πακέτων δίνετε προκαταβολή 30% της αξίας των πακέτων και η εξόφληση τους γίνεται 21 μέρες περίπου πριν την αναχώρηση.
 • Υπάρχει δυνατότητα ακύρωση των ταξιδιωτικών πακέτων βάσει των όρων και κανονισμών.